Tuli tõusis tuha alt

Nädal aega tuha all hõõgunud tuli sai lõpuks kinnituse. Uuest aastast Eesti Meedia kontserni juhtimise Sven Nuutmannilt üle võttev Andres Kull tunnistas intervjuus ERR-ile, et kontserni meediaäri on kahjumis ning pole mingi saladus, et televisiooni on kallis ülal pidada.

Seega Postimehe ja Kanal2 omanikfirma uus juht kinnitas: „Jah, me oleme kahjumis!“

Teatele eelnes varem avaldatud ja kõmu tekitanud  kaks miljonit oma isikliku produktsioonfirma  kasumiarvel hoidva Teet Margna saadetest loobumine.

Ajaleht Postimees kaotas oma lugejaid kohe, kui piiras kommenteerimise ainult isikuliseks. Tee või tina, aga rahvas ei julge enam oma nime all arvamust avaldada! Seda piirangut on ka teised väljaanded  ajutiselt proovinud. Kuna kommentaarid vähenesid drastiliselt, hakati lugejaskonna suurendamiseks ründama Keskerakonda, omamata selleks mingit alust. Paberlehe lugejad asusid informatsiooni, ja just tõest informatsiooni, seepärast mujalt otsima. Vallandati mitmed tuntud ja tunnustatud ajakirjanikud, aga ka sellest ei olnud kasu. Ei aidanud ka müügitädide reklaamipakkumised „juhuslikult valitud” telefonidele. Tasuks vaid pahased abonendid, kes uskusid lubadust, et tüütu telefonimüügiga on nüüdseks igavesti lõpp.

Kanal2 saadetega on asi palju keerulisem. Võeti üle mitmeid teiste kanalite ideid, kuid uudsusest tuli puudu. Näiteks ETV „Pealtnägijat“ mõtteliselt kopeerinud Marii Karell lükati eemale ja asendati ministriprouaga. Tänaseks juba endise ministri abikaasa poolt juhitud „Radar” läks veel viletsamaks, sest kasutatakse nigela diktsiooniga kõlbmatuid saateküsitlejaid. Võib arvata, et need tahavad väiksemat palka. Muidugi on Karell pahane oma endise tööandja peale ja põrutab Õhtulehes: „”Reporteri” vaatajaküsimus iga 15 minuti tagant ajab teleri ees öökima, saate sisu aga näitab, et saade on ammu kaotanud oma sihtgrupi. Vaadates võiks arvata, et see on tehtud maal elavale töötule, hariduseta ja ambitsioonideta inimesele, kel puudub igasugune analüüsivõime.”

Eelmisel nädalavahetusel üritati meelelahutusprogrammis meie igapäevast toitu mõnitada ja peksti tooreid kanamune põrandale puruks.

Parem pole ka ETV eeskujul käivitatud hommikuprogramm, kus ülipikad reklaamipausid. Peamine on saatejuhtide omavaheline tühi lobisemine ja meenub anekdoot eelmisest riigist: Uksele koputasid kaks KGB nuhki ja nõudsid võimalust „vestelda“. Korteriomanik soovitaski neil omavahel „jutelda”.“

Seda  siis need Kanal2 jutupaunikud seda täna ohjeldamatult ka teevad. Kiidavad Postimeest ja see jälle omakorda ülistab internetiversioonis telekanalit.

Eesti Meedia kontserni peab suures osas üleval reklaamitulu. Kahjuks kohalik reklaamiandja pole uurinud reklaamide tulusust, ja kui ta kunagi selleni jõuab, siis vaevalt, et raiskab veel raha nii Postimehele või sama kontserni

Lembe Hendla

23 kommentaari
  1. diktsioon ja sõna on sogased 6 aastat ago
    Reply

    See on kohutav, mida Radar toodab. Täielik rämps.
    Ministri mamsel on ametis ja keegi ei krooksu.
    Mingid sogased teemad ja täiesti ebahuvilised.
    Raha eest sellist jampsi ei telli mitte.

    • TTV on viisakam 6 aastat ago

      TTV viskas vana joriseja Otse kümnest välja.
      Nii peab tegema ka mujal.

