Riik rakendab Ida-Virumaa edandamiseks kaheksa erinevat meedet

Riik plaanib Ida-Virumaa majanduse, linnaruumi ja tööhõive edendamiseks rakendada kaheksa erinevat meedet ja sealne programm on lõpusirgel.

“Toetame tööstusettevõtteid, äri- ja startup inkubaatoreid ja maakonna arengustrateegiate elluviimist. Rahastame ettevõtjate koolitust ja keeleõpet,” ütles riigihalduse minister Janek Mäggi pressiesindaja teatel.

“Kuna programmist ja selle rahastuse vajadusest on räägitud aastaid, on ootused kahtlemata suured,” sõnas Mäggi. “Tänane valitsus on piirkonna majanduse elavdamiseks ette näinud 23,6 miljonit eurot ning arusaadavalt oodatakse programmi kiiret rakendamist.”

Ta ütles, et tööstusinvesteeringute meede valmis, järgnevad meetmed pea sama küpsed. „Tööstusinvesteeringute taotlusvoor avaneb novembrikuu jooksul ja samal ajal alustame ettevõtjate infopäevadega. Sõlmimisel on lepingud ettevõtjate arengu-, ekspordi- ja tehnoloogiaalase nõustamise, Viru Filmifondi kaasrahastamise, ettevõtjate eesti ja inglise keele õppe korraldamise ning spordi- ja kultuuriürituste toetamise käivitamiseks,” rääkis minister.

Valitsus võttis Ida-Virumaa programmi rahastamise otsuse vastu tänavu veebruaris. Kaheksa kuu jooksul on programmi edukaks rakendamiseks kohtutud ettevõtjate ja omavalitsustegelastega, riigiteenistujate ja poliitikutega. „Usun, et kaheksa kuud ei ole ühe hea asja tegemiseks liialt pikk aeg, pigem just parasjagu,“ ütles Mäggi.

Minister leidis, et igal juhul on programmi ettevalmistamine juba enne tegevuste käivitumist aidanud kaasa sellele, et Ida-Virumaast räägitakse ning maakonna murekohti teatakse üha rohkem. „Sellesse on panustanud muidugi ka näiteks ametnike välitööd, suvised suurüritused ning presidendi Ida-Virumaal töötamine.”

2 kommentaari
  1. Puhas 6 aastat ago
    Reply

    udu. Lihtsaim ja selgeim viis idavirukaid aidata on sinna pealinn üle viia. Riigikogu Sirgalasse ja valitsus Viivikonda. Seal on ruumi parajalt, kiireimas korras saaks elamiskõlblikuks muuta ka olemasolevad elamud, edaspidi ehitada juba uued elamupiirkonnad ja valitsushooned. Sinna tuleks viia just ninamehed, paljud nn paberimäärijad saaks teha tööd juba praegu kodus Sörves, Värskas, Toris, Käinas ja mujal üle Eesti.
    Aga meil ei osata elu korraldada. Hoitakse kinni oma hangeldatud kinnisvarast Tallinnas, et mingil juhul nende hind ei langeks. AHNUS on see, mis ei lase Eestit tervikuna areneda.

  2. kriibu 6 aastat ago
    Reply

    Ikka jätkub raha laotamine üle Ida-Virumaa ja kõik häälte nimel. Kagu-Eestist kesikud ei hooli, kuigi nad lubasid, et hoolitsevad ääremaade eest ja toetavad maapiirkondi. Kes teid enam usub?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.