Ratas reitingutest: pooldan mitmekesist poliitmaastikku

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas tänas neljapäeval avaldatud parteide reitinguid kommenteerides oma erakonna toetajaid ning ütles, et eelistaks mitmekesist parteimaastikku.

“Tahan öelda aitäh nendele inimestele, kes toetavad Keskerakonda ja see on kindlasti oluline alus meie ideede, meie programmi ja platvormi väljatöötamiseks,” ütles Ratas neljapäeval BNS-ile.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest selgus neljapäeval, et septembris toetas Keskerakonda 28 protsenti ja Reformierakonda 27 protsenti valijatest. Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) pooldas septembris 17 ja Sotsiaaldemokraatlikku erakonda 14 protsenti valijatest. Muud erakonnad jäid 5-protsendise valimiskünnise alla.

Vastates küsimusele, kuidas talle meeldiks, kui riigikokku jõuab ainult neli erakonda, ütles Ratas, et eelistab mitmekesist poliitmaastikku.

“See mitu erakonda riigikogu järgmisse koosseisu saab, see on ikkagi kõrgeima võimu ehk Eesti elanike otsus 3. märtsil. Mina seda igal juhul austan. Kui tuua see küsimus teise äärmusesse, siis ma kindlasti ei arva, et Eestis peaks olema ainult kaks erakonda. Ma arvan, et Eesti poliitmaastik peab olema palju mitmekesisem ja andma erinevaid võimalusi Eesti elanikele toetada kas üht, teist või kolmandat erakonda,” rääkis Ratas.

Ta rõhutas siiski, et praegu on veel väga vara prognoosida, mitu erakonda riigikogusse saab, kuna üle viie kuu on veel valimisteni aega.

BNS

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.