    • Vana mees tahtis koju 6 aastat ago

      Miks seda tobut ekreiiti siis toita seal kui too vahib ikka metsa poole, ebameeldiv ja hale vennike kes isegi oma tütrele häbi teeb.

    • kus õigus on? 6 aastat ago

      Joo vähem ja susi inimeste selja taga vähem ja valeta vähem, Peetrike! Mõmisev libekeel, sõida Hunsisilmale,kuigi ega Vanapaks ka ilaseid pugejaid ei salli.. TTV peaks Ernitsa laimu eest kohtusse kaebama + Jako Väli peaks seda tegema.

    • Seda meest küll ei tasu tõsiselt võtta 6 aastat ago

      See on tühipaljas mees kellel ei ole sõnu ega tegu! Juba oma nooruseajal oli mees andes vannet pioneerile ja noorkommunismile.

  2. no lõpuks ometi 6 aastat ago
    Reply

    andsite sellele Ernitsale viisakalt visiitjälje tagumikule. Ammu oleks aeg olnud. Kuidas te selgitate Tallinna valijatele sellist ühe erakonna propagandasaadet kus laua taga istuvas ekrelasest saatejuht, ekre esimees või aseesimees ja lisaks veel Kunnas ja siis paar inimest mõnest teises erakonnast ka. See oli ju täielik jama ja kestis pikalt, miks nii kaua aega läks Ernitsa lahtilaskmisega? Ja Jakko Välile öelge ka edasi, et tema on saatejuht, mitte saate külaline, kaks viimast saadet on täiesti lati alt läbi joostud ja teemade valik on alati selline et saaks ekrele soodasaid teemasid. No näiteks järgmine saade võiks arutleda hoopis Ungaris toimuvatel teemadel. Tahaks näha kuidas ekrelased seda ka serveerivad. Kui Väli ei suuda neutraalse saatejuhi rolli täita, no siis tuleb päris uus inimene leida. Praegu asetas Väli ennast ernitsa asemele ja on sisuliselt üks ekre esindaja seal saates ja selline saade pole enam vaadatav ja huvitav. Teemade valik jätab soovida. Väli peaks olema võimeline enamaks.

    • Otse 6 aastat ago

      kümnesse saate teevad läilaks hoopis pedesotside naistegelased. Jube ila ja teiste sõimamine, endal mitte mingeid põhjendusi.

  3. Vello 6 aastat ago
    Reply

    Seda kõike lugedes tundub, et ilmselt olen üks Eestimaa vaimselt tervemaid inimesi, et pole oma aju kogu selle saastaga juba aastaid koormanud ega tea ausalt öeldes, kõigest siin jutusks olevast nagu mõni kauge välismaalane ööd ega mütsi! Ja ilmselt teen õieti, kui ka edaspidi samas vaimus jätkan, mida soovitan ka kõigile ülejäänutele ja uskuge, teie maailm võib palju parem välja näha, kui oma vaimse hoovi rämpsust ja saastast puhta hoiate!

  4. Kas 6 aastat ago
    Reply

    tõesti keegi veel loeb seda sopalehte Postimeest? Postimehe allakäik algas iseseisvuse jätkamisega aastal 1991 sügisel. Siis vahetusid omanikud, tsensorid ja tegijad, hiljem koliti ka Tallinna, kus vaimuga vähe tegemist. Käisin seal toimetuses ise ja ei tundnud enam Tartuaegse Edasiga ära. Mida edasi läks, seda kirjaoskamatumaks sisu muutus. Eriti hukka läks Postimees aga siis, kui hakkas kliki üheks häälekandjaks.

  5. ahzoo 6 aastat ago
    Reply

    no näed sa jälle Eestimaal üks tühja tuule tallajate ja lollidelt mega raha korjamise=kerjamise ajastu otsas…Postimees oli ja on aanzipi pravda….kõike teisi sele materdati ka arvamused kommenteerimine koristati….oli ainult üks suur “TÕDE=VALE”…sama ka EPL ja dälfi…mingi krati-baba võib seal süüdimatult lällata ja asjalike faktidega teemasse kommenteerimised ja demokraatia on kadunud…või blokitud…kurjategijatest rahva röövlitest jne hiilitakse mööda kallutatud ühepoolne sotside ruupor….jne….kanal 2 ja tv 3 pole kunagi oma lastesaadetega ja tillu- lillutamiasega ja sinna vahele tohutud mõttetud reklaamipahnade hunnikud…aja raiskamine ainult…head teed minna samuti ka EPL kui oma rahvast kardavad ja poliitgängide ees lömitavad…

