Ratas: Eesti toetab sanktsioonide laiendamist Venemaale

Vene piirivalve paat Krimmi silla juures. Sergei Malgavko/TASS/SCANPIX

Eesti soovib Venemaale seoses Ukraina sõjalaevade vastu toime pandud rünnakuga Aasovi meres uute täiendavate sanktsioonide kehtestamist, kuid ei ole kindel, kas Euroopa Liit seda tervikuna toetab, ütles peaminister Jüri Ratas teisipäeval.

“Eesti peab õigeks (Venemaa suhtes kehtestatud – BNS) sanktsioonide täiendamist,” ütles Ratas teisipäeval riigikogus valitsuse Euroopa Liidu poliitikast ülevaadet andes.

Samas tunnistas peaminister, et ei ole kindel, et kõik EL-i riigid seda seisukohta toetavad.

“Neid riike on, kes peavad õigeks sanktsioonide laiendamist ja Eesti on kindlasti valmis selles osas diskussioone pidama. Aga kas neid ka laiendadatakse, on praegu vara öelda,” rääkis Ratas.

Valitsusjuhi sõnul oleksid uued sanktsioonid tõenäoliselt isikusanktsioonid. “Küsimus on selles, et mis on võimalus, et need reaalselt realiseeruksid. Välisteenistuse inimesed töötavad selle nimel. Aga seda on veel vara hinnata, kas 28 riiki toetavad,” tõdes Ratas.

Euroopa Liidu välisministrid lisasid esmaspäeval veel üheksa isikut nimekirja, kellele kehtivad Ukraina terviklikkuse ja suveräänsuse rikkumise eest kehtestatud sanktsioonid. Uute võimalike sanktsioonide osas saavad otsustada nädala lõpus Brüsselisse Euroopa Ülemkogule saabuvad EL-i liikmesriikide valitsusjuhid.

BNS

17 kommentaari
 1. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  Kas Korbid ja muud puutinlased on keskerakonnast välja astunud?

  • Küll 2 aastat ago

   Jaana varsti selles bandes korra majja lööb.

 2. Mis 2 aastat ago
  Reply

  siis viga ärbelda, kui tead ette, et see läbi ei lähe. Aga kes keelab valitsusel kehtestada Vene laevadele ja ka neile laevadele, kus kapteniks Venemaa kodanik, keeld siseneda Eesti sadamatesse? MITTE KEEGI! Ainult et teine lepingupool ei saaks siis Jurkast aru. Dogovor ju on, tühistatud seda pole, mida sa kerkled, duratšok takoj.
  Aga mis siis, kui Jurka keeldu järgiks ka teised EL-i liiduvabariigid? Et mitte ükski vankakapten ja nende laev ei saaks ühessegi EL-i sadamasse sisenemisluba kuni pole vabastatud vahistatud ukrainlased, nende laevad ja pole saadud avalik kinnitus, et Venemaa ikkagi täidab üleilmset mereõigust ja sellega ettenähtud meresõiduvabadust.
  Vean 100% ette kihla, et Jurka sellist sammu oma vaimse batjuška vastu ei astu! Mis omakorda tõestab, et Jurka avaldused on lihtsalt silmakirjaks siinse põlisrahva jõhkraks petmiseks.

 3. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  Venemaa käitumine on üldse huvitav! Ukrainlaste oma sadamasse sõitmine on Lavrovi ja Kääbuse sõnul ILGE provokatsioon ja seda tuleb relvade abil tõkestada. Aga vene sõjalennukite ülbe lendamine teiste territooriumite kohal õilis tegu? Tuleb ükskord selg sirgu lüüa ja hakata neid punakotkaid eesti territooriumi kohal esimese lasuga alla tulistama! Ja kui mõni vatnikust lendur ellu jääb, vangi võtta ja kohapeal korralik keretäis anda, et kaamerate ees tunnistaks, milline siga ja okupant ta on. Alles siis saame rääkima hakata headest suhetest Venemaaga. Sest Venemaal on head suhted AINULT nende riikidega, kes tema kodanikke mullatoidule saatnud. Tetud-tuntud venelaste kunagine kõrilõikaja Ramsanov sai koguni venemaa kangelaseks. Nii et mehed tööle!

  • Meil 2 aastat ago

   pole enam MEHI! Vaata millised sitarattad on bandede eesotsas ja millised parketikindralid “juhivad” väge.

 4. Enn 2 aastat ago
  Reply

  Mis õigusega läksid Ukraina laevad luba küsimata Venemaa vetesse. Poroshenko tegi seda meelega, et Venemaad süüdistada ja seada sisse sõjaolukord, siis ei toimu valimisi. Poroshenko pooldajate hulk on vähenenud ja ta kardab valimisi. Eks rahvas saab aru kui alatud on selle mehe teod ja näeb kuidas vaesus riigis aina kasvab.

  • Mis 2 aastat ago

   ajast on Ukraina veeala saanud ametlikult riikidevahelise õiguse järgi Vene veealaks? Tegemist on Ukraina veealaga ja seda tunnustab ka Eesti. Põhimõtteliselt laiutab Ukraina veealal hoopis Venemaa.

