Raimond Kaljulaid: segregatsioonile viitav provokatiivne reklaam lõhestab ühiskonda

Raimond Kaljulaid. Foto: Facebook

Keskerakonna juhatuse liige, endine reklaamiettevõtja Raimond Kaljulaid kirjutab oma sotsiaalmeediakontol, et segregatsioonile viitav reklaam lõhestab ühiskonda, solvab siin elavaid vene inimesi ning vene kogukonda hingepõhjani ning on täiesti vastutustundetu.

„Eesti 200 peab kas viivitamatult lükkama ümber oma seotuse selle kampaaniaga või siis vabandama ja eemaldama ühiskonda lõhestav reklaam koheselt. Või siis peavad selle eemaldama ametivõimud kui rahvuslikku vaenu õhutava reklaami. Kui selle taga on tõesti Eesti 200 ja neil on soov sellega juhtida tähelepanu eesti ja vene koolide eraldatusele, siis tuleb kindlasti hukka mõista poliitika tegemine läbi provokatsiooni. Palun vaadake korraks sellele reklaamile läbi vene kogukonna silmade. Kuidas teie end tunneksite? Hariduspoliitikast tuleb loomulikult rääkida. Rahulikult ja tasakaalukalt. Vene koolide tulevikust tuleb rääkida kaasates vene kogukonda, õpetajaid ja lapsevanemaid,“ leidis Kaljulaid.

Raimond Kaljulaidi postitus Facebookis: https://www.facebook.com/raimondkaljulaid/posts/10215577117675776

12 kommentaari
  1. Nüüd 6 aastat ago
    Reply

    on Raimondol hilja oma tulevast võimalikku liitlast õigustada ja hoiatada. Эстония99 pale on juba ammu selge ja nüüd sai see selgeks ka paljudele lollinimestele, keda valima läheb sadades tuhandetes.

  2. Vean 6 aastat ago
    Reply

    Kohvi Hillari talvemütsi peale kihla, et see alatus vaikitakse peagi maha. Oleks ellega hakkama saanud EKRE, siis antaks igast rauast kuu aega vahetpidamata tuld. Sest võrdsete seas on veel võrdsemaid.

  3. uskmatu 6 aastat ago
    Reply

    Lõhestamine on toimunud viimased 28 aastat ja seda enam rohkem pole võimalik lõhestada.Edukalt alustas Laar,jätkas veel edukamalt reffide kamp,nüüd hoiab lippu kõrgel EKRE.Niikaua see kestab kuini jõutakse arusaamisele,Eestis on eestimaalased ja nende hulgas Eestlased,Venelased,Ukrainlased,Juudid jne.
    Koos igasuguste foobiate vähenemisega muutub ka võimatuks mingite roheliste mehikeste tulek !

  4. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Seisin esmaspäeva lõuna ajal Kaubamaja juures trammipeatuses ja lugesin seda reklaami. Sõbrannaga veel naersime, et kus siis neegrid, soomlased ja teistest rahvustest inimesed peavad seisma, kas nemad ei saagi nüüd trammiga sõita. No sellise tobeduse väljamõtlemine võttis ikka inimesi sõnatuks. Kas bussides tulevad ka pealkirjad -ainult eestlastele või siis ainult venelastele. Lugesin internetist täna hommikul vene meediat. Venelased lubasid asja ÜRO-sse ja Euroopa kohtusse anda selle fashistliku ilmingu pärast. Eestlased on üldse maailmas viimasel ajal kogu aeg pidil olnud.

  5. ega 6 aastat ago
    Reply

    see tark tegu ei olnud Eesti200 poolt, aga küll rahvas maha rahuneb kui aru saab, miks seda just nii tehti. Täna klopivad vahtu enamasti poliitilised oponendid, küllap inimesed on juba maha rahunenud ja pr-trikk ennast ka õigustamas. Ma olen küll veendunud et nii põmmpead pole isegi venelased, et ei saaks aru et sellega püüti tähelepanu saada ja saadi ka Ja mis eestlastesse puutub, siis palju üldse neid eestlasi oli, keda need plakatid solvasid. Kehv on asja juures see, et vene meedia korjas asja üles ja pole teada kuidas seda edasi kajastatakse. Eesti200 kindlasti võidab sellest pr-trikist, ma olen selles üsna veendunud ja Keskerakond peaks senisest enam tähelepanu pöörama oma kampaaniale. On täiesti reaalne oht jääda teiste trikitajate varju. Üks lubab 5 miljardilist laenu võtta ja kõik räägivad kuidas ekre ei tea majandusest midagi, aga nad on oma lollustega pildil, teine kleebib provotseerivaid plakateid ja mine tea millega järgmised veel välja tulevad. Midagi uut, aga viisakat on vaja ka keskerakonnal välja mõelda.

