Ei natsismiilminguile!

Fotol: Ruuben Kaalep

On „Eesti 100“-pidustuste aeg. Ühel fotol on rahvamass tõrvikutuledes, ja seda tervitab, käsi välja sirutatud, Mart Helme. Mees, kes kunagi olnud Eesti Vabariigi esindaja Moskvas ja kelle partei EKRE osa liikmeid väljendab nüüd lembust natsi-Saksamaa suhtes.

Natside mõningate tegude kujutamine positiivses valguses on väga ohtlik tendents.

Veebisaates “Otse Postimehest” EKRE naisi esindanud Kadri Vilba viitas intervjuus muu hulgas Adolf Hitleri teenetele. Vilba sõnul on tänu endisele diktaatorile Saksamaal nüüd näiteks tugev ja hea teedevõrgustik.  Kahjuks ei tea Vilba seda, et nende maanteede alla on maetud tuhanded teetöölised, kes kohapeal surid või maha lasti.

Kahjuks on EKRE vaenulik poliitika jõudnud ka erakonna noorliikmeteni. Viimastel kohalikel valimistel  kandideerinud 18-aastane noorpoliitik Knut Thor Kaur tunneb sümpaatiat Teise Maailmasõja ja natsi-Saksamaa majanduspoliitika vastu ning leiab, et holokausti pole sellisel kujul, nagu me seda praegu käsitleme, olnudki. Tema huvidest annab ülevaate videokeskkonna Youtube konto, millelt vaatavad vastu füürer Adolf Hitleri ja natsi-Saksamaa propagandavideod, mida Kaur süsteemselt endale meeldivate videote hulka lisanud on. (13.09.2017, 10:45 Delfi).

Või siis teine näide: EKRE ei viska oma ridadest välja erakonna noortekogu aktivisti Ruuben Kaalepit, keda mõned tema kaaslased süüdistasid purjuspäi Tartu lõbustusasutustes lällamises ja turistidele Hitleri kiitmises. Riigikogu liige Jaak Madison, kes oli üks Kaalepi väljaviskamist nõudnud avaldusele allakirjutanuid, ütles, et on Kaalepiga rääkinud; Kaalep olla mõistnud oma käitumise sobimatust, ja seetõttu võeti avaldus tagasi. (9. august 2016, 13:31 ÕL)

Tegelikkus on aga hoopis teine. EKRE noorteorganisatsiooni Sinine Äratus peaideoloog Ruuben Kaalep käis USA-s rassistide konverentsil esinemas. Peale konverentsi andis ta Delfile intervjuu ja ütles, et esindas sel konverentsil EKRE-t. Seepeale Riigikogu EKRE fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas ütles, et võib nõustuda Kaalepi esitatud seisukohtadega. (Delfi, 1. juuni 2016, 10:55).

Tihti vastandlikuks peetud „Müürileht“ kirjutas: „Kui vaatame, mis toimub Eesti ja maailma poliitikas, siis ohu märgid on nii suured, et me ei saa jääda ükskõikseks. Vaid mõne päeva eest ilmus Postimehes intervjuu EKRE naispoliitikuga, kes põhimõtteliselt kutsus kuulajaid üles märkama Hitleri korda saadetud heategusid. Kui meie ühiskonnas tõstavad pead sellised infantiilsed seisukohad, siis me ei saa jääda neutraalseks.” (18.10.2018.EPL)

Kn

 

41 kommentaari
  1. Väga 6 aastat ago
    Reply

    õige! Peksame EKREt! Muidu võib veel kellegagi liitu astuda. Mis sest et paljugi on üles puhutud aga saab ju valida mõnegi lause ja seda siis võimendada õhtust õhtusse ja Kesknädalast Kesknädalasse. Ei mingit liitu EKREga! Parem juba liit pederastidest sotsidega kui EKREga.

    • rahu seltsimees 6 aastat ago

      Ekre nullitakse madalamaks kui muru. Juhul, kui kampa võetakse.
      Kutsuvad siirikese lesbosid aitama ja lõpetavad kohtunike peade mahavõtmisega lauluga.
      Panevad mõneneegri ennast eesrääkima.
      SEE ON POLIITIKA!

