Simson: Euroopa Liidu toetused kohalikele teedele kasvad taas uuel perioodil alates aastast 2021

Kadri Simson. Foto Urmas Luik/Scanpix

Majandus- ja taristusminister Kadri Simsoni sõnul vähenevad kohalike omavalitsuste teede toetused peamiselt asjaolust, et Euroopa Liidu toetuste eest tehtavad projektid hakkavad lõppema, tõrjudes reformierakondlase Arto Aasa kriitikat, mille kohaselt vähendab valitsus omavalitsuste teede vahendeid olukorras, kus ehitushinnad kasvavad iga aastaga.

“Kohalike omavalitsuste teede toetuste vähenemine tuleneb peamiselt asjaolust, et Euroopa Liidu toetuste eest tehtavad suuremad projektid hakkavad selleks toetusperioodiks lõppema, näiteks Tallinna Haabersti ristmiku, Gonsiori tee ning Reidi tee ehitused,” ütles Simson BNS-ile.

“Toetused kasvad taas uuel perioodil alates aastast 2021, kui saab alustada uute, Euroopa Liidust kaasrahastatavate mahukate taristuprojektidega,” lisas Simson.

Tema sõnul on iga-aastane toetus omavalitsuste teedele olnud viimasel ajal stabiilne – 29,3 miljonit eurot aastas. “Kohalike omavalitsuste teedele lisandub veel juhtumipõhine toetus, mis sel aastal on 9 ja tuleval aastal 6 miljonit eurot. Siinkohal on oluline rõhutada, et 2016 ja 2017 juhtumipõhist toetust ei eraldatud,” märkis Simson.

Riigikogu liige Arto Aas teatas reedel, et kohalikesse teedesse suunatud vahendeid ei tohi tuleva aasta riigieelarvest mitte mingil juhul vähendada.

BNS/Kesknädal

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.