Simson: MKM toetab Tallinna väikese ringtee rajamist

FOTO:SANDER ILVEST/SCANPIX

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul toetab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Tartu maantee delta ehk Tallinna väikese ringtee rajamise initsiatiivi.

Ministri sõnul pannakse riigimaanteede aastate 2018-2022 teehoiukavaga maanteeametile kohustus selgitada koostöös Tallinna lennujaama, Tallinna linna ja Rae vallavalitsusega välja ehitusmaksumus. Teelõigu ehituse etappides osalemine otsustatakse aga pärast eelprojekti ja tasuvusanalüüsi valmimist, kirjutab Simson Harjumaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektorile Joel Jessele saadetud kirjas.

Riigimaanteede järgneva teehoiukava eelnõu edastatakse valitsusele kinnitamiseks niipea kui võimalik, kuid see ei sega antud projekti ettevalmistustöödega edasi minemast.

Riigimaanteede teehoiukava aastateks 2018-2022 kinnitamise järgselt saab maanteeamet osaleda projektis kui teehoiu valdkonna kompetentsikeskus ja hanke läbiviija.

Tallinna väikese ringtee ehk Tartu maantee delta ühendaks ühelt poolt Smuuli tee pikendust Tartu maanteega Peetri küla piirkonnas ning teiselt poolt suubuks Viljandi maanteele Valdeku tänava piirkonnas.

Varasemate arvutuste kohaselt aitaks Tartu maantee delta vähendada rahvusvahelise lennujaama juures liikluskoormust orienteeruvalt 13 000 auto võrra ööpäevas. Ühtlasi aitab Tartu maantee delta muuta Tallinna ja selle ümbruse liiklust senisest sujuvamaks, kuna see vähendaks liikluskoormust Tallinna kesklinna ja Järvevana tee ning Ülemiste ristmiku vahelises piirkonnas. Autovood, mis liiguvad ida- lääne suunaliselt Tallinna, sealhulgas rahvusvahelisse sadamasse ja selle lähiümbrusesse, saaksid väikese ringtee olemasolul kasutada alternatiivset teed ja neil ei ole vajadust täiendavalt koormata praegu niigi suure liikluskoormusega piirkondi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.