Mäggi toetab Jõhvi püüdlusi saada linna staatus

Jõhvi. FOTO RAIGO PAJULA/SCANPIX

Riigihalduse minister Janek Mäggi on teisipäeval visiidil Jõhvis, mille püüdlusi saada linna staatus minister igati toetab. 

„Kui Jõhvi vald soovib olla linn, siis tuleb neile selleks võimalus anda. Kui 2005. aastal ühinenud Jõhvi linna territooriumil elab 10 000 inimest ja vallas 2000 inimest, siis praegune nimi on eksitav. Seadus paraku nime praegu muuta ei luba, kuid järgmine valitsus peaks selle võimaluse looma,“ ütles Mäggi. „Eksitav nimi on Jõhvis terav probleem. Vallajuhtidega kohtumisel kinnitan neile oma arvamust, et omavalitsusel peavad olema õigused viia oma nimi tegelikkusega vastavusse.“

Lisaks tõi minister näiteid, et Pärnu, Narva-Jõesuu, Haapsalu ja Paide linnad on pindalalt suuremad kui Tallinn. „Tallinn on Eestis pindalalt viies linn ning see ei ole sugugi loomulik. Omavalitsuste nimed peavad vastama tegelikule olemusele,“ ütles Mäggi.

Pärast omavalitsusjuhtidega kohtumist saab minister kokku piirkonna ettevõtjatega ja tutvub Jõhvi oluliste objektidega. Lisaks külastab ta Jõhvi gümnaasiumi ning Mihkli kirikut ja muuseumi. Samuti osaleb minister Eesti Riigiametnike Klubi vestlusõhtul.

BNS

3 kommentaari
 1. Äkki 2 aastat ago
  Reply

  seltsimees Mäki selgitaks, milleks see on vajalik? Mäletan isegi, kui elasin nn Kohtla-Järve linnapiirkonnas. See kulges vist Lüganuse alt Sirgalani. Taheti ka Kiviõli sinna liita aga midagi tuli vahele.
  Mis muutuks arukamaks, kui liita üheks Värska, Räpina, Tartu, Kolkja, Kallaste, Mustvee, Iisaku, Jõhvi, Sillamäe ja Narva ja panna sellele nimeks Mäki linn? Sellele seltsimees Mäki ei vasta.

 2. tõnn 2 aastat ago
  Reply

  ÄKKI äkki oli ikkagi nii, et oli küll K-J linn, linnaosad olid viivikonna, on minu teada senini, sompa, kukruse jne. ja ka ahtme, mis kunagi kui ma koolis läisin, sai linna nime, kuskil viiekümnendatel, kuhu ta praegu kuulub ei tea, ahtme külge ehitati mingi numbriga kvartal, venelased kutsuvad seda senini numbriga, nüüd on vist ametlik nimi IIDLA linnaosa, K-J linnaosa, asub jöhvi valla maadel, sinna pääseb läbi linnaöigused kaotanud jöhvi, aga on K_J linnaosa. jama ja ebaloogilne üks-köik kust otsast vaadata.

  • Kohtla-Järve 2 aastat ago

   linnapiirkond oli 1959…1965. Seal olis Kiviõli, Kohtla, Kukruse ja hiljem ka Jõhvi. Giljem nimetati see jura ümber Kohtla-Järve rajooniks, kus keskus asus Jõhvis. Kestis see 1965…1990. Kiviõli, Püssi ja Viivikonna jäid Kohtla-Järve linnanõukogu alluvusse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.