Ratast näeb peaministrina 32 protsenti elanikest

FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Keskerakonna liidrit Jüri Ratast näeb peaministrina 32 protsenti elanikest, selgub Eesti Päevalehe tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest.

Ratase populaarsus on pidevalt tõusuteel. Kui ülemöödunud kuul oli tema toetusprotsent 30 ja möödunud kuus 31, siis nüüd 32. Seevastu Reformierakonna liidri Kaja Kallase näitaja on langudes. Kui veel ülemöödunud kuul nägid teda valitsusjuhina 22 protsenti vastanutest, siis möödunud kuul 23 ja oktoobris vaid 17.

Populaarsusest kolmas on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme, keda näeb oktoobris peaministrina heksa protsenti vastanutest. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhi Jevgeni Ossinovski toetusprotsent on kolm ja Isamaa juhi Helir Valdor Seederil kaks.

Turu-uuringute AS-i uuringujuht Juhan Kivirähk tõdes, et Kaja Kallas on viimase aja debattides ja esinemistes jäänud suhteliselt tagasihoidlikuks ega ole suutnud meestega rinda pista ja silma paista.

Kivirähk ei kippunud küll Reformierakonnale nõu andma, ent märkis, et Kallasel tuleks leida oma nišš. „Teda ju oodati kui uut naispeaministrit – ta peaks suutma selle välja käia, et maskuliinsest seltskonnast positiivselt eristuda.”

BNS

14 kommentaari
  1. Õnneks 6 aastat ago
    Reply

    seda ei juhtu, sest üksi üle 51 koha ei saavutata ja kedagi sobivat liitlaseks ka ei saa ära osta.

  2. Triin 6 aastat ago
    Reply

    Loodan südamest, et mitte üks Eesti- meelne erakond enam Keskerakonnaga kaolisatsiooni ei tee. Sotsid muidugi lähevad vanakuradi endagagi punti kui riigipiruka juurest end eemale hoiavad, nii, et nendega ei tasu arvestada. “Isamaa” jäägu selleks, kes ta peaks olema, kui katteta loosungeid ainult välja hõigatakse, siis ka neisse erilist usku ei ole. Valid Ratta—-saad Yana Toomi ja “Ühtse Venemaa”, kes otsibki venemeelseid valitsusi Euroopas. Valid Osinovski—saad Rahvusriike põlgava düstroopse “Segasummasuvila” ehitaja, üks tegu, üks nägu, meeleta-keeleta manipuleeritava halli massi. Ettevaatlikuks on teinud ka M. Helme—-kes räägib erinevatele auditooriumitele, erinevat juttu. Liit Keskerakonnaga kukutab nad, aga kindlasti ajaloo prügikasti, igaveseks kaasavaraks oma rahva reetjate ja supervaletajate maine. “Isamaa” on kahjuks näidanud, et võimu nimel minetatakse oma väljahõigatud aated. Siiski ikka veel loodame. Armas taevas, aita teha õiged valikud, et meie laste-lastele jääks alles eestikeelne riik, kogu oma hingematvas ilus ja südantsoojendavas armastuses. Kas “tasuta” bussipilet ikka kaalub üles meie püsimajäämise siin ainsas paigas maailmas, kus võime vabalt suhelda oma kaunis emakeeles. Kui välismaalased küsivad, kust te pärit olete—-teil on imeilus laulev keel, siis on tõesti väga hea tunne ja tahakski laulda täiel rinnal selles keeles ja mitte ainult lavalaudadel.

    • to Triin 6 aastat ago

      Ratas on ja jääb peaministriks ka peale valimisi ja ma olen üsnagi veendunud et Sinu kirutute hulgast ainukesena välja jäänud Reformierakonda ei kaasata võimuliitu. Isamaa on ise oma eksistentsi keeruliseks teinud. Küsimus pole täna nende vaadetes, nad ju tolgendavad kahe erakonna vahet ja kui ei suudeta ega taheta otsustada, siis jäävad ukse taha. Nii lihtne see ongi. Iseäranis lollus kuubis on tasuta ühistranspordile vastu seismine ja seda veel nüüdki kui see on kujunenud edukaks projektiks. Isamaa on saanud selles koalitsioonis vaat et kõige enam oma lubadusi ellu viia, aga partnerid ootavad neilt, et oma lubaduste elluviimisel ei hakata lolli mängima ja kaikaid kodarasse loopima. Sellist partnerit järgmine kord enam ei pruugita kampa võtta. Ja nad ei saa ikka veel aru, mida nende valija neilt ootab. Otsustage ära ja ärge tõmmelge. Ja fakt on ka see, et kui Isamaa künnise ületab, siis sellist tulemust millega praegu Riigikogus ollakse, enam ei tule. See kõik teeb neist tühipalja puudli ja eriti RE käes.