  6. ah.... 6 aastat ago
    Reply

    …et jälle solvati vaeseid venelasi. Küll neil on ikka see eluke raske, üks pidev solvumine teise otsa—ma poleks küll nii pikka aega suutnud solvunud olla, lihtsalt oleks kodinad kokku korjanud ja Moskva rongile läinud, aga nemad vaesekesed nutavad ja solvuvad edasi—-näed “vabastasime” need eestlased ja ikka pole nad rahul. Vägistasime pea 50 aastat nende loomust ja ikka pole suutnud murda. Jagu oleme saanud ainult keskidest ja nende pooldajatest, sotsidest ka, Grus.200 lisandus ka. Just Keskerakond on kõik selleks teinud, et segregatsioon kestaks ja kestaks, siis hea neile selle kestmist edasi lubada ja võimul püsida.

    • to Ah 6 aastat ago

      eksid vihakahur. Imestan hoopis, mis sind siin kinni hoiab. Kibestunud oled sa ise, miks sa ära ei koli. Maailm valla, mine minema kui sul siin hingata ei lasta. Ausalt, kui mulle miski on nii vastuvõetamatu oleks, siis ma otsiks parema paiga elamiseks.Sinu puhul hakkab silma, et sa nagu toitukski ainult negatiivsusest. Seega parim koht elamiseks kus lastakse valimatult oma sapist tatti pritsida ja midagi ei juhtu. Ega juhtu ka edaspidi, sest ekre ainuvõimule ei saa, seega demokraatia jätkub ja kodanik Ah saab siin jätkata kuni elupäevi antud. Aga tolku sellest pole. Sinusuguste iseloomustamiseks sobib hästi sõna tuulepump. Eks pumpa siis edasi kui sellest elatudki, peaks nagu kahju olema sinust, aga pole. Ise sa sellesse lägasse lämbud, mida toodad.

  7. to ah----ah,ah,haa! 6 aastat ago
    Reply

    Mis sa tühja märatsed ja suust vahtu välja ajad. Eks varas ka karju alati esimesena, et võtke varas kinnnnnnnnnnni!!!!!! Sina pole küll minu siit ära ajaja, venelastele on see soe soovitus, neil kodumaa, pealegi maailma suurim, täiesti alles veel, nii, et “Olgu rõemus nende meel, Venemaa on alles veel ja võtab vastu kõik solvujad ja avasüli, isegi gegtar bes platna antakse.

  8. irw to Ah 6 aastat ago
    Reply

    sinu jaoks on Vikerraadios praegu saade (vaimse tervise häiretest). Kuula, ehk saad abi.

  9. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Tegelikult pole mõtet hakata venelasi väevõimuga muutma eestlasteks. Kõige rumalam sõna on INTEGRATSIOON. Ei ole vaja hakata inimesi kodustama. Saksamaal on juba 70 aastat türklaste kogukond, kes on säilitanud seal oma keele ja kultuuri ning ei ole midagi hullu seal juhtunud. Pole mõtet kunstlikult vihavaenu rahvuste vahel tekitada. Kui Eesti Vabariigi algusaastatel Vana Aasta õhtul oli väga palju muust rahvusest inimesi õues ja lasti väga palju rakette tund enne aastavahetust, siis aasta-aastalt on see vähenenud. Sel aastal meie hoovis kell 23.00 lasti ainult 1 rakett ja väljas oli 2 noormeest. Eks muutumine võtab aega, aga seda pole mõtet kunstlikult hakata kiirendama.

  10. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Maali Maalt on ehe näide rikkast pensionärist! “…seisin esmaspäeva lõunal kaubamaja juures…”. Keskeesti pensionär esmaspäeval kaubamaja juures?

  11. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    To Aivar. Kaubamaja juures on lihtsalt bussipeatus, kus ma ootasin oma bussi peale spordisaalist tulekut. Sealt bussipeatusest olid need reklaamid hästi näha. Väevõimuga ühtegi inimest integreerida ei saa. Selline sõna, nagu INTEGREERIMINE, tuleks üldse kaotada.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.