Karilaid: Ligi higistamine VEB-fondi või Danske uurimist laualt ei kaota

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid tõdes, et endise rahandusministri ja Finantsinspektsiooni nõukogu esimehe Jürgen Ligi valulik reaktsioon oli etteaimatav, kuid ei vähenda vajadust uurida ligi 150-miljardi väärtuses kahtlaseid tehinguid või ka VEB-fondi.

Karilaid sõnas, et Jürgen Ligi saab õiguskomisjoni töö poliitilises kallutatuses vaadata eelkõige enda suunal, sest ainult Reformierakonnal on soov takistada VEB-fondi või Danske rahapesuskandaali uurimist. „Kõik Riigikogus esindatud erakonnad peale Reformierakonna soovivad saada nii VEB-fondi kui ka Danske osas selgust. Ainult Reformierakond ja eriti Jürgen Ligi proovivad igal sammul vastused ajaloo hämarustesse jätta ja maha vaikida,“ selgitas Karilaid.

Ta ütles, et Ligi valulik reaktsioon oli etteaimatav ja igaüks võib teha järeldused, miks see nii on. „Jürgen Ligi võib higistada palju kulub, kuid küsimused laualt niisama ei kao,“ kinnitas õiguskomisjoni esimees. Ta lisas, et Finantsinspektsioonile tuli piisavalt vihjeid võimalikku rahapesu kohta, kaasa arvatud Venemaa kolleegidelt, kuid toonase ministri Jürgen Ligi juhitud nõukogu ei võtnud teemat piisava tõsidusega. „Narva ja Haapsalu kahtlustusi võtame piisavalt tõsiselt, kuid 150 miljardit võimalikku musta raha Jürgen Ligi arvates küünlaid ei vääri. See pole eeskuju, mida mitmekordne minister ja Reformierakonna fraktsioonijuht meie poliitilises kultuuris anda tohiks,“ leidis Karilaid.

Ta sõnas, et Reformierakonnal oleks kindlasti palju õpetada nii VEB-fondi, Autorollo kui ka Tallinna sadama kaasuses ning ta oleks hea meelega valmis end nendes küsimustes õiguskomisjoni esimehena harima. „Pole kahtlustki, et on valdkondi, kus Reformierakonna ekspertarvamus on väga kaalukas,“ tõdes Karilaid.

Kesknädal.ee

1 Kommentaar
  1. Äkki 3 aastat ago
    Reply

    tulekski hakata uurima Ligi Jürgeni tausta. Äkki on just tema allkirjad valulistel paberitel või on ta salalik spioon Venemaa kasuks?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.