Eestit tunnustatakse innovatsiooniauhinnaga

Eesti edusamme innovatsiooni toetamisel tunnustatakse homme, 8. jaanuaril tehnoloogiakonverentsil CES Ameerika Ühendriikide Tarbijatehnoloogia Ühingu auhinnaga. Auhinna võtab vastu tänasest neljapäevani Ameerika Ühendriikides visiidil olev minister Mailis Reps. Lisaks auhinnatseremooniale peab minister avaliku loengu Stanfordi Ülikoolis ja kohtub haridusjuhtidega.

Täna kohtub Mailis Reps Los Angeleses Lõuna-California ülikooli Rossier’ hariduskooli õppejõudude ja õpilastega, Los Angelese koolipiirkonna ja Getty Fondi juhtidega. Kohtumistel arutatakse õpetajaametiga seonduvaid väljakutseid ning kooliväliste tegevuste ühendamist õppimisega läbi haridusprogrammide.

Homme, teisipäeval osaleb minister Reps Las Vegases toimuval tehnoloogiakonverentsil CES, kus võtab vastu Eestile USA Tarbijatehnoloogia Ühingu (CTA) poolt antava innovatsiooniauhinna. Ühing koostab iga-aastast ülevaadet 25 erineva näitaja põhjal, millega hinnatakse muuhulgas riiklike tugivõrgustike, seadusloome ja taristu võimalusi ning riigi võimekust innovatsiooni toetada. Esimest korda võrdluses osalenud Eesti on edetabeli tipus. Auhinna üleandmine leiab aset orienteeruvalt kell 18.30 Eesti aja järgi.

Kolmapäeval viibib minister Reps samuti CTA kohtumisel ning osaleb ministrite töölõunal.

Neljapäeval on minister Stanfordi Ülikoolis, kus peab avaliku loengu tuleviku haridusest ja oskustest ning nende ühendamisest. Avalikku loengut algusega kell 22 Eesti aja järgi on võimalik jälgida otseülekandena siit. Lisaks kohtub minister Stanfordi õppejõudude ja tudengitega.

2 kommentaari
  1. Kas 2 aastat ago
    Reply

    innovatsioon on see, kui lastest keskmikud ja jobumad teevad selget vähikäiku ja jäävad arengus üha enam maha? Mailis võiks tuua arvulised näited, palju oli ENSV-s 1968.a sante ja muidu puudelisi tänasega võrreldes, muidugi suhtarvudes. Millised on täna koolides õpilaste keskmised tulemused põhilistel spordialadel: 60m, kaugushüpe, kõrgushüpe, pallivise? Ja millised olid need 1968.a? Siis saaks kõik selge pildi, kas või palju me selles innovatsioonisäras tegelikult mandume. Vaadake mõne keska rekordeid või kõigi aegade edetabeleid, miks enamik tulemusi on ENSV ajast? Just vaatasin Järvamaa edetabeleid täiskasvanutele, seal on ka tulemusi 1930ndatest! Rääkimata natuke hilisematest. Muide, Miksri Svenn on kolmikhüppes oma 13.99-ga kõigi aegade 13., see pole üldse kehv tulemus. Kaasajal kerkivad sinna sisse vaid tuntumad sportlased, keda riiklikult pilpa peal hoitakse. Saan teha vaid ühe järeluse – meie sportimine teeb selget vähikäiku. Ning võltspresidendi mitu tundi lonkimist slaanime all ja mitme ihukaitsja toel seda taset üles ei upita.

    • Lisan 2 aastat ago

      et minu koolis ei suutnud 6nda klassi poisid hüpata kauguses 3 meetritki täis! Kas õps on selles süüdi kui ta ei tohi kedagi käskida või sundida? Miks vanemad oma lapsi VIHKAVAD, sellele Mailis ei julge vastata, temale on tähtsam naeratada ja tühja töö eest medaleid vastu võtta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.