Ratas osaleb koos Soome valitsusjuhiga Eesti-Soome jalgrattasõidul

Foto: Jüri Ratase Facebook

Peaminister Jüri Ratas ja Soome peaminister Juha Sipilä osalevad 12. augustil Helsingis toimuval Eesti-Soome jalgrattasõidul.

Ürituse eesmärk on väärtustada Eesti ja Soome sõprussidemeid ning tähistada Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Jalgrattasõidul osalejatel on võimalik valida kahe distantsi vahel – 24,2 kilomeetri pikkune Eesti Vabariigi aastapäevast inspireeritud rada ning 100-kilomeetrine distants, mis teeb kummarduse 100-aastasele Eestile.

Ühine jalgrattasõit algab Kaivopuisto pargis Helsingi lõunaosas. Osalejaid ootab mõlema distantsi finišis piknik, kus esineb menukas Soome trummar Kari Paavola, kellega koos on laval Silver Laas ja Janno Trump Eestist ning Soome jazzitipud Mikko Pettinen ja Aki Haarala.

Ratas ja Sipilä annavad stardivad kell 10.30 algavale 100 kilomeetri pikkusele rattasõidule, kuid sõidavad ise 24,2-kilomeetrise distantsi.

Eesti-Soome jalgrattasõitu korraldavad Soome Riigikantselei ja Eesti Vabariik 100 koostöös Suomen Pyöräily ja Cycle Club Helsinkiga.

BNS/Kesknädal.ee

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.