Reps: Eestile tõid innovaatilise riigi tiitli pikaajaline edumeelsus ja tulevikku vaatamine

Reps: Eestile tõid innovaatilise riigi tiitli pikaajaline edumeelsus ja tulevikku vaatamine Foto: Haridus- ja teadusministeerium.

Täna tunnustati Las Vegases toimuval tehnoloogiamessil CES Eestit innovatsioonimeistri tiitliga, auhinna vastu võtnud minister Mailis Repsi sõnul on tegemist Eesti riigi olulise esiletõstmisega maailma suurimal tehnoloogiamessil.

“Just meie pikaajaline edu- ja uuendusmeelsus ning tulevikku vaatamine tõid Eestile selle auhinna. Meil on kõrgelt kvalifitseeritud ja hinnatud inimesed ning meie tehnoloogiaettevõtted loovad maailma muutvaid tooteid,” sõnas Reps. “Mul on siiralt hea meel, et meie hariduspoliitilised valikud, õpetajate ja koolide innukus ning ühiskonna hoiakud on loonud sellise riigi, millega oleme eeskujuks paljudele nendele riikidele, keda varem enda eeskujudeks pidasime,” lisas Reps.

Sel aastal võrreldi 61 riiki ning Eesti osales võrdluses esimest korda. Koos Eestiga nimetati innovatsioonimeistriks veel 15 riiki – Austraalia, Kanada, Taani, Soome, Saksamaa, Iisrael, Luksemburg, Holland, Uus-Meremaa, Norra, Singapur, Rootsi, Šveits, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriigid. Need riigid koos Eestiga on maailma juhtivad innovaatilised riigid.

Auhinna andis üle messi peakorraldaja, Ameerika Ühendriikide Tarbijaelektroonika Ühingu juht Gary Shapiro, kelle sõnul on need riigid maailmatasemel innovatsiooni toetajad. Shapiro märkis, et esile toodud riikide poliitikaid eristab teistest see, et nad on avatud uuendustele ja vähendavad takistusi tehnoloogia arendamisel ja uute ideede elluviimisel.

Eestile tõi tunnustuse ühiskondlik ettevõtlikkusmeelsus, suure hulga uute ettevõtete loomine, progressiivne poliitiline juhtimine, avatus innovaatilistele lahendustele, tehnoloogia loomise ja kasutamise toetamine. Samuti on olulisel kohal elanike võimalused ja oskused tehnoloogiate kasutamisel, aga ka näiteks uuenduslike tehnoloogiate nagu erinevad jagamismajanduse tehnoloogiate laialdane levik ja kasutamine. Eesti on sellega ühtlasi ka kõige innovaatilisem riik Kesk- ja Ida-Euroopas.

Rahvusvahelises võrdluses hinnatakse riike mitmes erinevas valdkonnas: näiteks internetiühendus, jagamismajanduse reguleerimine, isesõitvate vahendite kasutamine, droonide reguleerimine ning riigi võ. Rohkem infot võrdluse kohta leiab siit ja Eesti tulemuste kohta täpsemalt siit.

2 kommentaari
 1. Just 2 aastat ago
  Reply

  eile õhtul näitas Andres Raid Ratta ja Aasa telekas, kui palju on meil puudeliste laste arv kasvanud. Kas see ongi meie vaade tulevikku, et seda ainult soodustada? Kas 5% ikka suudab kogu seda puudelist elanikkonda tulevikus ülal pidada? Ja kui suudab, siis milleks me lärmame surmaeelikute üle?

 2. Nahhaalsus kiita oma tegevust. 2 aastat ago
  Reply

  Inimesed vaesuvad. Paljad ja näljas.
  Nüüd raha raisatakse Savisaare mustamisele. Ratas oma pundiga ei vääri selle mehe tualett paberit.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.