USA 2,2 miljonit vangi kuulutasid välja üleriigilise streigi

USA vangla Souza Baranowski Correctional Center REUTERS/Brian Snyder TPX IMAGES OF THE DAY/SCANPIX

WASHINGTON, 21. august, AFP-BNS – USA vangid kuulutasid teisipäeval välja üleriigilise streigi, nõudes muudatusi kinnipidamisasutuste elutingimustes, võimalusi tingimisi vabastamiseks ning valimisõiguste taastamist.

Ühendriikides on vangide arv kõrgeim maailmas: 2016. aasta lõpus istus trellide taga 2,2 miljonit inimest, mis on Ameerika Kodanikuõiguste Liidu (UCLA) andmeil umbes üks viiendik maailma kinnipeetavate arvust.

Streik, mis peaks korraldajate sõnul kestma 9. septembri lõpuni, kuulutati välja reaktsioonina aprillis aset leidnud verisele mässule ülikarmide turvameetmetega Lee kinnipidamisasutuses Lõuna-Carolina osariigis.

“Seitse kamraadi jättis elu arutu ülestõusu käigus, mida oleks olnud võimalik vältida, kui vangla ei oleks olnud nii ülerahvastatud massilisest kinnipidamisest põhjustatud ahnuse ja austuse puudumise tõttu inimelu vastu, millest meie karistusideoloogia on läbi imbunud,” teatas streiki juhtiv vangistatud vangide õiguste eestkõnelejate ühendus.

“Need mehed ja naised nõuavad inimlikke elutingimusi, ligipääsu rehabilitatsioonile, karistusreformi ja kaasaegse orjuse lõpetamist,” teatas avalduses ühendus, mida tuntakse nime all Jailhouse Lawyers Speak.

AFP – Baltic News Service

1 Kommentaar
  1. ? 6 aastat ago
    Reply

    Vangid peavad tööd tegema ja laagris elama .
    Mõrtsukad, röövlid, vägistajad, vigaseks peksjad, loomapiinajad.
    Tulebki laagrid tsoonideks jagada ja mida sadistlikum tegu ,jõhkram inimese või looma kaLLAL ,sinna tsooni panna.
    Olgu meil või USAs Misjaoks peab riik neid ülal pidama?.
    Töö annabki neile võimaluse agressiooni ja liigset energiat /heast toidust, mida vaesed peavad prügikastist otsima/ välja elada. See töö ei tohi kindlasti olla loomadega.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.