Ratas tutvustas Saksamaa olulisel majandustippkohtumisel Eesti digiriigi tulevikuplaane

Ratas arutas tippkohtumisel Islandi valitsusjuhi Katrín Jakobsdóttiri ja Serbia ametikaaslase Ana Brnabićiga kolme riigi näidete varal digitaalse Euroopa senist arengut ja visioone. Foto: Triin Oppi (Riigikantselei)

Berliin, Saksamaa, 13. november 2018 – Peaminister Jüri Ratas kinnitas täna Saksamaal päevaleht Süddeutsche Zeitungi korraldatud ühel suurimal ja olulisimal majandustippkohtumisel, et digiriigi arendamine on Eestis andnud inimestele rohkem aega, säästnud keskkonda ja raha ning aidanud suurendada riigivalitsemise läbipaistvust ja vähendada korruptsiooni.

Ratas arutas tippkohtumisel Islandi valitsusjuhi Katrín Jakobsdóttiri ja Serbia ametikaaslase Ana Brnabićiga kolme riigi näidete varal digitaalse Euroopa senist arengut ja visioone.

Ratas tõi esile, et e-valitsemine aitab Eestil säästa igal aastal umbes 4-7 protsenti sisemajanduse kogutoodangust. Samas peab Ratase sõnul olema e-riigi arendamiseks inimestel selle vastu usaldus ning selge kontroll oma andmete üle. Peaminister tutvustas ka Eesti uue põlvkonna n-ö nähtamatute e-teenuste arendamist.

Tippkohtumise eesmärgiks on tuua kogemuste vahetamiseks kokku eksperdid, tippjuhid ja tipp-poliitikud. Tänavusel tippkohtumisel on esindatud nii maailma suured tehnoloogiahiiud, Saksamaa suurettevõtted kui poliitikutest kantsler Angela Merkel ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.

Tippkohtumise eel kohtus Ratas Saksamaa aseliidukantsler ja rahandusminister Olaf Scholziga, kellega arutelu keskendus peamiselt Euroopa Liidu eelarvele aastateks 2021-2027.

Videopilt ja ülevaade Süddeutsche Zeitungi majandustippkohtumiselt: https://www.sz-wirtschaftsgipfel.de/en/

Kesknädal.ee

1 Kommentaar
  1. kiviaeg vaatab digist ,kuis edasi elada, saab vastuse ka ??? 6 aastat ago
    Reply

    Räägib DIGIST = arenenud,väga arenenud riik ja samas SOTS.TEEMAD -PENSIONID on KESKAJAS.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.