Taastatud Eesti Piirivalve Ohvitseride Kogu 25!

22. juunil 1993. aastal, päev enne Võidupüha kogunesid aktiivsemad piirivalve ohvitserid, et taasluua endile esindusorganisatsioon Eesti Piirivalve Ohvitseride Kogu (EPOK).

Eelmine samanimeline organisatsioon oli loodud 16. veebruaril 1923, aga selle tegevuse katkestas Nõukogude Liidu poolne Eesti Vabariigi okupeerimine. Paljud piirivalve ohvitserid vangistati ja hukati võõrvõimu poolt.

Taastamiskoosolek kestis mitu tundi, oli vaidlemisi mitmetes põhimõttelistes küsimustes, kuid lõpuks said erimeelsused lahendatud, valiti  juhatus ja esimeheks Andrus Öövel. Hiljem on EPOK-t esimehena juhtinud Johan Saar, Arvo Reinsalu, Jüri Kalve ja Tiit Põder. Praegu on esimeheks Helen Neider-Veerme ning juhatusse kuuluvad Teet Kiik, Veljo Raamat, Heiki Suomalainen ja Viljar Kärk. Parimatel aegadel on liikmeskonna suurus olnud 400 isikut. Olulise laastamise Eesti Piirivalve Ohvitseride Kogu koosseisus tegi Piirivalve ja Politseiameti ühendamine.

Aadu Jõgiaas

EPOK liige

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.