Ratas: Brexiti leppe läbirääkimistega tuleb jätkata, et jõuda õigeaegselt kokkuleppele

Foto: Triin Oppi (Riigikantselei)

Brüssel, Belgia, 18. oktoober 2018 – Peaminister Jüri Ratas rõhutas eile õhtul Brüsselis Euroopa Liidu ametikaaslastega kohtumisel Ühendkuningriigi väljaastumislepingut arutades, et peame jätkama läbirääkimistega ning jõudma õigeaegselt kokkuleppele.

Ülemkogu algas peaminister Theresa May poolse ülevaatega Ühendkuningriigi seisukohtadest väljaastumislepingu läbirääkimistel. ELi Brexiti pealäbirääkija Michel Barnier rääkis 27 liikmesriigi juhtidele lepingu läbirääkimiste kulgemisest. „Euroopa Liidu 27 riigil on oluline jääda läbirääkimistes ühtseks. Peame Iiri piiri küsimusele leidma selge lahenduse, mis väldib poolitava välispiiri teket saarel,” sõnas peaminister Ratas.

ELi riikide juhid kinnitasid pühendumust jätkata kõnelustega väljaastumislepingu üle, toonitasid ühtsuse hoidmise olulisust ning avaldasid toetust Barnier’i tegevusele. „Hoolimata hoogsatest läbirääkimistest ei ole kahjuks viimastele laual olevatele küsimustele veel lahendust leitud. Ma siiski usun, et meil on võimalik mõlemale poolele sobivatele otsustele jõuda ning kokkulepe saavutada,“ sõnas peaminister Ratas.

Ühendkuningriik on praegu, aga jääb peaminister Ratase sõnul ka pärast ühendusest lahkumist Eestile ning Euroopa liidule väga lähedaseks partneriks.

1 Kommentaar
  1. Mitte 6 aastat ago
    Reply

    ei saa Jurkast aru. Miks ta ei selgitanud neile sitapäädele, et kui United Kingdom on seni sellele totakale liidule peale maksnud, siis nüüd peaks ta hoopis oma raha üle keskmise tagasi saama, mitte aga veelgi peale maksma, et on seni rohkem maksnud? Muidu kukub välja nii, et kui lõpuks jäävad Euroopa liitu Saksamaa ja Malta ja Saksamaa otsustab välja astuda, siis peab Maltale hüvitist maksma triljonites? Kus siin mõistus on? Mida te kotite neid inglismanne ja gaele? Kui keegi tahab lahkuda, siis lahkugu, ei mingeid kahjutasusid kummalegi poolele.
    Ja kui EL on juba kuulutanud, et pooldab vabakaubandust, miks siis nüüd tagant üles pekstakse? Las jätkub kaubavahetus nagu seni A ja E vahel. Soodustused tuleb lõpetada, kuid samas tuleb kaotada ka tõkked. Ainult nii toimib vabakaubandus, kas Jurka seda ei tea? ja miks ta istub seal teiste seas nagu tukunui, kas ainult pildile pääsemiseks?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.