  3. Vello 6 aastat ago
    Reply

    Isiklikult ei huvita mind mitte rattapoisi tänane toetus vaid millised ta luukeredest vastaspool enne valimisi kapist välja otsib, et need toetusnumbrid hoopis teistsugusteks kujuneksid, sest teatavsti on rahvas manipuleeritav, ajupestav, haugi mäluga jne ning üldse pole 80 % rahvast olnud veel kunagi võimelised oma peaga mõtlema nagu enamik kariloomi, olgu need siis parasjagu lambad, kitsed või miks mitte ka inimesed. Ja Keskerakonnal nagu selle eesotsas seisval Ratasel ehkki rahva toetust nagu oleks, kontroll selle rahvakarja üle paraku puudub.

  4. to to Triinule 6 aastat ago
    Reply

    “tasuta ” transport on niisiis lausa riigi “edukuse” , edasimineku ja majanduskasvu valem, mille seljas võidult võidule ratsutada.Tasapisi võetakse inimestelt soov, ise toime tulla ja surutakse maha need, kes veel proovivad ise hakkama saada. Need viimased on rikkurid, kes oma isikliku autoga viivad lapsed lasteaeda, teised kooli, ema läheb ühte kohta tööle, isa teise, mööda hooldamata porimülkaid täis teed, talvel vaata ise kuidas lumehangest välja saad. Ettevõtjad on ka kuradi koonerid, esimesena üles, viimasena voodi, aga ikka bursuid, kellelt tuleks ära võtta ja varad laiali jagada. Kõigile ikka võrdselt—(ainuke mille “tasuta” bussisõitjad ära unustavad, et nad sõidavad ka selle ise hakkamasaaja kulul). targu unustades, et ettevõtlus ja selle soosimine on riigi üks tuluallikas, vastupidi teeme neist kulakud ja rahva nöörijad. Tuleb vägagi tuttav ette. Kui oled müüdav siis on sind võimalik ka Putinil ära osta—-paar kotikest “meelehead” ja oledki valmis hääletama Venemaaga rõõmsa taasühinemise poolt. On äärmiselt kahju, et eestlane, kes läbi oma ajaloo on püüdnud ikka ise oma elu elada, ootamata armuande, on muutunud ostetavaks ja müüdavaks, visatud killukeste eest kintsu kaapijaks. Putinil polegi meid vaja vallutada, ise anname vabatahtlikult oma riigi käest kausitäie pudru eest. See suund on juba silmanähtav, ainuke mure on, kuhu saaksid eestlased ära minna, et mitte segada sovjettide järjekordset võidukäiku. Tõsiselt kurb on.

    • Eks 6 aastat ago

      Jurka oma bandega panustagi sellele, et eestlased on MÜÜDAVAD ja OSTETAVAD. Avage mõni uus kauplus ja kuulutage, et midagi saab üliodavalt, eestlased kisuvad üksteist lõhki, et persepühkimise rulle sendi võrra odavamalt kätte saaks, ehkki kelder on juba ammu täis.

  5. õiendus.... 6 aastat ago
    Reply

    Eestlaste all ma mõtlesin neid eestlasi, kes ei ole ei Keskerakonna ega SDE liikmed ja nende andunud valijad. Neile eestlastele on tee varsti püsti ees,——– ära minna ja otsida venelastest võimalikult kauge elupaik, alistuda ja elada niisama nagu elasime kõik need 50 aastat vene võimu all, vastu hakata ja hukkuda? Kui me neid valikuid varsti ei tee—hakkavad jälle rongid Siberisse veerema. Tänu Ukrainale on Putin meid hetkel “rahule” jätnud, kogu tema õelus on suunatud Ukraina mahatampimisele, aga kui ükskord see riik on põlvili surutud, pööratakse pilgud meile, siin on lihtne, sest sõbrad Keskerakonnast on vastavalt Lepingule valmis kõiges vastu tulema. Vabandust, et nii mõtlen kuid te olete ise kõik selleks teinud, et teid tavaline eestlane ei saagi usaldada ja teid mitte iialgi ei vali, veel vähem võimul näeks. Väga raske saab olema igatahes—või lasta kõigel minna. Küllap mõtlete uue “tasuta” jagamise välja—-näiteks piima, või ja juustu—võtame kulakutelt ära ja jagame kõigile võrdselt.

