ERJK tahab uurida Autorollo ja Reformierakonna seoseid

OÜ Autorollo pankrotimenetlus Harju Maakohtus. lFoto LIIS TREIMANN/SCANPIX

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) alustab menetlust uurimaks Reformierakonna ja selle kahe juhtiva liikmega seostatud ettevõtte Autorollo võimalikke rahalisi seoseid.

ERJK aseesimees Kaarel Tarand rääkis rahvusringhäälingule (ERR), et komisjonile tegi avalduse menetluse alustamiseks Autorollo pankrotitoimkonna esimees Teet Järvekülg, kes esitas kahtlusi, et selles kaasuses on ettevõte moondunud erakonnale antud rahaks. Et esitada antud teemal lisaküsimusi ja saada juurde informatsiooni pidigi komisjon oma töökorra järgi alustama menetluse.

Tarand loodab, et pangad tulevad komisjonile vastu ja annavad lisainformatsiooni. Ta ütles, et kuigi antud teemaga seotud sündmused ulatuvad 8-9 aasta taha on pankades andmed ja erakondade finantsdokumendid alles hoitud vaatamata sellele, et seadus neid selleks peale seitset aastat enam ei kohusta.

“Me lähtusime heauskselt sellest, et võib-olla keegi meile midagi vastab ja me saame mingit lisainformatsiooni, mille alusel teha rohkem kaalutletud otsus, kas uurida või mitte uurida,” lausus Tarand ERR-ile.

“Nende annetuste küsimuses on Reformierakonna poolt korduvalt öeldud, et need isikud, kes neid summasid tol ajal erakonnale annetasid, tegid seda isiklikest vahenditest. Nüüd see tõestamise koht peaks olema selles kaasuses see, et millist ahelat pidi on jõudnud Autorollo raha nende Reformierakonna liikmeteni, kes on selle annetanud oma raha pähe erakonnale. /…/ Peaks tõestama seda, et see siiski on olnud juriidilise isiku annetus,” selgitas Tarand.

Pankrotistunud traspordiettevõtte Autorollo omanik oli Väino Pentus, kes on Reformierakonna juhatuse kunagise liikme Keit Pentus-Rosimannuse isa. Pentus-Rosimannust ja tema abikaasat, Reformierakonnas ülimõjukat Rain Rosimannust süüdistati Autorollo tühjakskantimises, kuid kohus lükkas need süüdistused tagasi.

BNS/Kesknädal.ee

3 kommentaari
  1. tõsielust 6 aastat ago
    Reply

    Sellest ka kogemus, miks Prokuratuur ja Kohtud selliselt käitusId.Asi räägib igati justiitsreformi kasuks.

  2. Ott 6 aastat ago
    Reply

    On ju selge, et Reformi tahatuppa karistused ei jõua, seal ollakse kaitstud. Minu arvates peaksid karistuse saama ka need, kes on valestsenaariume koostanud tublide inimeste suhtes, sundinud valet tunnistama inimestel, kes ei tahtnud oma töökohta kaotada. Seal viibib ju ka paljudes kuritegudes osalenud Kross, üks kõige suurem Savisaare vihkaja. Kas kapo on külastanud mõne Reformierakonna kodu Ei ole. Ta käis raskest haigusest paraneva inimese kodu rüüstamas, kes istus ratastoolis ja vaatas pealt. Raha viidi kaasa. Aga ehk oli seal ka see raha, mida rahvas korjas talle bioonilise jala jaoks. Tagasihoidliku elamisviisiga ja ametikohtade tõttu oli muidugi Savisaarel raha kogutud. Jube mis toimub ühes demokraatlikus riigis, täielik ebaõiglus. Peavoolumeedia on ka oravate teenistuses.

  3. Mets 6 aastat ago
    Reply

    Tarandist pole selliste asjade uurijat. Tema, nagu see troonilttõugatugi on spetsialiseerunud ˇTallinna, st keskerakonna asjadeleˇ. Läbipaistvuse mõttes tühine kuju.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.