Ministeeriumile esitati taotlus riigi eriplaneeringu algatamiseks

Tunneli plaan. Pildil punase pusaga Peter Vesterback. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Rahandusministeeriumile esitati taotlus riigi eriplaneeringu algatamiseks. Eriplaneeringut soovitakse koostada Eesti ja Soome vahelise raudteetunneli ning sinna juurde kuuluva tehissaare kavandamiseks. Taotluse esitas FinEstBay Area OÜ nimel advokaadibüroo Sorainen. Eriplaneeringu algatamise või mittealgatamise otsustab valitsus.

„Eesti ja Soome vahelise tunneli näol on tegemist olulise tulevikku suunatud projektiga,“ ütles riigihalduse minister Janek Mäggi. „Tutvume meile esitatud taotlusega ning seejärel alustame seadusekohast menetlust. Kõik algatamisega seotud asjaolud tuleb välja uurida ning siis saab valitsus teha otsuse, kas eriplaneering algatada või mitte.“

Riigi eriplaneeringu eesmärk on sellise olulise ruumilise mõjuga ehitise püstitamine, mille asukoha valiku või toimimise vastu on suur riiklik või rahvusvaheline huvi. Riigi eriplaneering ja keskkonnamõju strateegiline hindamine algatatakse või jäetakse algatamata 90 päeva jooksul riigi eriplaneeringu algatamise taotluse saamisest arvates. Enne seda peab rahandusministeerium välja selgitama, kas kavandatav ehitis on riigi eriplaneeringu objekt ja kas selle teostamine on tulevikus võimalik.

1 Kommentaar
  1. Lõpetage 2 aastat ago
    Reply

    mullitamine rahva rahaga! Tehke oma rahvalt varastatud rahaga, mida tahate. Ja ei mingeid eriplaneeringuid enam! Seniste põhjal juba näeme, et need on loomult ogarad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.