Jufereva nõuab haigekassa juhi tagandamist

06.10.17 Haigekassa uueks juhiks valitud Rain Laane koos Jevgeni Ossinovskiga, Foto: LIIS TREIMANN/SCANPIX

Eesti Haigekassa juht Rain Laane, kelle juhtimisel on Lasnamäel peatatud eriarstide vastuvõtud ja kes soovitab haigetel inimestel mööda Eestit bussiga ringi sõita, peab tagasi astuma, ütles Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva.  

“120 000 elanikuga Lasnamäel peab olema kättesaadav eriarstiabi, see on haigekassa kohustus,” ütles Jufereva pressiteate vahendusel. “Soovitused sõita Tallinna tasuta transpordiga naabermaakondadesse näitavad seda, et haigekassa juht ei tea midagi ei inimlikkusest, ei meditsiinist ega ka mitte transpordist,” lisas Lasnamäe linnaosa vanem.

Laane saab igakuiselt piisavalt palju palka, et tegutseda ravi efektiivsuse nimel, lisas Jufereva. “Kindlasti pole efektiivne see, kui viime Lasnamäelt ravi ära ja kõik haiged valguvad üle Eesti laiali sobilikku arsti otsima,” ütles Jufereva. “Eestile, Tallinnale ja Lasnamäele on parem, kui Rain Laane vastutustundetud juhtimiseksperimendid kohe lõpetataks ja ta ametist maha võetaks,” rõhutas Keskerakonna poliitik Jufereva.

Lasnamäe linnaosavanem avaldas lootust, et haigekassa nõukogu eesotsas sotsiaaldemokraadist sotsiaalkaitseminister Riina Sikkuti ja Isamaa liikmest rahandusminister Toomas Tõnistega astuvad vajalikke samme olukorra normaliseerimiseks, lõpetavad juhtimiskriisi ja aitavad tagada kättesaadava ravi.

BNS

1 Kommentaar
  1. tõnn 2 aastat ago
    Reply

    jätke see rain laane rahule — asendamatu tippjuht!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.