  2. õnnetu perekond 6 aastat ago
    Reply

    Need ekrelased on käitumiselt äbardid.
    Ei saa vihata rahvaid ja rahvusi.
    Ei saa olla nii jäärapäised.
    Aga nemad saavad.
    Kahjuks sommidel oli sama häda, kuni peksid paksu peamehe minema.
    Asi läks viisakamaks.

  3. ekre on ise paanikas 6 aastat ago
    Reply

    Neil on juba kaks tuntud pagejat.
    Paljud lähevad veel, sest ka nende hulgas palju samasoolisi.
    Lollid lähevad orki.
    Valimised näitavad seda.
    Aga pärst? SOSS……..

  4. n.78 6 aastat ago
    Reply

    Mardile ikka õnne ka!31.10.49.Pange ikka julgelt edasi!Huvitav kokkusattumus minuga 31.10.39a.

    • Kas 6 aastat ago

      Mart on homme täis?

  5. noored tatikad 6 aastat ago
    Reply

    Tatikad kaklevad parkides.
    Tatikad armastavad fasismi.
    Tatikad on ekrelased.

  6. ei õnnitle 6 aastat ago
    Reply

    Mis õnne sellel õnnetule vaja on?
    Las lõpetab venelaste vihkamise!

    • Väga 6 aastat ago

      õige, okupante tuleb armastada ja austada, tõid ju nemad meile KULTUURA!

  7. n.78 6 aastat ago
    Reply

    Hakka või TŠuksi-rahvast uskuma nendepalvet,”ärge laske eesti-rahvast ära surra siis me jääme kõigelollimaks rahvaks”!?

  8. olen venelane 6 aastat ago
    Reply

    Mina ei salli neid, kes mind ei armasta!
    Mina tahan, et minuga integratsija nado!
    Tõime teile kultuuri ja vabaduse ja nüüd siis vihkamine?
    Armastus on vaja.

  9. südsmest 6 aastat ago
    Reply

    Mõnele inimesele on antud südametunnistus ,mõnele on antud ainult suurrahvuslik natsionalism. Nii ,et Jana on meil NATS. Lõhestaks ,kaebleks ja lööks lokku.Andke võimu Janale! Kas nii oleks õige?Mine ja halda teispool…Yana Toom on hea näide sellest, et kodakondsust ei tohi niisama kinkida. Kõik see, mis on niisama saadud, seda ei hinnata. Ehk lõpetage ära jutud, et kõigile halli passi omanikele tuleks kinkida kodakondsus. Kodakondsus tuleb anda sellele, kes tahab seda väga saada ja on selle nimel nõus ka pingutama.
    Vaesed lapsed, teil ei ole isegi aimu kah mis toimuma hakkab. Kas te tõesti arvasite, et loodus sallib tühja kohta? Istuge korra maha ja mõelge rahulikult ja te mõistate, millega te seni mänginud olete.
    Nüüd on aeg käes. Yana Toom, EKRE ja meie majandus ning rahva seesmine viha on ainult labased tööriistad. Ma oskan need tööle panna. Küsimus on ainult, et kas juhituna v juhtimatult. Tulemus on sama, teekond erinev. 6 päeva veel.

    • kremlisse ja kohe 6 aastat ago

      No kui EKRE’ga saab kremli siis ju kõik venelased elik 35% rahvastikust valivad EKRE – lisaks valivad EKRE’t 18-20% “lollidest” eestlastest ehk EKRE’l kergesti 50+% hääli olemas – vähemalt loogika järgi.

    • Jannam kannam 6 aastat ago

      Halloo, mina teid kaeban kohtusse! Kuidas teie üldse tulete selle peale, et niimoodi ütleda Jevroopa Parlaamenti saadikule! Kas teie arvates mina olen kana, et minul on olemas mingisugune “tiib”! Ei, mina olen Yana, mitte Kana!

    • Täpsustan 6 aastat ago

      et Jaana on ŠOVINISTKA.

