Kersti Sarapuu: aasta kõrgeima toetuse on toonud eelkõige Keskerakonna ideed

Kersti Sarapuu

Keskerakonna fraktsiooni juht Kersti Sarapuu sõnas reitinguid kommenteerides, et aktiivne töö valitsuse otsuste selgitamisel ning välja pakutud uued ideed on erakonna toetust tõstmas.

Sarapuu sõnas, et Turu-Uuringute vastne uuring näitab selle aasta kõrgeimat toetust ning ta tänas kõiki, kelle eelistus on sidusam ja solidaarsem ühiskond. Toetuse tõus tuleneb tema sõnul eelkõige aktiivsest tööst. „Olime suvel aktiivsed tänavatel otsuseid selgitamas ning tulime välja uute ideedega. Liitunud on erakonnaga äsja Kaido Höövelson ning Jaan Õunapuu ning meeskond täieneb veelgi, et saavutada valimistel tugevaim toetus,“ kinnitas Sarapuu, et erakonna eesmärk pole vähem ega rohkem kui valimiste võit.

Sarapuu hinnangul on valijad andnud Reformierakonnale enne Eesti 200 tulekut avansi, sest Danske rahapesuskandaali, VEB-fondi kahtluste, sisepingete või lubaduste najal, mida kritiseerivad tuntud reformierakondlasedki, on suurim opositsioonierakond suutnud toetuse languse siiski peatada. „Kindlasti ootavad toetajaid aga rohkem neid ideid, mis endisele liberaalsele erakonnale enam väärilised,“ arvas fraktsiooni juht.

Reitingud näitavad Sarapuu sõnul, et Keskerakonnaga hirmutamise taktika enam ei toimi. „Majandus kasvab, eelarvepositsioon on hea ning välis- ja julgeolekupoliitikas on järjepidevus. Kokku on lepitud riigieelarve, mis muuseas panustab tugevalt tervishoidu, politseinike ja päästjate palgatõusu ning haridusse,“ tõi ta välja. Kindel on ta selleski, et riigieelarve edasistel aruteludel tõuseb ka koalitsioonipartnerite toetus, sh Isamaal ning ka Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal. „Tänane koalitsioon on viinud ellu väga palju olulisi otsuseid ning olnud igati toimekas, otsides murekohtadele lahendusi, mitte vaid kõlavaid sõnu. Usun, et Eesti inimesed hindavad seda ka 3. märtsil,“ leidis ta.

Kesknädal.ee

5 kommentaari
 1. Maali Maalt 2 aastat ago
  Reply

  no on ikka lõust…

 2. Triin 2 aastat ago
  Reply

  Teie erakonda valib üle 80% venekeelsetest ja alla 20% eestlastest. Seega olete sisuliselt vene partei, kes millegipärast püüab end katta eesti lipuvärvidega,olge siis vähemalt nii ausad, et pangegi rinda “Georgio lint” ja kätte vene lipp ja öelge otse välja—-venelasel peab olema elada,kuhu on suvatsenud tankide sabas tulla, kõikjal nii nagu neile meeldib, eestlaste tunnetele -sülitame.. Jüri Ratas ja teised Keskerakonnas olevad ja seda parteid valivad eestlased on ainult maskotiks, kattevarjuks. Tegelikult valitseb nii Tallinnat kui praegu tervet Eestit vene võim ja vaim, toomide ja kõlvartite keedetud soustis, kus Kaljulaidi taolised eesti keelt aitavad alla suruda ja pikemas perspektiivis prügikasti visata, nii nagu Toom unistabki. Kõik see, mille vastu meie esivanemad verd valasid ja surid vabaduseiha südames, on pjedestaalile tõstetud. Tallinna purukspommitamine on “vabastamine”, meie parimate poegade,isade, vendade hävitamine, küüditamine,kus isegi imikud olid suured nõukogude korra vaenlased, kus eestlastelt võeti nii kodu kui kodumaagi—on nüüd Keskerakonna poolt rüütatud “kultuuri” toomiseks, laiskadele eestlastele vabrikute,tehaste ja elamise ehitamine. Nende aborigeenide kultuuri võite ju reservaatides vaatamas käia—-suurel vene rahval on “lebensraumi” ikka vähe ja vähe.

 3. tundub 2 aastat ago
  Reply

  et ekreiit Triin ei ole viitsinud ennast reaalsusega kurssi viia. Viimaste uuringute järgi on venelaste toetus KE-le langenud, mille katab ära eestlastest valijate toetuse kasv. Oma veneplaati võiksid mõnele teisele saidile keerutama minna, sest see siin ei tööta ammu enam.
  Sulle aga soovitan lugemist eilses venekeelses PM-s kus M.Helme demonstreerib ilmekalt oma lojaalsust vene riigile ja vene valijatele. Et siis nii käibki, eestlastele räägime üht ja venelastele teist juttu. Kodanik Triin sisuliselt kannab ise seda Georgilinti, aga ajumaht ei võimalda sellest ise aru saadagi, peab nagu kassipoja ninapidi sisse toppima. Äkki jõuab kohale.

 4. maali maalt 2 aastat ago
  Reply

  Eelmine Maali Maalt on liba. Mis keeles see komm oli kirjutatud, kindlasti mitte eesti keeles.

 5. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  Sisuliselt on Triinul õigus, keskerakond ON vene meelt ja keelt kandev partei. Just oli reporteris lugu Kõlvartist, kellele Eesti lipp kuidagi Tallinna volikogu saali ei mahu! Arvatavasti vene lipul oleks seal ruumi küll.
  Kuid helmest ja tema venekeelsele Postimehele antud intervjuu- selles pole midagi uut! Padupunastest koosnev EKRE on ammust ajast ajanud ju puutini asja! Kellelegi üllatus? Arvatavasti panevad märtsis Keskerakond ja EKRE tuleval aastal leivad ühte kappi. Ja seejärel sõidavad Ratas ja Helme Toomi juhtimisel Moskvasse Väikese suure Jumala jutule.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.