Ratas: Eesti juubel ja eesistumine aitasid kaasa turismi kasvule

Foto: Jürgen Randma, Riigikantselei

Estonia Kontserdisaal, Tallinn, 27. september 2018 – Esinedes iga-aastasel turismikonverentsil, mille teemaks on tänavu „Digitaalne suitsusaun?”, ütles peaminister Jüri Ratas, et nii riigi 100. sünnipäeva tähistamine kui ka möödunud aastal aset leidnud Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine avaldasid positiivset mõju turismile.

„Paljud inimesed terves maailmas on pööranud oma pilgud meie poole ning mitmed neist on juba leidnud või loodetavasti leiavad võimaluse Eestit külastada,“ sõnas Ratas ja lisas, et möödunud aastal reisiti Eestisse rohkem kui kunagi varem. Üle 6 miljoni väliskülalise jätsid möödunud aastal Eestisse hinnanguliselt poolteist miljardit eurot.

Ratas avaldas tunnustust kõigile Eesti turismiettevõttetele, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele ning kõigile teistele, kas aitavad esile tõsta nii Eesti  uuendusmeelsust kui ka selle sügavaid juuri ja pikki traditsioone.

„Võime olla uhked Eesti majutusasutuste kõrge kvaliteedi ja teenindustaseme üle. Teatavasti valis Lonely Planet just Tallinna kõigi maailma linnade hulgast hinna ja kvaliteedi suhte poolest 2018. aasta parimaks sihtkohaks. See on teie kõigi ühine saavutus!“ lausus peaminister.

Peaminister avaldas heameelt , et üha enam eestimaalasi avastab reisijana nii kodumaa vaatamisväärsusi kui ka laiemat maailma, millele aitab kaasa sissetulekute kasv ja ka teadlik poliitika. „Riik proovib nii sise-, kui ka välisturismile omalt poolt kaasa aidata, pakkudes nii reisijatele kui ettevõtetele võimalikult lihtsat asjaajamist ning avalikke teenuseid,“ ütles Ratas.

Kesknädal.ee

1 Kommentaar
  1. Niipalju 4 aastat ago
    Reply

    võiks Jurka ikka tabada, et paljud asjad muutuvad ka ilma juubeli trummipõrina ja tühja särata.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.