Balti piirkonna transpordiministrid arutavad Rail Balticu arendust

Rail Baltic

Tallinnas kohtuvad esmaspäeval Eesti, Leedu ja Poola transpordiministrid ning Soome ja Läti esindajad, et peateemana arutada Rail Balticu arendamist. 

„Kui me räägime Rail Balticust, siis peame silmas pidama, et hõlmatud oleks ka naabrid, mitte ainult Eesti, Läti ja Leedu,“ ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson. „Soome juba valmistab ette ühisettevõttega liitumist ja Poola teeb omalt poolt pingutusi, et arendada raudteed Leedu-Poola piirist kuni Varssavini,“ lisas ta.

Lisaks arutavad ministrid kohtumisel Euroopa Komisjoni initsiatiivi sõjalise liikumise rahastu loomise, kella keeramise, maanteepaketi, Brexiti ja raudteede elektrifitseerimise teemadel.

Eesti, Läti ja Leedu annavad täna ühtlasi Soomele üle ametliku kutse liituda Rail Balticu ühisettevõttega.

BNS

3 kommentaari
 1. Kindlasti 2 aastat ago
  Reply

  kannab taristaja Kata uhkelt ette, et temapoolt on 1. samm astutud – Kohvi Hillar enam rongiga Tallinna sõita ei saa! Teised tehku nüüd samaväärne tegu järele.
  Ja et Pärnu tuleb uus sõjalennuväli, kus natokad saavad oma varuväge hoida, kui 3.-s ilmasõjas Venemaad ründavad. sealt hea endist Leningradi pommitama lennata.
  Ainult et kogu raudtee elektrifitseerimine on kahtlane värk just sõjaajal. Sest piisab kuskilt elekter tuksi keerata ja kogu liiklus seisab ning ükski tank ei liigu. Äkki tuleks ka diiselvedurid eri kohtadesse ajada, äkki läheb vaja?
  Muide, Venemaal nägin ise sadu auruvedureid 4-5-l raudteeharul, kusdt neid oleks saanud sõjajal võtta. Korda 2 aastas tuli kõigile tuli alla teha ja sõiduseisundit kontrollida. Nüüd mõne aasta eest aga see tsirkus lõpetati ja vanad vedurid läksid vanarauaks. Sest diiselvedurid on varuks olemas. Ka Kata ja uus sõjapealik Herem koos Luige ja Trumbiga peaks sellele mõtlema.

 2. Susla. 2 aastat ago
  Reply

  No küll meil ikka valetatakse nii et suu suitseb.Kuulsin juhuslikult meedias saate juhile vastanud inimeste vastuseid ja noh sellist valet suust välja võluda?Muide,saatejuhi küsimused olid igati asjakohased aga vastused-võta üht ja viska teist.Korraldati küsitlus ja 80 % rahvast olid nõus ??? Minult ju ei küsitud ja kellelt siis küsiti ja kuidas küsiti ??? Olen täheldanud seda,et kui otsesed rahva tahte avaldused on kokku liidetud siis rahvas on kõigile võimu poolsetele projektidele hoopis alati 80% vastu hääletanud !!! Keskonna kohta ajati ainult iba.Ei mingit juttu loodusele tekitatavast korvamatust kahjust raudtee trassi rajamisel ja Eesti pooleks lõikamisel.Kuidas lausus tuntud ühiskonna tegelane Laigna,et siin ei kuule muud kui valet vale otsa ja selline on ametliku meedia müra tõesti.

  • Sul 2 aastat ago

   pole vist algharidustki. Muidu teaksid, et juhuslik valim annab juba 1500 küsitletavaga 95%-lise tõenäosusliku vastuse.
   Kõiki küsitletakse rahvahääletusel ja siis on see ka kohustuslik täita. Meil rahvahääletusi kardetakse, sest siis ei saa rahvast omavoliliselt nöökida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.