  10. päid veeretades 6 aastat ago
    Reply

    Me oleme ju korduvalt pidanud uudistes nägema, kuidas ajakirjanike ja telekaamerate ees läbiotsimisi ja arreteerimisi korraldatakse. Me kogeme järjepidevalt, kuidas hiiglasliku meediakära saatel algatatud kahtlustused kohtutes aastate kaupa vinduvad ja vinduvad, kandva süüdistuse ja kohtuotsuse langetamiseni jõudmata. Ühiskond on ammu mõistnud, et poliitilise maiguga kaasuste puhul ongi karistuseks protsess, mitte süüdimõistmine.

    Kogu Eesti ühiskond teab ka, et õigusemõistmine on suuremale osale kodanikest lihtsalt kättesaamatu, kuna lõputult venivad protsessid käivad inimestele rahaliselt üle jõu. Me oleme viimase aasta jooksul mitmel korral näinud, kuidas kohtud seadusloome (või vähemalt selle voluntaristliku tõlgendamise) enda kätte võtavad. Kaks sellekohast näidet on loomulikult seotud „euroopalike väärtuste” juurutamisega kooseluseaduse läbi surumise kontekstis.

    • Nüüd 6 aastat ago

      hakkavad pead lendama!

  11. Moskva propa..... 6 aastat ago
    Reply

    ….Eesti Keskerakondlik näide. Kujutage ette, Helme tõstis käe “natsitervituseks”. Teine Helme julges öelda, et teed olid Saksamaal korras Hitleri ajal ja just sellepärast, et sinna oli maetud tuhanded teeehitajad——kas “õiglane nördimusavaldaja” teab, milliste laibavirnade all ägab Siber ja Kasastani stepid??————–Aga Ikka samas vaimus— neil -kes surid sakslaste käe läbi oli väga valus, need miljonid, kes surid venelaste käe läbi—tundsid uhkust, et neile seda võimaldati. Kui kaua veel ühtede ohvrid olid vähem tähtsad teise ohvritest? 9.mai sabatid on igati “õigustatud”, aga vanade-hallipäiste meeste meenutused on Sinimägedes on taunitavad. Kas ükskord venelastel ja nende sabarakkudel (siinse üllitise autor) piinlik ei hakka. Kaks surmakutsarit hävitasid elusid, jagasid omavahel maid üle nende riikide rahvaste peade. Maailm kahetseb, et pole toimunud Nürnberg-II , muide ameeriklased said kohe aru peale sõja lõppu, kellega neil tegu ja kelle vastu oleks pidanud relvad pöörama. Ei saa ühte kurjust asendada teise veel õudsema kurjusega ja siis ainult esimest materdada. Häbi on sellist Kremli-stiilis haiget sonimist lugeda—-RTR ,is pöörati ka Ukraina tervitus (Kolm harali näppu–Ukraina vapi jäljendus—natsitervituseks). Eestis valitseb Keskerakonna võimuga aina suurenevad venelaste nõudmised, Toomi grimassid, saba selgas amoki jooksmine mööda Euroopa võimukoridore ja oma riigi mustamine ja vaeste “vabastajate” raske elu üle kurtmine, kuni selleni välja, et eestlased ei taha kuidagi sissetoodud *-trüginud massiga integreeruda ja vene keelt rääkida. Ratas, aga pillub endiselt pead nagu silmaklappidega hobune, kes ei kuule ega näe. Eesti on hakanud haisema Moskva kõntsa järgi.

  12. võtke...(.Ivanova sovieti arunatukese arvates) 6 aastat ago
    Reply

    …Vene Teatri elushoidmiseks (ei jätku 300000, ndest “kultuursest” venelasest) raha ära “Metsavendade Liidult”. Täielikult tahetakse hävitada eestlastele tähtsad mälestused, meie inimesed, kes sellele punasele katkule vastu astusid (vene partisanid sakslaste vastu võideldes olid kangelased, meie partisanid, kes võitlesid punamõrvarite ja oma kodumaa vabaduse eest –muidugi fašistid-terroristid). Aina jälgimaks muutuvad need venelaste nõudmised. Kas tõesti ei näe eestlane, kellega meid sunnitakse koos elama, nende nõudmised aina kasvavad—-“Kuldkalakese” sündroom—anna venelasele sõrm, ta krahmab terve käe ja terve su ihugi järgi ja talle on sellest ikka vähe. Ma ei imesta, et seda sündroomi saabki võrrelda pahaloomulise vähkkasvajaga.

