Keskerakond kriminaalkorras karistatuid edaspidi enda ridades ei hoia

KOHTU KAALUD VILJANDI KOHTUHOONES. FOTO: MARKO SAARM/SCANPIX

Keskerakonna kongressil võeti laupäeval vastu põhikirja muutmise otsus, mille järgi tähendab erakonna liikme kriminaalasjas jõustunud süüdimõistev kohtuotsus automaatselt erakonnast väljaarvamist.

“Nii nagu hetkel teistelgi erakondadel, ütles ka meie varasem põhikiri, et erakonnal on kaalutusõigus, kas liige erakonda jätta või mitte. Täna tähendab jõustunud kriminaalkaristus erakonnast lahkumist,” ütles pressiteate vahendusel Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb, kelle sõnul on avalikkus Keskerakonnale teistest paljuski kõrgemad ootused seadnud ning Keskerakond annab oma parima, et neid ootusi täita.

Korb täpsustas, et kongressil vastu võetud põhikirjamuudatus ütleb sisuliselt seda, et kriminaalkaristuse jõustudes arvatakse inimene erakonnast automaatselt välja.

“Praeguse ja loodetavasti tulevase peaministrierakonnana teeme otsuseid, mis annavad selgelt märku, millist Keskerakonda tänane juhtkond näha soovib ja millist mitte,” selgitas Korb ja märkis, et kõige olulisem on erakonna jaoks inimeste usaldus.

Põhikirjale lisati ka punkt, mille kohaselt tuleb erakonna liikmel juhinduda oma tegevuses sel suvel vastu võetud Keskerakonna eetikakoodeksist.

“Ka Keskerakonna eetikakoodeks on Eesti poliitilisel maastikul ainulaadne, kuid loodame jätkuvalt, et teisedki erakonnad poliitilise kultuuri parandamise esimeseks sammuks sellise dokumendini ühel hetkel jõuavad,” rõhutas Korb.

BNS

5 kommentaari
  1. Kui 6 aastat ago
    Reply

    jõustunud süüdimõistev kohtuotsus, siis võib ka mõrvarit veel mitu kuud või ka aastat oma ridades hoida. Meil kipuvad ju sellised kohtuvärgid pikaks venima. Pole ju Edgarigi üle veel kohus lõppenud. Kui nüüd mõistetakse ta süüdi, et mingi koosoleku ajal oli üks püksinööp lahti, siis tueb ka Edgar kohe välja visata. On ju väärteo ja kuriteo vahe õhkõrn, sest see määratlus sõltub prokuröri äraostetavusest.

  2. aga..... 6 aastat ago
    Reply

    ….kuidas on lood Kõlvartiga? Jah tema suutis loost “puhta nahaga” välja vingerdada, ajades kogu süü surnu kaela (teatavasti surnu enam ei lobise) …..kuid õhku taheti ju lasta Kõlvart, mitte tema sõber, oli ju see auto just selle asiaadi omand. (Asiaat ei ole siin sõimusõnana mõeldud). Oma ridades hoiate jätkuvalt õelat Toomi, kes nagu ürask kahjustab oma tegevusega puud, kahjustab tema nii riigi mainet (Assadiga semmimine) kui ilgub eestlaste eksistentsi üle. Selle üdini ebameeldival inimesel on maad ilmselt ikka vähe, nagu venelastel seda alati on olnud. Samas lastakse maa nõgestesse kasvada, selle asemel, et kokku varastatut korras hoida. Kas Toom arvab, et kui tal õnnestub siit eestlased lõpuks välja süüa, suudab ta seda maad ka korras hoida. Ida-Preisimaa on ere näide, kuidas venelastel õnnestub kõik ilus sopaauguks muuta ja siis jälle kael õieli järgmise korras maalapi järgi kiigata. Ja siis ollakse hirmsasti solvunud, kuidas juletakse naid “Katku või Vähkkasvajaga” võrrelda. Miks nii ebaeetilised inimesed on teil jätkuvalt nimekirjas?????

    • mnjah 6 aastat ago

      kes oled sina, et võtad õiguse süüdi mõista teist inimest oma suva järgi. Miks arvad, et kohus oleks ta jätnud vabadusse kui oleks mingigi võimalus ta trellide taha saata? Kas sa üle ei pinguta? Kui inimesel on üks vanematest eestlane, siis ongi asiaat sõimusõna.
      Kas sul oma maa harimiseks ikka aega jagub või on ka selles Yana Toom süüdi? Mis eetikast sa siin räägid, loe oma kommentaar läbi ja vaata peeglisse. Piinlik on sinu pärast. Ärge teie ka siis solvuge kui teid rassistideks sõimatakse.

  3. kui..... 6 aastat ago
    Reply

    …inimesele pole miski püha—ei emakeel (korea) ega isademaa ja isa keel (eesti), —-siis kes ta tegelikult on? LIndprii–kellel pole ei kodumaad ega juuri, mis seoks teda selle maa külge? Inimene, kes mustab riiki, kust millegipärast elada tahab ja ahne käopojana istub pisilinnukeste pesas, ilgub parastavalt väikerahva keele üle ja ootab ämblikuna, kuna kukume, kaome. Äratab ellu juba korduvalt läbi nämmutatud teema “autonoomia!” kuigi “targa” naisena peaks teadma, mis sellega kaasneb——–kuidas siis nimetada sellist inimest. Kõige hullem ,et leidub selliseid mnjahh,sid, kes kõik õigeks mõistavad ja koguni õigustavad. Keskerakonda hoiti aastaid võimust eemal, sotsid ja “irl,ikad” müüsid maha oma valijad ja upitasid kaks korda süüdi mõistetud erakonna võimule. Eestlased peavad ühinema, et mitte mingil juhul lasta neid venestajaid uuesti Stenboki majja. Valige oravaid, ekrelasi, vabaerakonda—mitte mingil juhul ei keske, ei sotse ega reeturitest “isamaalasi”.

  4. mnjah 6 aastat ago
    Reply

    kodanik, te ju valetate. Millal on Kõlvart mustanud riiki, ilkunud eesti keele kallal ja öelnud et ootab meie kadu? Kas sa oled ikka täie tervise juures? Mul on kuri kahtlus, et vajad professionaalset abi. Päris nii need asjad ka ei käi, et kriblad siia mida sülg suhu toob või mida sinu mütsialune parasjagu toodab. Poliitikud on endale paksu naha kasvatanud ja ei tee solvangutest välja, aga nagu näha saab, siis mõnel inimesel see tatipritsimise sündroom aina süveneb ja sellele tuleks piir panna. Miks Kesknädal hoiab selliseid kommentaare üleval? Kui inimene ei suuda oma seisukohti põhjendada ja argumenteerida, vaid tegeleb lihtlabase sõnnikulaotamisega, siis võiks ta mõneks ajaks ära blokkida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.