Täna avati Jõhvi Vene Põhikooli uuendatud koolimaja

Täna avas haridus- ja teadusminister Mailis Reps uuendatud Jõhvi Vene Põhikooli. Nüüdisajastatud ja kvaliteetse keskkonnaga koolihoones on õppimisvõimalused enam kui 500 õpilasele.

“Mul on hea meel, et ka Jõhvi Vene Põhikooli pere saab endale kaasaegse õppekeskkonna, kus on vahva õppida ja õpetada,” ütles Mailis Reps ning lisas, et kohalik koolivõrk muutub piirkonna vajadustele vastavaks. “Tulevikku vaadates olen kindel, et selles toredas koolis kasvab üles mitu uut õnnelikku põlvkonda,” sõnas minister.

Pärast renoveerimist on Jõhvi Vene Põhikooli hoone muutunud funktsionaalsemaks ning tänu sellele mahub kool väiksemale pinnale, mis vähendab ülalpidamiskulusid. Koolihoone uuendamisel loodi juurde klassiruume ning klasse saab jagada väiksemateks õpperühmadeks. Lükandseinad, klaasvaheseinad ja spetsiaalne mööbel annavad võimaluse korraldada õppetööd paindlikumalt, pakkudes vajadusel võimalust nii grupiõppeks kui ka individuaalseks õppetööks. Avatud õpikeskkond koos liikuvate seintega ergutab loovust, ettevõtlikkust ja aitab arendada sotsiaalseid oskusi.

“Rõõmu teeb see, et uus ruumide lahendus annab meile võimaluse õppetöös muutunud õpikäsituse põhimõtteid maksimaalselt rakendada, pakub valikuid õppetöö korraldamiseks, soosib mitmesuguseid tööviise ja võimaldab keskendumisvõime taastamiseks nii aktiivset kui ka lõõgastavat puhkepausi,” sõnas Jõhvi Vene Põhikooli direktor Irina Šulgina.

Riik toetab koolivõrgu korrastamist. Need omavalitsused, kes on gümnaasiumiastme pidamisest loobunud või kus on juba olemas riigigümnaasium, said taotleda vahendeid koolihoonete uuendamiseks ja ehitamiseks. Selleks esitati projekte põhikoolide õpetamissõbralikumaks ja säästlikumaks muutmiseks. Eelmisel aastal sihtasutuse Innove korraldatud “Põhikooli korrastamise” taotlusvoorust sai toetuse ka Jõhvi Vene Põhikool.

Jõhvi Vene Põhikooli hoone nüüdisajastamise projekti maksumus oli 3 430 543 eurot, millest 2 915 581 eurot eraldati Euroopa Regionaalarengu Fondist. Kohaliku omavalitsuse osalus oli 514 581 eurot. Koolihoone õppekeskkond vastab kaasaegsete nõuetele ja võtab arvesse keelekümblusõppe eripära. See võimaldab senisest paremini täita õppekava nõudeid ning edendada uuenenud õpikäsituse rakendamist.

1 Kommentaar
  1. Nii 6 aastat ago
    Reply

    kena lugeda, et nüüd saavad eestlased ometi kord venelastega lõimuda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.