Ratas mõistis vägivalla kasutamise ja oponentide ründamise hukka

Indrek Tarand aetakse EKRE meeelavalduselt ära. Kuvatõmmis videost.

Peaminister Jüri Ratas mõistis hukka igasuguse vägivalla oma seisukohtade kaitsmisel ning oponentide ründamisel. 

“Eesti rahvas on alati suutnud väljendada oma meelsust rahumeelsel teel. Tegime seda laulva revolutsiooni päevil, ühiselt Balti ketis seistes ning oma riigi iseseisvust taastades,” kirjutas peaminister oma Facebooki leheküljel.

“Oleme ainuõige otsusena valinud demokraatliku ühiskonna tee, kus lahendame oma erimeelsused läbi rääkides ja koosmeelt otsides,” kirjutas Ratas.

“Mõistan hukka igasuguse vägivalla oma seisukohtade kaitsmisel ning oponentide ründamisel. Käte ja jalgade asemel peavad kõnelema meie suud, pead ja südamed,” seisab valitsusjuhi postituses.

Ratas märkis, et avalikult oma arvamuse väljendamine ning meeleavalduste korraldamine on demokraatia pärisosa.

“Selle viisiga kaasneb ka vastutus tagada piketil osalejate ja kõrvalseisjate turvalisus ning lugupidav käitumine kõigi meist erineval seisukohal olevate inimeste suhtes. Paraku nägime tänasel EKRE meeleavaldusel, et korraldajad seda ei suutnud või ei soovinud. Meil tuleb seista vägivallale ja ühiskonna lõhestamisele otsustavalt vastu. Peame suutma oma sajaaastases väärikas riigis ka kõige keerulisemaid küsimusi läbi rääkida argumenteeritult ja rahumeelselt,” kirjutas Ratas.

Esmaspäeval peetud EKRE pikett riigikogu ees muutus vägivaldseks, kui EKRE fraktsiooni poliitnõunik Urmas Espenberg lükkas Tarandi lavalt maha, kus hulk piketeerijaid teda sõimasid ja jalgadega peksid.

BNS

5 kommentaari
 1. Miks 3 aastat ago
  Reply

  Jurka seda ei märkinud, et ka tema kaasbandiidid viskasid kord selle eurojota Indreku oma bande koosolekult välja? Äkki oli HÄBI? Kui Jurka sellist tunnet üldse mõistab.

 2. Eve 3 aastat ago
  Reply

  Mina ei mõista miks ei kustutata siit ära labased ja ebaviisakad kommentaarid. Selgelt on ju näha, et et see Miks on ebaviisakas ja eks ta kirjutas oma kommentaari joobnud olekus.

  • Tingimisi 3 aastat ago

   ei saa ma vastu vaielda su esimesele poolele, sest see on hinnang ja maitse üle ei vaielda. Kuid teine on alusetu süüdistus, sest pole kärakat kasutanud juba oma 7…8 aastat. Ja ka siis üliharva ja ülivähe. Sest mulle ei istu need aju uimastavad joogid või tabletid või süstid.

  • Ja 3 aastat ago

   meenutus jota-Tarandi väljaviskamisest keskbande koosolekult on tõsi, küsi või Katalt, tema seda korraldas.

 3. Aga 3 aastat ago
  Reply

  miks Jurka ise riigikogus ansiplikult küsijaid sõimab? Vähe puudub, et kallale tuleb. Sekkuma pidi isegi tema vaenlane noorem Helme. Siis lõi Jurkale pähe, et tõesti enne valimist ei tohi ülbitsema hakata, võib 3-4 kohta kaotsi minna. Ja unistus taas pedekate ja isamaareeturitega 4 aastat uute maksudega rahvast lüpsta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.