Teadlane Rea Raus kandideerib Keskerakonna nimekirjas riigikogusse

Rea Raus

Kasvatusteadlane ja jätkusuutliku arengu asjatundja Rea Raus kandideerib Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal Keskerakonna nimekirjas riigikogusse, et seista muu hulgas Eesti jätkusuutliku arengu ning mahepõllunduse eest.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas, et Rea Raus on hinnatud ekspert keskkonna- ja maaeluvaldkonnas ning tema panus erakonna seisukohtade kujundamisse on väga oodatud. „Keskerakond on alati rõhutanud, et majanduskasv ei tohi tulla tulevastele põlvedele pärandatava keskkonna arvelt. Rea Raus on inimene, kelle südameasjaks on loodust säästev ja kestlik areng, aga ka maaelu ja tasakaalus regionaalareng. Hinnatud spetsialisti liitumine meie nimekirjaga annab võimaluse oluliste valdkondade eest veelgi tugevamalt seista,“ rõhutas Ratas.

Rea Raus ütles, et kandideerib peaminister Jüri Ratase kutsel just Keskerakonna nimekirjas, sest jätkusuutliku arengu, mahepõllunduse, aga ka kogukondade arengu heaks on veel palju teha ning selleks on vaja tugevat meeskonda ja poliitilist tahet. „Usun, et Eesti suurima erakonna toel on võimalik murekohtadega ühiselt tegeleda ning saan oma teadmisi ja kogemusi koos Keskerakonnaga kõige paremini rakendada,“ leidis Raus.

Ta lisas, et Keskerakond on valitsuses seisnud aktiivselt maaelu eest ning ta avaldas tunnustust maaleuminister Tarmo Tamme tehtud tööle. „Mul on väga hea meel, et valitsus on pööranud suuremat tähelepanu maaelu arengule, andes tuge põllumeestele, algatades mesilasperede toetuse ning edendades mahepõllumajandust,“ tõi Ökoriik Eesti võrgustiku üks eestvedajatest välja. Ta lisas, et tema jaoks on tervitatav ka Keskerakonna eesmärk viia Eesti GMO-vabasse tsooni, kuhu täna kuuluvad 19 Euroopa Liidu riiki.

Rea Raus on koolitaja, kasvatusteadlane ja jätkusuutliku arengu asjatundja. Ta on kirjutanud  rahvusvahelistesse publikatsioonidesse artikleid jätkusuutlikkuse ja ökoloogilise hariduse teemadel ning kaitsnud doktorikraadi Tampere Ülikoolis. Ta on mahetootjate esindajaid, teadlaseid, loomeinimesi ning ökoloogilise mõtte- ja eluviisi toetajad koondava Ökoriik Eesti võrgustiku üks eestvedajatest.

4 kommentaari
 1. Minu 2 aastat ago
  Reply

  kaastunne Reale.

 2. uskmatu 2 aastat ago
  Reply

  “Eesti GMO-vabasse tsooni” aga mida arvavad sellest meie kaitsjad ookeani taga ? Kui Ukrainas kasutatakse GMO`d siis on see ka varsti meil,seega kulutame ressurssi mõtetule võitlusele.

 3. Meelis 2 aastat ago
  Reply

  Lmao

 4. Igor 2 aastat ago
  Reply

  Riigikokku kandideerides oleks võinud ikka õige erakonna valida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.