Jüri Ratas on NATO tippkohtumisel

NATO tippkohtumise esimesed arutelud näitasid, et liitlastel on ühine arusaam NATO olulisusest ja rollist transatlantilise julgeoleku tagamisel.

Tänaste otsuste tulemusel jätkab allianss oma heidutus- ja kaitsehoiaku tugevdamist, et olla valmis vastama kõikidele ohtudele. Lisaks suureneb kõrges valmiduses olevate liitlasvägede hulk ja paraneb võimekus liigutada vajadusel lisavägesid Euroopas ning üle Atlandi ookeani. Samuti leidis kinnitust liitlaste pühendumus kaitsekulude kasvatamisele.

NATO heidutus- ja kaitsehoiaku tugevdamise jätkamine ka küberuumis on oluline, sest tänased ohud julgeolekule tulenevad ka sealt. Sellele aitab kaasa riigipeade ja valitsusjuhtide poolt heakskiidetud mehhanism, mis võimaldab alliansil kasutada NATO operatsioonide läbiviimisel liitlaste kübervõimeid.

Jüri Ratase Facebooki lehelt

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.