  13. Ei 6 aastat ago
    Reply

    mingit liitu rataste, simsonite, kõlvartite, korbide ja repsudega! Las jäävad valitsusest välja, saab lõpuks ometi sellest sotsialismiehitajate karjast lahti. Muutustevihkajad solkisid Eesti elu kümneid aastaid, keskbande on neist rohkem solkida jõudnud ainult 2 aastaga. Kujutage vaid ette, milliseid sotsialistlikke altkäemakse ja korruptsiooni tooks järgmised 4 aastat nende terrori all.

    • Kalju Liiv 6 aastat ago

      See mees on küll täitsa segi. Ajab täielikult kremli jora. Seda punti peaks võimust
      kaugemal hoida.

  14. ekre ronis seia 6 aastat ago
    Reply

    Ainult tema võib allpooll nii rumalaste rääkida.
    Sakslane tappis eestlasi ja juute. Venelane vaid
    paigutas mujale elama neid, kes olid vabaduse vastu.
    Vabaduse aegu sai Eesti ehitada teid ja tehaseid!
    Elu oli inimvääriline!
    Kus need päärgast on?
    Ekre on oma sadismiga kõik ävitanud.

  15. Ele 6 aastat ago
    Reply

    EKRE poliitikud näevad, et rahumeelselt pole võimalik hääli saada. Neil töötulemusi pole ja teevad sellepärast valju kisa, et neid märgataks. Vaid Keskerakond saab ausatelt ja hoolivatelt inimestel hääli tubli töö ja hoolitsuse eest. Reformierakond saab hääli laimates, vassides ja õhutades vihavaenu. Eks EKRE otsustas minna kergemat teed mööda ja panustas lootuse inimeste peale, kes on kergesti mõjutatavad. Vahepeal oldi veidi tagasihoidlikumad ja kohe vähenes poolehoid neile. Mis on küll nendel inimestel viga kes ei oska hinnata tõelisi töötulemusi, vaid pooldavad laimu, kisa, vihavaenu õhutamist. Olen EKRE-s väga pettunud. Alguses tundus mulle, et tuleb tore erakond, aga nii see kahjuks pole.Nüüd nad on läinud liiale ja sellest on kahju.

    • tegelt 6 aastat ago

      60% eestlasi on nõus heaolu eest oma riigi ja rahvuse maha müüma ja see arv kasvab pidevalt heaolu suurenedes. Eesti rahvusriigi hävitamine on süsteemne aga enamus siin elavast rahvast läheb sellega vabatahtlikult kaasa.
      Rahvusriigi häving , võib öelda , et see on rahva enda tahe. Meil on mingil määral siiski demokraatia ja rahval võimalus valimistel vabalt hääletada. ekre saab oma 21 % kätte , ülejäänul on rahvusriigist savi , või ei mõista mis tegelikult toimub.

    • rebbowi teada 6 aastat ago

      Vähemalt on Mart Helme seisukohad nüüd selged. Kui üldistada, siis mina sain aru nii, et Eesti peavaenlane on praegune Euroopa Liit ja see ähvardab sõjaga. (Varasemalt on Eestis läbi pika ajaloo arvatud, et peavaenlane on Vene impeerium ja et too ähvardab sõjaga.) M.Helme pakub paradigma täielikku muutmist. Eks esimene selgem ilming olnud juba jutt Vene tsivilisatsioonist, mida tema mõistvat erinevalt paljudest teistest.

