Ratas: Europa Cantat on liigutav viis tähistada Eesti riigi aastapäeva

Eestis esmakordselt aset leidev Euroopa suurim koorimuusikafestival Europa Cantat on liigutav viis tähistada Eesti riigi 100. aastapäeva, sõnas peaminister Jüri Ratas.

Ratas ütles reedel Tallinna lauluväljakule mitu tuhat lauljat kokku toonud kontserdil “Palju õnne, Eesti!”, et festivali toimumine Eestis tõestab meie koorimuusika kõrget taset, edastas valitsuse pressiesindaja. Samuti näitab festival Ratase sõnul, et Eesti riigil ja rahval kogu maailmas väga palju sõpru. “Eesti Vabariigi juubeliaasta pakub tõepoolest miljon viisi laulmiseks,” lausus ta.

Jüri Ratas: “Laulmine ja eriti üheskoos laulmine on Eestimaa inimestele alati südamelähedane olnud. Me armastame laulda nii sünnipäevadel, rahulikel pereõhtutel, sõpradega lõkke ääres istudes, pidulikel aktustel kui kõigil suurematel tähtpäevadel. Rääkimata kogu rahvast liitvatest laulupidudest. Koorimuusika festival ligi kuue tuhande osalejaga 51 riigist on tõeliselt liigutav viis meie riigi sajanda juubeli tähistamiseks.

Europa Cantati kahekümnenda festivali Eestis toimumine tõestab meie koorimuusika kõrget taset ning näitab, et meil on riigi ja rahvana väga palju sõpru terves maailmas.Tänan veelkord kõiki festivali korraldamisega seotud inimesi – Euroopa Kooriühingut, koorijuhte ja dirigente, heliloojaid, muusikuid, koorilauljaid ja tantsijaid, töötajaid ja vabatahtlikke. Samuti häid koostööpartnereid, toetajaid ja ajakirjanikke ning kõiki teisi panustajaid Eestis ja välismaal.”

“Lõpusirgele jõudnud muusikafestival Europa Cantat kõlab Eestis esimest korda, aga ma väga loodan, et see ei jää viimaseks. Ootame koorimuusikamaailma kindlasti taas Eestimaale ning seda märksa varem kui meie riigi 200. sünnipäeval,” ütles peaminister.

BNS/Kesknädal.ee

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.