    • Pätid lehed 6 aastat ago

      Kui paljut on meie elus salastatud, siis kuidas nö. tõendeid hankida, tõlgendada ja lõpuks ka arvesse võtta Postimehes või Päevalehes (mida võtta, mida jätta). Kui asjad on salastatud, ju siis on ka alust, sest ega õige hõlma ei hakatavat, seda teab vanarahvas. Kuid , nüüdsel, tõejärgsel ajastul, tõendid ei pea vett ja vaidlustatavad. Ilmselt teenivad vaid advokaadid ja muud asjapulgad, kohtunikud hakkavad aga kohtuotsuseid tegema lausa….luulude põhjal (ausad kohtunikud keelduks, kui palju-palju on salastatud). Olgu kogu see ajalehtede krempel päevavalgele toodud (aga ega seda ka ei soovita arusaadavatel motiividel). Palju on meie elus räpast ja valgust kartvaid asjaolusid, et siis neile valgust heita……..pole.

  6. köva mees 6 aastat ago
    Reply

    no ernits on ekres olnud nüüd küll mitte kogu selle motleme veel/otse kümnesse saate aja. minu teada on reffe ka ikka saatesse kutsutud, aga nemad tallinna maksumaksja raha ei kuluta ju! ilma ekre meesteta poleks sellel saatel enam sisu ega motet. mis ekre mees see kunnas nüüd on, tema ajaks ükskoik missuguses erakonnas oma tankide joru. üks rakett voi panzerrusikas ja mitu miljonit oleks kuttu!

  7. Tänapää 6 aastat ago
    Reply

    Peamiselt on kujunenud tõe monopol, mida kutsutakse peavoolumeediaks. igasugune muu arvamus on kategooriliselt keelatud ja koheselt karistatav. meenutab kangesti fašistlikku saksamaa või nõukaaegset ühiskonda. on olemas lausa puutumatud, kelle nime mainimine, rääkimata kritiseerimisest on juba kuritegu. eriliselt õrnahingelised on tumedate tegudega isikud, kes on võetud riigi kaitse alla ja kellele ei kohaldu pööblile mõeldud seadused. Nii ka nende lehtede omanike ja pooldajatega.
    Kus on tõde?

    • ajalehed 6 aastat ago

      Kommentaaride kustutamine peavoolus ja arvuti hoiatamine on Põhiseaduse vastane, sest Eesti Vabariigis on tsensuur keelatud, ka enesetsensuur. Just enesetsensuuriga on tegemist, kui väljaanded võtavad endale õiguse kommentaare kustutada ja eriti sellel puhul väidetavaid kommijaid ka hoiatada hirmutades!
      Loeme teisa lehti.
      Peaks Eestis kehtestama huumori ja naljategemise keelu. Naised ei saa aru. Ja paljud kohtunikud on naised. Isegi kui nad on bioloogiliselt mehed, on nad naiskollektiivi liikmed koos kollektiivsete pahade päevadega.
      Oksele ajab see nn.peavoolumeedia -mis asi see siis nüüd on ,avalik tsensuur nõuka ajast ,mis neile ei meeldi või hakkab valitsuse pasavasikatele vastukarva käima on kõik laim ,samas ise sõimate otseselt USA-presidenti nii et anna minna aga Trump teid kohtusse ei kaeba -ilged väiklased tarakanid

  8. rotid ongi nälgas 6 aastat ago
    Reply

    Lisaks ajutiselt “igavesele” pausile minevale „Kuldvillakule” ja äsja lõppenud „Nädalalõpule Kanal2ga” kaob peagi Kanal 2 eetrist ka populaarne seriaal „Naabriplika”
    Äsja selgus, et Teet Margna ja Kristjan Jõekalda peavad läbirääkimisi TV3-ga potensiaalsete uute saadete osas. Ehk on lootust, et ka “Naabriplika” leiab endale tulevikus uue kodu.