    • lugege täpselt 6 aastat ago

      Jüri Saare artiklist (EE 21. 06. 2012):
      Parem- ja pahempoolsus säilivad vaid retooriliselt, sest päris sisuks saab üha enam võim, võim ja veel kord võim (“jest takaja partija”, nagu ütles juba Lenin, kinnitades bolševike täielikku valmisolekut võimu võtmiseks Venemaal esimese maailmasõja ajal). Nii tulevad esiplaanile poliittehnoloogiad ja kunstlikud vastandused tegeliku ideede konkurentsi asemel.

  16. EKRE 6 aastat ago
    Reply

    on ammu aru saanud, et mingisse liitu nad ei pääse. Niivõrd suured ona vastuolud. Praegu on EKRE ülesanne tuksi keerata ka 2 populistlikuma kamba võimalik koostöö. Pededest ja muust võimalikust mingit liitlast ei saa.
    Nii EKRE praegu valmistubki küll võimalikult suure hulga kohtade saamisele, kuid püüab sahkermahkerdades mõjutada vähemusvalitsust salakokkulepetega: meie toetame teid siis, kui teie toetate meid mujal. Nii saaks EKRE isegi valitsusliitu mitte kuuludes kasvõi osaliselt oma asja ajada. Ning et kõik ei kukuks läbi, peab ka vähemusvalitsus sellega leppima. Ehk tegelikult valitsevad koos ebaametlikult EKRE ja ametlikult rattajõuk.

  17. armastame sakslast 6 aastat ago
    Reply

    Miks me peame siis venelase vastu olema?
    Aeg saada sõbraks ja integreeruda!

    • Kas 6 aastat ago

      Toome Jaana siia kommima sattunud?

  18. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Minule meeldiks, kui mulle öeldakse NATS. Natsid on need, kes armastavad oma maad ja rahvast, kus nad on sündinud. Seevastu NATSISM omab teist mõtet. Kui kodumaa ja rahva armastuse nime all hakatakse ellu viima armastusega mitte seotud tegevust -halvustatakse teisi rahvusi ja rasse ning neid hävitama, sest seatakse oma rahvust kõrgemale teistest, siis seda nimetatakse natsismiks. Mulle ei meeldi ka russofoobia, sest siin on jälle halvustatud vene rahvust. Mõni võib ju öelda, et kuidas sina, kes on üle elanud 2 küüditamist saad veel rääkida venelastega ja neid sallida. Siin ei ole süüdi vene rahvus, vaid tol ajal valitsenud nn. bolševism ja stalinism, mis on samal tasemel nii natsismi kui ka fašismiga. See, mis juhtus paljude Ida-Euroopa rahvastega on tegelikult süüdi Suurbritannia ja Prantsusmaa valitsus. Churchill oli see mees, kes juunis 1939a. surus Baltimaad Venemaa rüppe. Churchill oli kõigega nõus s.h. ka Baltimaade hävitamisega, et ainult Venemaa aitaks Saksamaa purustada. Inglased on eluaeg kadestanud ja mitte sallinud sakslasi nende tohutu oskuse üle riik kiiresti ja targalt üles ehitada peale I M.Sõda.Venemaa ei olnud selleks ajaks sõjaliselt valmis. Sel tagajärjel sündis MRP leping 23.aug. Pärast nende lepingute sadu sept. tulid venelased oma baasidega. Nii baasid, küüditamised ja repressioonid sündisid kõik Inlismaa heakskiitmisel ja teadmisel. Kui te ei usu seda juttu, siis minge Londoni arhiividesse, kus juba 1939a. alguses Suurbritannia valitsuse delegatsioon külastades Baltimaid nentis, et Euroopa ei vaja selliseid natslikke mõttetuid väikeriike.

