Kaja Kallas kukkus läbi juba kandidaadina

Foto: Riigikantselei

Maria Jufereva-Skuratovski, Lasnamäe linnaosa vanem, Keskerakond

Kaja Kallas arvas, et Jüri Ratas on peaministrina ebaõnnestunud. Räägib kes? Inimene, kelle kõige esimene otsus panna ametisse meeskonnajuht ja peasekretär Kert Valdaru on juba osutunud valeks.

Inimene, kelle enda toetus peaministrina on väiksem kui tema erakonna toetus rahva seas. Turu-uuringute AS-i küsitlus osutab, et isegi Reformierakonna valijad näevad peaministrina pigem Jüri Ratast. Kaja Kallas tuli ametisse lauskriitikaga oma erakonna eelmise esimehe Hanno Pevkuri aadressil ja tema käe all on partei reiting langema hakanud. Ehk siis – ta pole teinud mitte midagi paremini kui tema eelkäija?

Läbikukkumisest räägib inimene, kelle toetus näiteks venekeelse elanikkonna seas on praktiliselt olematu. Ja see jääbki olematuks. Inimene, kelle silmapaistvaimaks ideeks on võitlus tasuta ühistranspordi vastu ja kes seisab vaimselt väga kaugel kõigist, kes ei teeni vandeadvokaadi või Riigikogu liikme palka. Inimene, kes arvab, et tasuta ühistranspordi halb külg on see, et enam ei saa maakonnabussis pileteid broneerida. Nagu seda enne oleks saanud?..

Inimene, kes ei suuda oma erakonna liikmeid veenda olema ei ÜRO migratsiooniraamistiku poolt ega vastu. Ja tema laseb end kiita kui meeskonnamängijat!

Tuletame meelde, miks kukkus Reformierakonna valitsus. Eesti majandus seisis mitu aastat paigal. Kasvu polnud. Reformierakond – ega ka Kaja Kallas – pole suutnud sellele seisakule pakkuda mingit rahuldavat seletust ega osutada mingile õppetunnile.

Praegu Eesti majandus kasvab. Rahvussuhted on normaalsed, vaatamata Reformierakonna katsetele tõmmata „vene kaart“ jälle välja. Pole sellest pääsenud ka Kaja Kallas. Eesti kultuur on heas seisus. Eesti julgeolek on heas seisus. Korraga ongi selgunud, et ühiskond toimib ka ilma ühe erakonnata, kes harjunud end pidama asendamatuks.

Kas Jüri Ratas kukkus läbi peaministrina? Arvan, et Kaja Kallas kukkus läbi juba kandidaadina. Ja ei saa välistada, et tedagi ootab ees Kert Valdaru saatus. Kõige selle pärast, mida seni oleme näinud, polnud põhjust Brüsselist tagasi tulla.

3 kommentaari
 1. Olen 6 aastat ago
  Reply

  Maria ja teistega Kaja sõimajatega sama meelt, et Kaja on peaministriks kõlbmatu nagu Jurkagi. Asi selles, et peaminister ei pea (või isegi EI TOHI) olla selline isik, kes poliitikas ja majanduses lollile rahvale meeldib, sest ta oskab viisakalt mitte midagi öelda või valetada. Peaminister PEAB olema selline isik, kes jagab Eestit tema elukorraldues ja majandustoimes TERVIKUNA. Kuidas miski peab toimima, mis muutub, kui üht valdkonda edutada teise arvel ja mida on vaja muuta PÕHIMÕTTELISELT. Senistest peaministritest või seal lähedal olnutest oskan ühe sellisena pakkuda Edgarit (kuigi ma ise teda ja tema sotsialistlikku äraostmist sugugi ei toetanud ega toeta), peaaegu tuli pilt ette ka Andrusele (sellele koerteteadlasele), kuid tema pages õuduste eest pakku uute peremeeste manu. Teised võltspeaministrid jagasid ainult valdkondi, kuid mitte nende ühtset toimimist riikliku masinavärgina.
  Praegu aga pole näha ühtki järglast, keda julgeks riigilaeva tüüri lubada, need tekitavad oma möla ja lulludega vaid õudust. Kui hinnata tervikunägemisvõimet 1,0-ga, siis Edgarit hindan ma 0,9-ga, Andrust 0,8-ga (kuigi kumbki ajas vale joont), Kaja väärtus ei ulatu kindlasti üle 0,3, isegi Jurkal on see 0,4. Aga see on ju masendav tase, sest raskel ajal ajaks asja kuidagimoodi ära ka 0,7-line väärtus.

  • Mets 6 aastat ago

   Noh, aga vajalik ja uus peaminister sinu näol on ju olemas. Mina igatahes enam ei muretse!

  • Mina 6 aastat ago

   ei kõlba, ma olen aus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.