Eurosaadikud nõuavad Huntilt vabandamist EL-i, NSVL-i võrdlemise eest

Jeremy Hunt, Suurbritannia välisminister, 30. septembril 2018 kõnet pidamas. Matt Crossick/ EMPICS/SCANPIX

BRÜSSEL, 2. oktoober, AP-BNS – Euroopa Parlamendi fraktsioonide liidrid nõuavad Briti välisministrilt Jeremy Huntilt vabandamist avalduse eest, milles ta võrdles Euroopa Liitu Nõukogude Liiduga.

Hunt sõnas nädalavahetusel, et EL ei tohiks takistada Suurbritannia sujuvat lahkulöömist blokist, kuna “inimeste lahkumist takistas ka Nõukogude Liit”.

Euroopa Rahvapartei (EPP) liidri Manfred Weberi sõnul tuleb Huntil “oma sõnade pärast vabandada”.

“Ta ei solva mitte meid, vaid miljoneid tavakodanikke, kes elasid nii pikka aega Nõukogude võimu all,” ütles liberaalide fraktsiooni ALDE juht Guy Verhofstadt.

4 kommentaari
  1. See 6 aastat ago
    Reply

    võrdlus oli ülimalt täpne ja asjakohane. Ei mingit vabandust tõeütlemise eest! Toetan Euroopa liidu hukku nagu NSV liidugi oma.

  2. Mille pärast ta peaks vabandama. 6 aastat ago
    Reply

    Tema öeldu on ju tõsi. Kohati on asi isegi hullemmkui oli vene ajal.
    Ega vahet ei ole kas Moskva või keegi muu. Meie seadused on siin kohalikele. Brüsseli seaduste ja tahtmiste järgi peame ikka tegema.
    TAHAKS TEADA MEIE KULUTUSED (OTSESED JA KAUD.) SEOSES LIITU KUULUMISEGA JA SIIS TAHAKS LÕPUKS NÄHA KA SEALT SAADUT. Miks need andmed on salastatud?

  3. uskmatu 6 aastat ago
    Reply

    Niisugust ebavõrdsust omaaegsete liiduvabariikide kohtlemisel ei olnud kui tänapäeva liikmesriikide vahel.

  4. Vello 6 aastat ago
    Reply

    Eks see ole üks järjekordne näide analoogsete näidete lõputus reas, kui vähe on jäänud järele kõigist neist nn. “läänelikest väärtustest” nnipaljukest kui neid kunagi siis üldse muul, kui vaid loosungite näol kusagil reaalselt eksisteerinud ongi ja milledest üheks peaks olema ka tegelik demokraatia koos sellega kaasneva üleüldise mõtte ja arvamusvabadusega, mis kohe sugugi ei eelda, et kõik su öeldu peaks ilmtingimata alati kõige kõvemini kisajatele meeldima või et iga kedagi ärritava arvamuse eest peaksid kohe viimaselt vabandust paluma. Ja kõnealusest teemast rääkides on mõlemad liidud olnud loodud inimeste poolt, kellel teatavasti ühe liigi esindajatena sõltumata nende poliitilistest veendumustest on paraku oma igapäevaelu korraldamisel üllatavalt palju ühist!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.