  19. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Ütlen kohe ära, et mul isiklikult ei ole EKREle muud ette heita, kui ainult suurt hulka purupunaseid nende ridades!Peale suurkommunisti leidsin EKREst hulga endisi keskastme kommusid, keda isiklikult tundsin ja uskuge mind- need tegelased EI TEGELENUD tol ajal kohe mitte “seestpoolt öönestamisega”! Ja see tõukab paljusid erakonnast eemale, just isamaalise mõtlemisega inimesi.
    Aga Hitleri ehitatud autoteedest… Stalin ehitas ju ka, ja sinna raudtee alla on maetud kordades rohkem ehitajaid, erinevalt venemaast, on Saksa teed siiani korras, Vene omad aga…
    Väljaastumine EUst? Karta on, et kohe oleme SRÜs, sest seda ainult hulk tegelasi pikisilmi ootabki, iseküsimus, mida head kultuuriga harjunud inimesed sealt ootavad?

  20. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Vahepeal on jõudnud Maie siia! Ja mis me loeme- ei tapnud, vägistanud ja põletanud- küüditanud venelased… vaid kuradi tzöötsill Vot lollakad, see on tõene ajalugu.
    Kallis Maie avas minu silmad, minu vanaema ei tapnud 45 aastal purjus punaväelane, vaid inglise närakas?

  21. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    To Aivar. Kui kõik inimesed maa peal, kelle isasid, vanaisasid ja lapsi on maailmas tapetud kellegi poolt ebaõiglaselt hakkaks mingeid terveid rahvusi vihkama, siis tundub küll, et maailm läheb tigedusest lõhki. Paides meie majja pandi elama Venemaalt tulnud eestlane, kes töötas miilitsas passibüroos. Kui vanaema küsis tema käest, kuidas koostati küüditatute nimekirjad, siis tema vastas, et need tehti põhiliselt teie omade eestlaste kaebekirjade põhjal, sest Venemaalt tulnud ametnikud ju eriti ei tundnud kedagi. Minuga oli muidugi teine lugu, isa oli kriminaaluurija ja 1945a. maha lastud. Aivar, iga päev tapetakse ja vägistatakse süütuid naisi ja lapsi. Iga päev toimuvad maailmas laastavad sõjad, kus tapetakse süütuid inimesi. Maailma vihaga muuta ei saa. Vihaga elades rikuvad inimesed ära oma elu ja tervise.

  22. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Maali, mina ei tea, keda maailmas tapetakse ja vägistatakse, nimeliselt ei tea. Mind ei saa sundida lugupidama tegelastest, kes on minu oma perekonda tapnud. See soldat ei olnud EESTLANE, vaid puhas vene “vabastaja ja kultuuritooja” teie olete siin see, kes külvab vihkamist ja vanade haavade lahtirebimist, Teie korrutate, et peame Venemaaga hästi läbi saama jne. Kuidas? Päts tahtis ka hästi läbi saada ja saigi. venemaa on riik, kes on igal pool ainult sõdinud, terveid rahvaid hävitanud, ja kaost külvanud, Kui nende kretiinist president kõiki sõimab ja halvustab, kuidas sellise riigiga läbi saada? Venelastele meeldib jõud. Ja selles osas on NATO tõepoolest nannipunn. Igasugused provotseerivad lennukid ja maailmas ringituiavad mürgitajad tuleb koheselt hävitada, mitte mingeid lollakaid noote saata. Vot siis venelane austaks! Tuletame meelde 90 aastat: mitu venelast Eestis , Lätis, või Leedus tapeti? Mitte ühtegi! Aga need riigid on vaenlased. Kui palju venelasi tapeti Tadzikistanis ja Kirgiisias? Sadu! Aga need riigid on sõbrad. Nii et ka meil oleks tulnud kari sovdeeoe mulda sööma taguda ja sõprus oleks alaline, nii igatahes tundub

  23. niimoodi enam ei saa 6 aastat ago
    Reply

    Edasi nii ei saa.
    Rahvad ei saa vaenutseda. ekre on matsikari ja seepärast tuleb neist kui pruunist katkust eemale hoida!
    Nemad tahavad veel raha saada sõjapidamisele ja topivad oma lollakat ja põhjalastud jässi sõjaministriks.
    Kas ikka veel ei saada aru, mida see kamp taotleb?

    • ekre teid ei loe 6 aastat ago

      Neile on see kõik poohui!
      Nemad ajavad oma jura edasi ja rahvas muudkui plaksutab.
      Loll rahvas muidugi.

