Ratas: tõstame esimese ja teise lapse toetuse 100 euroni ning aitame noori peresid eluaseme soetamise

Kontsert kõige pisematele Paides. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja/Scanpix

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas tõi eile Paide Arvamusfestivalil toimunud debatil välja mitu konkreetset ettepanekut Eesti perede toetamiseks ning rahvatervise parandamiseks. Täna kinnitas erakonna esimees, et need ettepanekud jõuavad ka Keskerakonna Riigikogu valimisplatvormi.

„Meie eesmärk Riigikogu valimistel on tõsta esimese ja teise lapse toetus tänaselt 55 eurolt 100 euroni. Seeläbi väärtustame senisest enam iga Eestimaal sündivat last ning anname kõigile perekondadele vajalikku lisatuge. Samuti pean õigeks pakkuda noortele peredele võimalust kodu soetamiseks riigi poolt käendatava eluasemelaenuga ning seda ilma kohustusliku omafinantseeringuta,“ lausus Jüri Ratas. 

„Toetan igati ka 101 rahvakohtumise raames välja toodud mõtet, et riigil tuleks propageerida ning pakkuda inimestele võimalust käia iga-aastaselt tervisekontrollis. See aitaks väga paljusid terviseprobleeme ennetada ning vajadusel aegsasti ravida. Täna on Eestis sündivate inimeste oodatav eluiga 78 eluaastat, kuid tervena elatud aastad samal ajal vaid 56. See on tõsine murekoht terve ühiskonna jaoks,“ tõi Ratas välja.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas väitles Paide Arvamusfestivalil teiste parlamendierakondade esimeestega ERRi korraldatud debatil „Kuidas me kestame?“ Lisaks toimusid Keskerakonna alal 101 rahvakohtumise projekti raames mitmed maailmakohviku formaadis arutelud. Laudkondi juhtisid maaeluminister Tarmo Tamm, kaitseliitlane ja Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu, Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Kersti Sarapuu, endine minister ja erakonna peasekretär Mihhail Korb ning Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Aadu Must.

Kesknädal.ee

4 kommentaari
 1. Tita 6 aastat ago
  Reply

  Ja siis hakkab titasid tulema kui laudu Vändrast ?
  Ja kui tulevad, tuleb nendele kulutada tohutud rahad ka riigil. Kuni neist ükskord küpsed kodanikud saavad.
  Kui nad saadud haridust ükskord kasutada oskavad (läheb veel 10 a peale ülikooli vns) Kui õldse vajalikku õpivad või kui neist üldse midagi kasulikku heas mõttes Maailmale saab Ja siis … hakkavad nad inglise keelt paremaks pidama (vajalik on see kindlasti ) … ja siis, sõidavad minema … ja siis, jäävadki sinna…

 2. Jänkuemme 6 aastat ago
  Reply

  Kiiduväärne, oleme vähemalt püüdnud liiki säilitada, nagu teevad kõik liigid.

 3. Väga 6 aastat ago
  Reply

  hale esinemine Jurkalt. Kui kehtestada 40% eelarvest abirahadele, saaks ka lapsed elatisraha kuus palju rohkem. Kui täiselatisraha oleks 600€ kuus, siis earümas 0…5 saaks laps 55% sellest et 330€ kuus. Miks Jurka seda ei taha, vaid narritab oma 100 euroga?
  Pealegi, kui keegi pakub midagi väga ümmargust (100, 1000 jne), siis on kohe teada, et see on laest võetud. Kui aga oleks 83.47 või 102.05, siis ma usuks rohkem, sest siis oleks selle taga juba täpne arvestis, paljudele, mille eest.
  Kui kaubanduses meelitatakse ostma mõni sent alla ümara arvu, siis kas ka Jurka ei peaks pakkuma 99.95 või 89.99?

 4. Paukgaasi aparaat 6 aastat ago
  Reply

  hoiab kokku kulutusi 90% bensiinile ja diislile :
  https://m.youtube.com/watch?v=qOUfxgfmRnQ&feature=youtu.be

  Seega,PAUKGAASI APARAAT TOOB RIIGILE SISSE MILJARDEID EUROSID IGA KUU MIDA SENINI NAFTAMAGNAADID IMESID EESTIST !!!!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.