15. juuli

Toomas Vitsut: Keskerakonna ideed aitavad Harjumaad edukamaks muuta

Järgmise aasta märtsi alguses toimuvatel Riigikogu valimistel on Harju- ja Raplamaa üks suurimaid valimisringkondi, kus jagatakse parlamenti kõige enam mandaate, ning seal seatud sihid mõjutavad oluliselt kogu Eesti edasist arengut. Keskerakonna eesmärk eelseisval valimisperioodil on suurendada oma toetust Harju- ja Raplamaal ning tuua Keskerakond piirkonnas elavatele inimestele lähemale.

Juhtkiri: 20. august 1991 – kas see on ajaloo kingitus?

Eesti taasiseseisvumispäeva tähistamisest on saanud meie elurütmis taas oluline päev. Viimaste aastate arengud Ida–Lääne suhetes, aga ka mõned tagasipilgud peaksid meid veenma, et oleme ajaloo poolt meile pakutud võimalused peaaegu et maksimaalselt ära kasutanud. Arutleb Rein Ruutsoo.

Kas Eesti on valmis energiarevolutsiooniks?

XXI sajand on alanud ja jätkub inimeste hirmutamine kliima soojenemisega. Ookeanide veetase tõuseb, tulevad tugevad tuuled, tormid ja palju-palju veel koledamat. Kurja juur pidavat olema atmosfääri paisatav CO2, mis tekitab kasvuhoone-efekti. Loomulikult tekitabki, aga kas ikka sellest piisab? On rida teadlasi, kes ei usu kliima soojenemisse. Kellel on õigus, see pole teada. Mõlemat seisukohta kaitsevad autoriteedid. Kindlasti on aga tegemist väga suure äriga. Välja on kujundatud isegi CO2 turg.

Ando Leps: Patriarh Aleksius II kehastas Venemaal õigeusu kiriku tagasitulekut.

2011. aasta rahvaloenduse andmetel elas Eestis 176 773 õigeusklikku. Nendest hinnanguliselt valdav enamus ehk 85% allus Moskva Vene Õigeusu Kirikule. Eestimaalt on pärit vähemalt kolm maailmanimega meest. Nendeks on Michael Andreas Barclay de Tolly, Alfred Ernst Rosenberg ja Aleksei Ridiger (Rüdiger). Keskendume siinkohal kolmandale maailmanimele – Aleksius II.

Paide arvamusfestivalil jäid kõlama Keskerakonna ideed

Eelmisel nädalal, 10. ja 11. augustil Paides aset leidnud arvamusfestivalil pakkusid keskerakondlased välja mitmeid ideid, mis võiksid ilmestada ka tulevast parlamendivalimiste debatti. Need on noorte perede toetamine, parem tervisekäitumine ning pensionitõus. Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas tõi arvamusfestivalil toimunud debatil välja mitu konkreetset ettepanekut Eesti perede toetamiseks ning rahvatervise parandamiseks. Need ettepanekud jõuavad ka Keskerakonna Riigikogu valimisplatvormi.

Nädala juubilar HEINO VÄLI 90

Heino Väli oli väga huvitav loojaisiksus. Rahvas kutsus teda põliseks saarlaseks, kuna ta elas oma lühikese elu 21 viimast aastat Vilsandi saarel. Käis kalal ja vaatles merd nagu ta oma tegelaskuju – Felslandi saare hirmus mereröövel Silver Ükssilm.

Lisaks veel palju muud olulist ja huvitavat. Head lugemist!

1 Kommentaar
  1. Maali Maalt 6 aastat ago
    Reply

    Rööm näha, isegi keskerakond on savisaare maha kandnud, isegi mitte poolt sõna siin väljaandes tema kohtuprotsessist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.