Keskerakonna fraktsioon toetab ränderaamistiku avaldust Riigikogus

Kuvatõmmis Välisministeeriumi kodulehelt

Keskerakonna fraktsioon otsustas esmaspäeval toetada ettepanekut, mille järgi võtaks Riigikogu seisukoha ränderaamistiku suhtes, mis näeb ette suuremat riikidevahelist koostööd rändeküsimustes, ebaseadusliku rände algpõhjustega tegelemist ning ka Eesti inimeste õiguste kaitset.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu rõhutas, et ÜRO Globaalne Ränderaamistik on õiguslikult mittesiduv koostööraamistik ning et seda on rõhutanud ka Eesti Vabariigi õiguskantsler. „Keskerakond toetab kindlat põhimõtet, mille järgi Eesti otsustab rändeküsimustes ise, kas, keda ja kui palju riiki lubatakse ning kuidas oma piire kaitseme. Nii praegu kui ka tulevikus peab pagulaste võimalik vastuvõtmine olema vabatahtlik,“ rõhutas Sarapuu.

Ta lisas, et ränderaamistiku eesmärgid aitavad aga kaasa ebaseadusliku rände vastu võitlemisele ja selle vähendamisele. Samuti aitab Riigikogu avaldus Sarapuu sõnul ränderaamistikuga edasiminekul hoida Eesti senist välispoliitilist kurssi, mis toetab riikide suuremat koostööd, ja seda ka rändeküsimuste lahendamisel. „Leiame, et illegaalse immigratsiooni asemel tuleb pingutada selle nimel, et ränne oleks võimalikult korrapärane ja reguleeritud ning et ÜRO riigid võtaksid illegaalselt teistesse riikidesse sisenenud kodanikud tagasi,“ selgitas Sarapuu.

Sarapuu tõi välja, et raamistiku eesmärk on parandada rahvusvahelist rändealast koostööd, sealhulgas ennetada ebaseaduslikku rännet ja võidelda inimkaubanduse ja -smugeldamisega ning kaitsta Eesti inimeste õigusi välisriikides.

Lisaks toetas fraktsioon praeguse koalitsiooni jätkamist. Koalitsioon on teinud olulisi otsuseid Eesti inimeste heaolu tõstmisel. „Tuleva aasta riigieelarve annab lisaraha muu hulgas tervishoiule, tõstab politseinike ja päästjate ning haridustöötajate palku, panustab Eesti kaitsesse ja neisse valdkondadesse, mis vajavad suuremat tuge. Usun, et Eesti seni suurima riigieelarve vastuvõtmine on kahtlemata oluline ning et kõigil erakondadel tuleb selle nimel pingutada,“ ütles Sarapuu.

5 kommentaari
 1. Juba 2 aastat ago
  Reply

  teame ega imesta. Keskbande lihtsalt peab ellu viima koostöölepingus Putiniga ettenähtud eestluse nõrgendamist. Taas üks jaanade, jurkade, mišade, kerstide, annelide jt töövõit eesti rahva tuleviku üle. Mis sest et kõik on selge.

 2. mnjah 2 aastat ago
  Reply

  aga mis saab edasi? Kuidas on Keskerakond valmistunud järgnevateks sammudeks? President(endine Isamaa erakonna liige) nõuab teilt ÜKSMEELSET otsust, ise teades et Isamaa on vastu, ega tagane. Kuidas on võimalik saavutada üksmeelne otsus, seda enam et te olete eelnevalt kokku leppinud valitsuses, et kui konsensusele ei jõuta, siis ka otsust ei sünni. Koheselt algab Ratase vastane kampaania, et näe ei pea lubadusi.Selline Ratase survestamine Kadriorust on ikka erakordselt räige sisepoliitikasse sekkumine. Valitsus võiks väljastada otsuse, et konsensust ei ole ja otsust ei tulegi. Otsustagu siis president ise kas tahab sinna sõita või mitte, aga allkirjaõigust tal kaasas pole.

  • Nii 2 aastat ago

   see ongi. Siin on veel palju segast, kes kellega kokku mängib. Kas Kersti isamaareeturitega või muutustevastastega. Tundub, et välja jääb vaid Jurka oma bandega.

 3. Meil 2 aastat ago
  Reply

  polda seniajani aru saadud, et see mutukate sissemeelitamisleppe tagant paistavad Macroni, Merkli ja Putini kõrvad. Et häviks iseseisvus ja kaoks rahvused ja sood. Sellepärast ongi keskbandiidid selle poolt.

 4. maakas 2 aastat ago
  Reply

  Ei tunne enam seda Keskerakonda ära. Hullemad, kui kunagi Reformierakondlased. Oma kodumaast, rahvast ja kultuurist ei hoolita, peaasi,et saaks Merkeli, Macroni ja veel mõne vööramaalase ees pugeda. Ei mäleta ka, et mõni valitsusjuht oleks oma sõnu niipalju söönud, kui seda teeb Jüri Ratas. Juba on hakanud kehtima reegel, et kui pooli lubadusi usud, siis oled ka veel poole ga petta saanud. Nende katteta lubaduste rida läheks pikaks. Piisab, kui meenutada opositsioonis kuuldud kriitikat kütuste aktsiiside tõstmise, valdade liitmise (loe nn haldusreform) jne teemadel. Kahju, väga kahju, etKeskerakond teeb kõik selleks, et kaoks Eesti suveräänsus, eesti keel ja kultuur. Metsad ja maad on juba suuresti Eestimaa jaoks kadunud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.