Repinski asus Jõhvi valda juhtima

Jõhvi

Eelmisel nädalal valiti senine Riigikogu Keskfraktsiooni liige, endine maaeluminister Martin Repinski Jõhvi vallavanemaks.

Ärimees Nikolai Ossipenko juhitav valimisliit Jõhvi − Meie Kodu ning Keskerakonna fraktsioon eesotsas Martin Repinskiga sõlmisid Jõhvis uue võimuliidu, kaasates sinna ka kolmeliikmelise Reformierakonna fraktsiooni.

„Enne kohalike omavalitsuste valimisi olin Jõhvis Keskerakonna kandidaat ning lubasin edu korral ka Riigikogust lahkuda ning Jõhvi vallavanema kohale tulla,“ ütles Repinski. „Jõhvis oli praeguseks kujunenud olukord, kus poliitilised mängud olid peatanud valla arengu ning kaasa toonud ebastabiilsuse. Selle tulemusena kannatasid nii valla juhtimine kui ka kohalikud elanikud.“

Repinski sõnul peab ta Jõhvis esmatähtsaks meelitada valda uusi investeeringuid ja arendada infrastruktuuri. „Hädavajalik on viia kultuuri- ja spordielu uuele tasemele, parandada teede ja kvartalisiseste tänavate olukorda, heakorrastada linna park, ehitada staadion ja renoveerida vaksalihoone. Samuti tuleb suuremat tähelepanu pöörata maapiirkondadele,“ ütles ta.

Repinski loodab Riigikogu liikme kogemusele toetudes parandada riigi ja kohaliku omavalitsuse koostööd. Repinski sõnul sai ta peaaegu nelja aasta jooksul Riigikogus töötamise ajal palju kogemusi ja õnnestus anda oma panus, et põllumajandustootmine hakkas pärast aastaid kestnud stagnatsiooni taastuma.

Repinski tuletas meelde, et vähem kui kahe aasta jooksul on Keskerakonna juhitud valitsus taastanud põllumajandustootjatele pakutavad hüvitised ja toetused, mida varasemad valitsused on vähendanud. „2019.- 2022. aasta eelarvestrateegia raames eraldab riik põllumajandussektorile veel 7,4 miljonit eurot,“ selgitas ta. „Kalatööstus ja põllumajandus on juba saanud vastavalt 72 ja 482 miljonit eurot ning järgmisel aastal on põllumajandustootjatele üleminekutoetused kuni 16,9 miljonit.“

Peavoolumeedia hakkas aga jällegi Keskerakonna ja Repinski kallal oma hambaid teritama. „Põhjarannik” teatas, et „ Jõhvi uus võim sünnib segaduste saatel”. Ilmusid ka hõiked, et Putini erakond ja Kohtla- Järve valitsemiskultuur olevat nüüd võtnud Jõhvi üle.

Meenuvad eelmiste valimiste järgsed ründed Martin Repinski vastu, kui tema maaeluministriks sai. Nüüd, pärast Repinski saamist vallavanemaks, kirjutab halvustavalt Põhjarannik: „ Kui Savisaare niidid riigi ja ka pealinna poliitika mõjutamiseks on Keskerakonna esimees Jüri Ratas otsustavalt läbi lõiganud, siis Jõhvis hoiab Ossipenko neid raudselt peos ja juhib Carabas Barabasina mängu.

Näib, et kohaliku võimu üle kontrolli omamine on justkui vältimatu eeldus kommunaalfirmade edukaks toimimiseks. Tänases Eestis ei tohiks jääda isegi muljet, et mõni linna- või vallavalitsus on muutunud mõne erafirma filiaaliks või vastupidi. Jüri Ratas teab ja näeb seda, aga ei mürista, vaid tunneb pigem heameelt, et uue kombinatsiooni tulemusel lööb Keskerakonna lipp ka Jõhvis taas lehvima”.

Kas selline „kohalik meedia” aitab ka elu Jõhvis parandada, on küsitav. Igatahes Martin Repinskit see küll ei avita.  Meenub Heiti Hääl, kes ütles: „kui tahad, et elu edasi läheks, pead teadma, et sinu suunas pori lendab”.

Indrek Veiserik

Aivar Jarne

 

 

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.