Tapale lähenevad umbusaldustega uued võimutuuled

Foto:Tapa linn, kortermajad Foto: Meelis Meilbaum/Scanpix

Tapal on ees terendamas võimuvahetus, mille järel saavad vallas võimule Keskerakond, Reformierakond ja valimisliit Koostöö. Umbusaldus volikogu esimehele Toomas Uudebergile on juba aset leidnud ning ebameeldivat hääletust on ootamas vallavanem Alari Kirt.

Keskerakonna ridadesse kuuluv Maksim Butšenkov põhjendas võimupööret usalduse kaotusega vallajuhtidesse. Ta tõdes, et koostöö ei sujunud lahku läinud koalitsioonil, mille moodustasid valimisliit Valgejõgi ja Reformierakond ning töö ei laabunud ka opositsiooniga. „Vallajuhtimine on tugevalt kitsastes ja igapäevastes raamides ning suuri eesmärke minu hinnangul küll paraku seatud pole. Tapa väärib enamat ning ma näen, et ka koostöö riigiga Tapa paremaks arenguks võiks olla hoopis suurem,“ leidis Butšenkov.

Ta lisas, et koalitsioonileping on kolme osapoole – Keskerakond, Reformierakond ja valimisliit Koostöö – poolt tehtud ning seal on olulisi punkte, millega senine vallavõim pole soovinud tegeleda. „Pärast haldusreformi ei ole vallavalitsemises mitte miskit muutunud. Vallaelanike huvides on kindlasti see, et vaataksime kriitiliselt, kas vallajuhtimine senisel kujul on efektiivne ja kas on midagi, mida on vaja muuta,“ tõi Butšenkov muu hulgas välja.

Praeguse vallavanema Alari Kirti umbusaldushääletus on planeeritud järgmise nädala algusesse. Siis selgub seegi, kuidas jaotuvad vallavanema ja vallavolikogu esimehe ametikohad.

Kesknädal.ee

1 Kommentaar
  1. koalitsiooni needus 4 aastat ago
    Reply

    Issanda veskid jahvatavad tõesti aeglaselt, kuid jahvatavad.
    Tore.
    Ja kuidas läheb hr. Freienthalil ? Kirdi meeskonna juhil?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.