Õiguskomisjon koguneb teisipäeval Danske rahapesu arutama

Foto:Meelis Meilbaum/Scanpix

31. juuli 2018 Riigikogu õiguskomisjon korraldab teisipäeval erakorralise istungi Danske Banki Eesti filiaali kaudu läbi viidud ulatusliku rahapesu juhtumit arutama.

Danske Banki rahapesu juhtumi vastutusest toimuvale istungile on kutsutud justiitsminister Urmas Reinsalu, peaprokurör Lavly Perling, justiitsministeeriumi karistusõiguse ja menetluse talituse esindaja, siseministeeriumi korrakaitse ja kriminaalpoliitika osakonna esindaja, rahandusministeeriumi esindaja, politsei- ja piirivalveameti rahapesu andmebüroo esindaja ja finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler.

Komisjoni esimehe Jaanus Karilaiu sõnul kutsus ta istungi kokku selleks, et saada selgust miks keegi pole Danske Banki Eesti filiaali kaudu toimunud rahapesujuhtumi eest vastutust võtnud. „Soovime saada järelevalveasutuselt ja uurimisorganitelt vastuseid, kuidas sai läbi Eesti nii pikaaegselt toimida kuritegelik petuskeem ja kas ametkonnad on teinud kõik endast oleneva, et seda välja selgitada,“ ütles Karilaid.

Samuti tuleb Karilaiu sõnul arutada, kuidas tulevikus sellist mastaapset kuritegelikku skeemi välistada.

Danske Banki Eesti filiaali kaudu võidi pesta aastatel 2007 kuni 2015 kuni 7 miljardit eurot, mis teeks sellest ühe suurima teada oleva rahapesu juhtumi Euroopas. Juhtumit uurib Danske Bank ise, Pariisi esimese astme kohus ja Taani finantsinspektsioon.

BNS/Kesknädal.ee

1 Kommentaar
  1. Kui 4 aastat ago
    Reply

    seal on asjameheks Karilaiu Jannu, siis vajub see uurimine uttu. Olen ette kindel, et süüdlasi ei leita ja kedagi ei karistata.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.