Riigikogu kiitis heaks töötajatele ühistranspordi kasutamise hüvitamise

Riigikogu võttis täna vastu seaduse, mis jätab erisoodustuse alt välja ettevõtjate, ettevõtete ja asutuste kulutused, mida tööandja teeb hüvitamaks töötajatele nende tööl käimisega seotud ühistranspordi kulude katmisel.

Riigikogu maaelukomisjoni kuuluva Siret Kotka-Repinski sõnul on tegemist olulise muudatusega, mis ühtepidi leevendab ettevõtjate olukorda, kui tagab ka töötajatele senisest soodsamad tingimused. „Juulist 11 Eesti maakonnas käivitunud tasuta bussisõidu järel on oluline pöörata suuremat tähelepanu ka neile ettevõtjatele, kes kompenseerivad kommertsliinidel sõitvate töötajate bussipileteid,“ ütles Siret Kotka-Repinski, avaldades lootust, et seadusemuudatus lihtsustab veelgi enam töötajate vaba liikumist.

Riigikogu liikme sõnul ei kehti seaduse muudatustega tehtav erand taksoveo kohta.

Poliitiku sõnul on tegemist positiivse otsusega ennekõike maapiirkondades tegutsevate ettevõtete jaoks, soodustades nende tegevust. „Täna kehtiva seaduse järgi peavad maapiirkondades tegutsevad ettevõtted hüvitama oma töötajate transpordikulud ning lisaks maksma selle pealt maksu ka riigile. Selleks, et ettevõtluskeskkond paraneks ka väljaspool suuremaid keskusi, on oluline vastu võtta seda soodustavad meetmed,“ sõnas Siret Kotka-Repinski.

2 kommentaari
 1. Nagu 2 aastat ago
  Reply

  aru saan, hüvitatakse nüüd riigikogulaste sõit Valgamaalt, Virumaalt, Saaremaalt ja mujalt ainult siis, kui nad sõidavad bussi või rongiga. Kui taksoga või ise oma käruga, siis mitte.

 2. kriibu 2 aastat ago
  Reply

  Aga kuidas nende tööandjatega on, kelle asukohas ühistranspordiga tööl käia ei ole võimalik ja peab kas isiklikku või tööandja autot kasutama?
  Tainad olete! Suured tainad!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.