Kaljulaid: Michal on rahul. Keegi on pannud Kaja rolli mis talle ei sobi

Raimond Kaljulaid. Foto: Facebook

Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid kirjutas sotsiaalmeedias, et Jüri Ratase ja Kaja Kallase debatt andis aimu, milline oli Kristen Michali plaan Kaja Kallasega ning miks oli tema esimeheks nimetamisega vaja kiirustada.

„Nüüd ma tean, milline on Kristen Michali plaan Kaja Kallasega ja miks oli vaja tema esimeheks nimetamisega sedasi kiirustada! Michal sai hästi aru, et kui Pevkuriga kukub Reformierakond valimistel läbi, siis on Kaja kord. See oleks andnud Kajale neli pikka aastat aega erakonna esimehe ja peaministrikandidaadi roll välja kanda,“ kirjutas Kaljulaid Jüri Ratase ja Kaja Kallase ETVs olnud debatti kommenteerides.

Ta leidis, et just seetõttu tuli Kaja Kallasest teha võimalikult kiiresti esimees. „Ja siis õõnestada tema jalgealust ja panna teda tegema asju, mis talle üldse ei sobi ja millesse ta ei usu. Et temast siis peale valimisi vabaneda.“

Kaljulaid sõnas, et iga vähegi tähelepanelikum vaataja saab ilmselt aru, et Reformierakonna muudatusettepanekud ÜRO ränderaamistikku puudutavale avaldusele on mäng – tehakse head nägu ja samal ajal pannakse kaigas Eesti välispoliitika kodarate vahele. „Väga inetu. Küünik ütleks, et Reformierakonna tagatuba kalkuleerib ikka ja ainult sellega, mis on neile sisepoliitiliselt kasulikum. Kuid antud olukorras on just mängimine rumalus. Nii Eestile, Reformierakonnale kui Kaja Kallasele oleks kasulikum lihtsalt öelda, et – jah, meie oleme poolt,“ avaldas Kaljulaid arvamust.

Ta tõdes, et Kallas alguses nii ütleski ning ilma mingite aga-deta. Mõistlikud inimesed oleks öelnud respekt ning elu läinuks edasi. „Kuid keegi on pannud Kaja rolli, mis talle ei sobi. Selgitama asju, millessa ta ei usu. Ma usun, et Michal jäi selle saatega väga rahule. Ta teeb hetkel kõik, et Kaja juhtimisel jääks Reformierakond Keskerakonnale napilt alla, mis kutsuks esile esimehe vahetuse ning siis ei oleks enam kedagi, kes võiks Michalile konkurentsi pakkuda. Selline intriig on Reformierakonnas 100 päeva enne valimisi.“

1 Kommentaar
  1. Mille 2 aastat ago
    Reply

    Raimondo oma mölaga varjutada püüab, on tõik, et välispoliitika pole mingi udune asi, mis peab toimima eestluse vastu, vaid peab seda selgelt ja otse toetama. See enam Raimondot ei huvita ning paljud lugejadki lähevad tema varjatud raevupuhangu ohvriks. Vast näeme uue Kööbelsi sündi?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.