Ratas tõusis kõige populaarsemaks peaministrikandidaadiks

Keskerakonna esimees Jüri Ratas möödus populaarsuselt Reformierakonna juhist Kaja Kallasest ning on nüüd kõige suurema toetusega peaministrikandidaat, selgus Eesti Päevalehe tellitud Turu-uuringute AS-i värske küsitluse tulemustest.

Uuring, milles inimestel paluti nimetada nende arvates kõige sobivam peaminister, toetas Ratast 30 protsenti ja Kallast 22 protsenti valijatest. Viimase, juunis tehtud küsitluse põhjal olid kahe suure erakonna esimeeste tulemused võrdsed – mõlemal 22 protsenti, edastas EPL neljapäeval.

Ratase toetus on kasvanud nii meeste, naiste, eestlaste kui ka venelaste seas. Teda toetavad nii nooremad kui ka vanemad inimesed üle kogu Eesti, kirjutas EPL. Ainus vanuserühm, kus Ratas jääb Kallasele alla, on 25–34-aastased, kus Ratast toetab 15 ja Kallast 22 protsenti vastanutest. Samuti toetavad Ratast Kallasest protsendi võrra vähem eestlased. Seevastu on Ratas ülekaalult populaarseim muu rahvuse esindajate seas, kus teda toetab 54 protsenti vastanutest.

“Kallas kõnetab rohkem nooremat ja haritumat valijat. Ratas oskab aga lihtrahvaga hästi rääkida,” tõdes Turu-uuringute AS-i uuringujuht Juhan Kivirähk lehele.

Sobivaima peaministri edetabeli kolmandat kohta hoiab jätkuvalt Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme, ent varasema 11–12 protsendi asemel näeb teda peaministrina nüüd 9 protsenti valijatest, teatas Eesti Päevaleht.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimeest Jevgeni Ossinovskit eelistab peaministrina 4 protsenti, Isamaa juhti Helir-Valdor Seedrit 2 protsenti ja Vabaerakonna esimees Andres Herkelit 1 protsent. Oma eelistust ei osanud öelda 33 protsenti vastanutest.

Küsitlus toimus 8. kuni 26. augustini ja selle käigus küsitleti 1005 inimest, kelle seast 811 olid valimisealised kodanikud.

BNS

2 kommentaari
  1. Vaagija 2 aastat ago
    Reply

    Oleme õigel teel!

  2. maali maalt 2 aastat ago
    Reply

    Juri on popp poiss, kahjuks Edgariga viimasel ajal kuidagi nugade peal. Aga Edgari koolitust ja karastust on tunda ometi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.