    • olid ajad 6 aastat ago

      Oli aeg, kus Kanal2 ja TV3 näitasid pisut erinevamat uudistevoogu kui suukorvistatud ja ajupestud ETV, aga näiteks viimaste sündmuste aegu – Indrek Tarakani ja selle agressiivse saksa provokaatori kangelastegusid näidati juba täpselt nii, nagu soros-meedia seda ette näeb. See tähendab, et saksa provokaatori tegusid praktiliselt ei kajastatudki. MIKS MEILE 3 VREMJAT, KUI PIISAB ÜHEST

    • eetripraht pulbitseb 6 aastat ago

      Milleks meil vaja nii palju kommerts kanaleid kus pidev reklaami näitamine.Head kaupa ei reklaamita ja pauside ajal lülitan mõnele teisele kanalile. Praegused nn.meelelahutuse saated(uued) ei kannata üldse vaadata kõigil,ainult pubekatele.Jõekalda ja Margna head saated hingusele,tuuakse odavaid seebikaid vaatamiseks jne.Pigem sulgeda Kanal-2,kui rämpsu vaadata.Mis puutub naabriplikasse,siis eht eestlaste elu nii KOV`stes ja liiga palju alkoholi tarbimist.Midagi uut selles seriaalis pole st.korrutatakse ikka üht ja sama.
      Mis jääb üldse eetrisse?____ Eetrisse jääb reklaam.Ära jäänud saadete arvelt saab reklaamile kuluvat aega mitmekordistada!

    • ossi taastulek 6 aastat ago

      Evgeni Ossinovski täidab ise selle aja ära. On igal laupäeval 3 tundi otse-eetris ja sa hakkad küsima, et kuidas sa enne seda kõike elus üldse midagi elamisväärset leidsid…

  9. kust leida ausust 6 aastat ago
    Reply

    Peavool ongi vaid vastaste hääletoru.
    Õigust leiab Kesknädalast. Nemad on veel praegu ausad. Kas ka edaspidi?
    Valimised peavad andma oma hinde. Igatahes ekret valida ei tohi.
    Õhutavad vaenu ja sõda.

  10. Vaat kus uudis! 6 aastat ago
    Reply

    Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel sai isaks: proovisime aastaid ja lõpuks see õnnestus. Kudas see proovimine käis?
    Kas töö ajal või vahepeal? Või oli kogu kollektiiv kaasa haaratud?
    Aga nohh, uudis iks…

  11. LAUSPROPGANDA riigi vastu: «EKRE dikteerib juba praegu kõnelemise viisi või kammertooni – eelkõige identiteedipoliitilistel teemadel,» kõneles Saarts eile saates «Otse Postimehest». «Aga neid teemasid on palju ja need erutavad valijat: ränne, vähemuste küsimused, ja neid tuleb kindlasti veel. Kui üks erakond paneb paika, kuidas mõista rahvuskonservatiivsust, mõjutab see Eesti poliitikat suuresti.» Saarts näeb riski, et EKRE omastab need teemad ja teised erakonnad jäävad nende käsitlemisel kõigest kaasajooksikuteks. «Kui EKRE on edukas, siis hakkavad teised erakonnad ka ekrestuma – see on juba juhtumas, sest niimoodi saab hääli. Nii toimub järjekordne konservatiivne pööre Eesti poliitikas.»
    Nii see ajaleht kilkab.

    • õpetavad vaat siis 6 aastat ago

      Politoloogide hinnangul võiks Keskerakonna esimene eelistus pärast valimisi olla moodustada koalitsioon tänaste partnerite, st Isamaa ja sotsiaaldemokraatidega – lisaks võidakse võimuliitu kaasata Eesti 200. Samas võidakse püüda ka Isamaa välja jätta, kui valimistulemus seda võimaldab. Koalitsioon Reformierakonnaga on pigem valik number 2 või isegi 3. «Pigem tundub olevat konsensus, et las Reformierakond puhkab veel jalga.»

  12. tõnn 6 aastat ago
    Reply

    kuulge,kuulge! sellel meedial ja nende kanal 2-l on ju olümpiamängude ülekandeöigus. koreas oli ju OM-l mingisugune intsidentki err-ga.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.