  6. vaatasin ..... 6 aastat ago
    Reply

    …just “Subbotejat” TTV,st——Tallinna Kultuuripäevad Peterburis. Eesti ajakirjandus läks sellest enamasti vaikides mööda või mainis möödaminnes. Ja oli ka põhjust, sest venelased leidsid Aguri noorte kaardiväelastega kontserti kuulates, et Eesti ikka väga igatseb Venemaa järgi, esitab kalleid Nõukogudeaegseid hitte, see oli aeg, kus kogu “õnnelik” nõukogude rahvas, vene rahva targal juhtimisel , ehitas õnnelikku sotsialismi, kaugemas tulevikus kommunismust, kus on KÕIK TASUTA—-alates transpordist ja lõpetades konjakiga, rääkimata kalamarjast ja “Kommunari” kaunadest. Hurraa tovatištsi!”

    • Vähemalt 6 aastat ago

      meil on osa sellest ihaldatud kommunismusest juba käes. Mis sest et kellegi haigushoo tulemusel.

  7. Mets 6 aastat ago
    Reply

    Kesknädal meeldib kahvatu Kallase pooldajatele. Tore! Aga teie ˇkommentaaridˇ on viletsad ja väljendavad meeleheidet.

  8. Nii on 6 aastat ago
    Reply

    kahvatu Kallas lubas et ei vastandu Keskerakonnale ja ei kasuta venekaarti, aga jüngrid neil naa usinad, et on Kesknädalas koha sisse võtnud ja aina tulistavad. Järjest tuleb nõretavaid kommentaare sellest kuidas nemad on õiged eestlased ja kõik teised putinistid, kes igal hommikul palvetavad ja taovad pead vastu lauda ja anuvad….millal küll tagasi Venemaa rüppe saaks.
    Jätkake samas vaimus, nii tore on vaadata kuidas teie meeleheide järjest süveneb mida lähemale valimised tulevad. Ha-ha-haaa.

  9. nii on,,,ile 6 aastat ago
    Reply

    On tõesti suur au ja rahulolu tekitav—-vastandada ennast 80% eestlastele ja püsida võimul vägivalla tulemil siiatrüginud etnilise puhastuse ja ümberrahvastamise, hingelt impeeriumimeelsete, tööriistade kaasabil . Eestlaste mure üle ilkujad (meie keele ja kultuuri püsimajäämine) , ongi samasugused sovjetid kui need “vabastajad”. Kui aktsepteerid Yana Toomi eesti vaenulikku käitumist siis järelikult oled ise samasugune. Eilses “vene küsimuses”,kus taaskord vinguti, et miks te meid ikka ei armasta, järjekordselt see naine pasandas mingist õudsest natsismist, mis Eestis vohab——käis Saksa mingile delegatsioonile näitamas Lihula Ausamba pilte—oi,oi kui kole, kuidas ikka võib—–samas olid vene sõdurid kordades sakslastest jõhkramad ja elajalikumad , rääkimata hävituspataljoni mõrtsukatest, NKVD, elastest.—ja see verest nõretav munder on siis austust vääriv? Venelane on kogu oma ajaloo jooksul kõigile ainult halba teinud ja jätkab ju samas vaimus. Mitte ühte rahvast ei sunnita vägisi oma vaenlasi ja anastajaid armastama—küll aga teevad seda osa meie enda keskidest ja sotsidest rahvuskaaslased, kes lausa naudivad seda, et taaskord üritatakse eestlastelt ära võtta otsustusõigust omal maal. Muideks —-ei ole oravate valija, kuid Keskerakonda ei valiks ka mitte iial. Keskerakond+ sotsid —–saamegi vasakpoolse valitsuse ja riigi, kus tõesti enamusel eestlastest enam kohta ei ole. Vot see on mure— sa teiste tunnete üle ilkuja.

    • Kogu 6 aastat ago

      asi ju selles, et sõja võitsid vankad ja nende üle kohut ei mõisteta. Ole või suurem ja jõhkram mõrvar. Ning selle kunagise võidu najal jaanad, mišad ja kimmid nüüd sõidavadki, ning mitte TASUTA, vaid neile MAKSTAKSE isegi PEALE:

    • to Nii online 6 aastat ago

      Küll sina oled ennast suureks mõelnud, lausa suurushullustus on kallal. Võtad siin õiguse lahterdada inimesi sovjetideks ja hingelt impeeriumimeelseteks ja k*rat teab veel kelleks. Kui suur on sinu seljatagune…..irw, viimati 17%
      Valimistel ei saa te sedagi. Sina ei ole kogu eesti rahvas, vaid üks kibestunud indiviid kes ei oska eluga edasi minna vaid elab ainult minevikus, ei ela ise, ega lase ka teistel elada.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.