Edgar Savisaarest ilmus elulooraamat

Veteranpoliitik Edgar Savisaarest ilmus elulooraamat “Edgar Savisaar – poliitik ja romantik”, mis avab Savisaare meenutusi ja vaateid elule.

Raamatu autorid on Ain Saarna, Toivo Tootsen ja Heiki Raudla teos jõuab poelettidele ilmselt 10. novembri paiku.

Saarna sõnul on saanud klassikaks ütlemine, et kui Savisaart ei oleks olemas, siis tuleks ta välja mõelda. “Huvitav, kellest saab pärast Edgar Savisaare taandumist meie uus Savisaar?“ küsib ta raamatututvustuses.

Toivo Tootseni sõnul on taasiseseisvunud Eesti poliitikas Savisaarel esimese mehe koht. “Tema oli see inimene, kes tõmbas 1987. aastal asja käima ning oli ka edasi iseseisvumise ideede generaator ja mootor. Temas oli tol ajal käilakujuks sobiv kooslus,” lausus Tootsen. “Savisaar oli meie riikluse uuesti rajaja. Tema valitsus pani suures osas paika roopad, mida mööda teised said edasi sõita.”

Raamatu esitlus toimub 14. novembril Viru keskuse Rahva raamatu kaupluses. Üles astuvad raamatu koostajad koos Edgar Savisaare endaga.

BNS

6 kommentaari
 1. Käima 2 aastat ago
  Reply

  tõmbas iseseisvumise ikkagi võrokas Ain Saar, siis tugevdas seda Tiit Madisson. Alles siis, kui ohtusid enam ei tajutud, hakkasid ka punased rotid ennast liigutama, et nüüd saabub ehk aega, kus saab rahva vara röövida. Miks seda kardetakse tunnistada?

 2. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  Seda ei kardeta tunnistada,kommunistidele omaselt on ainult nemad “edasiviiv” jõud(iseküsimus muidugi-kuhu?)Nagu elu on näidanud, on nüüd “suured vabadusvõitlejad” ainult kompartei aktiivsed liikmed. Viimastel aastatel on palju ilmunud igasugu “memuaare” kus häbenematult vennikesed kirjeldavad, kuidas ainult tänu neile NSVL kokku kukkuski, teistel polnud seal mingit tegemist. kari närakaid näiteks seletab siin samas, kuidas Savisaar üksi võitles Eesti vabaks, teised olid kõik hirmuga põõsas! Kahjuks on noor põlvkond selle sööda alla neelanud ja peab seda tõe pähe. Noortekolonnist ja ERSPst, Eesti demokraatlikust liikumisest ei sõnagi! hullemgi veel- omal ajal Pärnu KEKis dissidentlke mõtteid avaldanud mehe (Kalep) peale pidevalt keelt kandmas käinud närakas istus riigikogus ja oli suur “vabastamise” eestkõneleja

  • Tõsi 2 aastat ago

   on, et enesepuhastustulest pole me läbi käinud. Vist ka sellepärast, et tikud olid kommunistide käes.

 3. maali maalt 2 aastat ago
  Reply

  See raamat tuleb kindlasti läbi lugeda. Ehk selgub seegi, kes ikkagi olid need, kes Edgarit kurja bakteriga tappa tahtsid ja millist rolli kuninga kukutamises keegi mängis.

 4. Autasu - käpajälg mu mantli veerel 2 aastat ago
  Reply

  Armas Kiisu tal – TÕELINE SÕBER !.
  Loomi pidanukski usaldama ja tegema nende heaks rohkem.

 5. maali maalt 2 aastat ago
  Reply

  Eelmine Maali Maalt on libaja poolt kirjutatud. Aga tal on õigus, see raamat meie iseseisvuse eest esivõitlejast ja vabaduse toojast, tuleb kindlasti läbi lugeda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.