Simson teeb Soomele ettepaneku liikuda Rail Balticu ühisfirmaga

Rail Baltic

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson kohtub reedel Helsingis Soome transpordi- ja kommunikatsiooniminister Anne Berneriga ja teeb Soomele ettepaneku ühinemiseks Rail Balticu ühisettevõttega.

“Soome on olnud Rail Balticu toetaja, kuid ühe aktsionärina saaks ta ise rohkem kaasa rääkida projekti arengule,” ütles Simson pressiteate vahendusel ja lisas, et Soome osalus annaks ka võimaluse tuua projekti väga kõrgetasemelist raudteealast tehnilist oskusteavet ja kogemust.

Minister tõi esile, et koostöös on lihtsam tutvustada Soome tööstus- ja logistikasektorile uue raudtee võimalusi äri laiendamisel, mis omakorda loob eeldused saada tulevikus raudteele rohkem kaupa ja reisijaid. “Rail Balticu põhjapoolne pikendus hakkab jõudma läbi Soome Põhja-Jäämere sadamateni, mis potentsiaalselt saab osaks Soomet läbivale uuele arenevale transiidikoridorile,” rääkis minister.

Ettepaneku ühisettevõttega liituda teeb Eesti Soomele koostöös Läti ja Leeduga ning seda toetab ka Euroopa Komisjon, märkis majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).

Lisaks arutavad ministrid Tallinn-Helsingi tunnelit. “Kaht pealinna ühendav raudteetunnel on loogiline jätk Rail Balticule,” rääkis Simson, ent märkis, et oma kõrge hinna tõttu võiks see olla osa Euroopa Liidu rahastatud transporditaristust.

BNS

4 kommentaari
  1. Kui 6 aastat ago
    Reply

    põdrad selle lõputa Kaval-Antsu sukaga ühinevad, siis on nad mitte ainult peast soojad, vaid oma raha peale eriti vihased. Kui nad oma miljardid sellesse Reilpeldikusse matavad, millega nad siis sadu tuhandeid muslimeid ja neegreid ülal peavad?

    • ja-jah 6 aastat ago

      saategi oma propagandaga piiri taha minna. Siinsed poliitikud on kõik juba koslepi saanud, ongi aeg teil laienema hakata. Soome parlamendihoone esine ootab, võtke oma rahvakunst kaasa ja andke aga tuld. Ei saa piirduda ainult Eestiga, sihid peavad olema kõrged ja pilk kaugustesse suunatud. Kui Soome on läbi nüpeldatud, siis ikka edasi uute võitude poole. Ei tohi piirduda vaid kodumaise halvakspanuga, “tarkade” inimeste nõu vajab kogu maailm.

  2. Järjekordne 6 aastat ago
    Reply

    haigushoog Katariinalt.

  3. Põdrad 6 aastat ago
    Reply

    küll nii lollid pole nagu soomlased.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.