 5. Ah soo 2 aastat ago
  Reply

  Olen Ratases pettunud. No mis asja tal on heaks kiita. Alatu on, et ta kiidab heaks kõik Ukraina poolt tehtavad kuriteod. Meil pole vaja oma nina toppida teiste riikide siseasjadesse. küsige Ukrainast Venemaale põgenenud inimeste käest ja nad vastavad, et Venemaal on parem ja ohutum elada kui Ukrainas.Mul on kahju, et pean pettuma, sest Keskerakond pole enam see, mis oli–hooliv, sõbralik,aus. Praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud ja hea läbisaamine naabriga oleks vajalik. Vähemalt ei pea oma nina toppima võõraste riikide siseasjadesse, meil on omal palju probleeme. Tuleks tähelepanu pöörata milliseid sigadusi teevad Reformi tagatoa tegelased koostades valestsenaariume tublide inimeste kohta ja rikkudes nende tervist.

 6. Ele 2 aastat ago
  Reply

  Aivar, teil on vist joomaperiood ja deliiriumit kannatades kirjutate selliseid lollusi. Magage end välja ehk siis tulevad pähe paremad mõtted.

 7. Kai 2 aastat ago
  Reply

  Ah Ratas toetab, kui alatu. Temast ma küll seda poleks uskunud.

 8. Ott 2 aastat ago
  Reply

  Sanktsioone vääriks Ukraina, kuid seda ei saa teha sest Poroshenko on viinud oma rahva vaesusesse ja tema peamine tegevus on intriigide väljamõtlemine Venemaa vastu ja näe imet teda usutakse. Venemaa võtab järjest vastu põgenikke Ukrainast ja ukrainlased, kes on Venemaal varju leidnud ei taha kuuldagi kodumaale tagasipöördumisest. Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi. Käisin Peterburis kirikus, kus jumalateenistus toimus eesti keeles, kirikuõpetaja ütles, et alguses ta käis siin Eestist aga nüüd pikemat aega elab Peterburis. Kirikus oli umbes 80 Venemaal elavat eestlast. Olin külas ühel eesti arstil ja seal oli ka mees, kes ei tahtnud Ukrainas elada. ta ema oli tatarlane ja isa ukrainlane, aga ta ütles et ta on venelane ja tal on Venemaal hea elada. Rongis rääkis mulle üks ukrainlanna, kuidas verise võimuvahetuse ajal tema sugulase poeg pääses surmast põgenedes aga teised 5 korrakaitsjad peksti keppidega surnuks kuna segasid võimule minejaid. Eestisse pägenenud ukrainlanna rääkis, et seal sai pensioni meie rahas 80 eurot. Poroshenko ei hooli inimestest tal on vaid võim töhtis ja haiglane soov Venemaale kätte maksta mõeldes välja alatuid intriige.

 9. Ott 2 aastat ago
  Reply

  Parandan vea, peab olema tähtis.

 10. Aja Lugu 2 aastat ago
  Reply

  Näib, et ei meie peaminister ega valitsus ei jaga ööd ega mütsigi sellest, mis Ukrainas ja Aasovi merel tegelikult toimub. Sellest ka puudli kombel Venemaa suunas klähvimine ja Eestile Venemaapoolste vastusanktsioonide kaela kiskumine. Enamik hästiinformeeritud lääneriike ei kipu kaasa minema Poroshenko provokatsioonidega ja ka sanktsioonidega, sest näevad mõlemapoolset süüd. Nad ei kipu võõrasse sõtta kus ei ole kindel, kelle poolel on õigus.
  Eesti rahvas on pandud kohtuniku rolli ja on kohustatud Venemaad igal võimalikul juhul hukka mõistma. Süüdistajaks- prokuröriks on meil välisminister, valitsus ja peavoolumeedia. Korralikus ja ausas kohtupidamises peaksid sõna saama võrdselt ka süüdistatav ja kaitsja. Kas kaitsja sõnavõtte on keegi juhtunud lugema? Kui, siis vaid mõni tilluke kohtualuse lause mis ei võimalda aru saada probleemi olemusest.

 11. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  Eleottjanele! Vastuseks- olen purjuspeaga loll küll, aga magan ennast välja ja jälle tark. Aga teie magage palju tahate, seisund ikka loll!

 12. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  Ja Ott, teame sinu õde ka, seda kes tunnistas Ukraina eri kohtades pealtnägijana nähtud lapse ristilöömist, venelaste peade maharaiumist ja muid ahollide jõledusi. Elab Moskvas ja saab prisket pappi. Pälju sina kääbuse käest saad?

 13. Tundub 2 aastat ago
  Reply

  et siia on kolinud mitu kremli trolli.

 14. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  Trolle on tegelikult ainult üks” Vaadake kommentaariumite ajalugu, leiate ühe sõnastuse alt erinevad nimed. Jane, Ott jne. Nüüd on lisandunud uusi nimesid-ahsoo ja enn. Tundub, et kordinaatoril endal ka asi lollakas hakkas tunduma. Aga tegelikult on neil üks nimi- vatnik\tarakan.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.