    • Väga 6 aastat ago

      õige! Palju kenam on olla viimase eestlase matusepeol kui astuda eestluse kaitseks välja. Sel matusepeol istuvad ümber laua muslimid, loomulikult ainult mehed. Burkades naistele on teised ruumid, nemad on alamad olendid. Kes nina meeste juurde pistab, visatakse kivudega surnuks. Sellist Eestit me tahamegi!

  24. Anne 6 aastat ago
    Reply

    Sopaartikli autoril soovitaksin läbi lugeda Anne Applebaumi raamat GULAG.Siis ehk ta enam ei haliseks mingite müütiliste surnukehade üle Saksamaa maanteede all.Aga kahtlane, kas see noorsand(autor) peale oma eputrilla vuntside otste üleskeeramise suudab ka muust aru saada-tema vaeses peas heliseb vaid üks: paha-paha EKRE.
    Tunnistan: olin ka aastate eest Keskerakonna toetaja.Aeg aga näitas selle koosluse tõelist palet, eriti nüüd võimu juures.Kahjuks on õigus neil, kes ütlevad, et Kesk ja Reform on ühe taguotsa kaks kannikat-sugulasparteid.

  25. Isamaalane 6 aastat ago
    Reply

    EKRE populaarsus tõuseb, järelikult on ta järgmistel Riigikogu valimistel ohtlik konkurent kõigile. Seepärast tuleb teda materdada nii palju kui saab, et tema populaarsust vähendada. Täpselt sama valemi järgi toimiti Keskerakonna ja Savisaarega, kui oravad võimul olid. Mis aga puutub Saksamaa ja Venemaa majandustõusu kahe maailmasõja vahel, siis see oli tõesti muljetavaldav. Mõlemad olid I Maailmasõja kaotajad, Venemaal järgnes veel laastav Kodusõda, aga 20 aastaga suutsid mõlemad riigid tõusta Euroopa võimsamate riikide hulka. Tõesti muljetavaldav majanduslik areng, aga kahjuks pöörati see sõjaliseks võimsuseks, mitte rahva heaolu tõstmiseks. Ja saavutati see paljude ebainimlike tegude najal.

  26. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Lugesin EKRE kaitseministri Kunnase programmi ja olin šokeeritud. Tundub, et kirjaniku härra ei ole üldse kursis tänapäeva poliitikaga. Mees tahab osta tanke ja jalaväe varustust, katkestada miinitõkete lepingut, tõsta makset NATO-sse 2,6% SKP-st. Neid vanu tanke ja vanu püsse jne suruvad peale USA ringkonnad, kes tahavad lahti saada oma vanakraamist. Tänapäeval on väikeriikidel täielikult mõttetu võidurelvastuda. On 3 suurimpeeriumit, kelledest sõltub väikeriikide ellujäämine. Praegu on seal ainult relvad, kus puudub igasugune jalavägi- on raketid, lennukid, droonid, relvad kosmoses jne. Venemaa on ja jääb igaveseks meie naabriks. Kui me tahame säilitada oma iseseisvust ja suveräänsust ning rahvusena ellu jääda, see sõltub täielikult Venemaa heast tahtest ja sellest, kuidas ta suhtub meie klähvimisse, mis on väikeriikidele väga ohtlik. Kui me arendame edasi oma russofoobiat, siis meie maa muutmiseks tallermaaks piisab ainult ühest raketist -nii väikesed me olemegi. Kui meie riik ja valitsus ei muuda oma diplomaatiat, siis võime varsti end tunda kadunud rahvusena. ELiitu ega USA-d ega kedagi peale meid ennast, ei huvita väikeriigid. Tuletage meelde britte, kes 1939a. alguses, kui nad külastasid Balti riike, ütlesid, et need riigid on mõttetud natsionalistlikud riigid, mis tuleb hävitada.

  27. tõsielust 6 aastat ago
    Reply

    Kui kuidagi ei saa EKRE edu peatada, siis võtame appi Hitleri, kui vaja ka Putini

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.