Tanel Kiik: Keskerakond toob suurimad peretoetused, erakorralise pensionitõusu ja eakate täiendava maksuvabastuse

Tanel Kiik esitlemas Keskerakonna valimisplatformi 12.01.2019. Foto: Andrus Tamm

Eesti Keskerakonna Riigikogu 2019 valimisplatvormi töörühma esimehe Tanel Kiige sõnul on erakonna eesmärk kogu riigi terviklik areng ning seetõttu on ka valimisplatvorm koostatud võimalikult laiapõhjalise vaatega.

„Keskerakonna valimisplatvorm sündis koos rahvaga ja iga inimese heaks. Oma mõtete ja ettepanekutega on panustanud nii „101 rahvakohtumise“ üritustel osalejad, mitmed kodanikuühendused kui ka erasektori esindajad. Valimisplatvormi töörühma kuulusid meie ministrid, Riigikogu liikmed, paljud omavalitsustegelased ning erinevate eluvaldkonna asjatundjad. Keskerakonna valimisplatvorm keskendub meie riigi peamistele lühi- ja pikaajalistele eesmärkidele ja väljakutsele ning kõnetab seeläbi tervet ühiskonda,“ selgitas valimisplatvormi töörühma esimees Tanel Kiik.

„Koos lisadega 50-leheküljeline platvorm on kogu erakonna ühistööna valminud kompromiss ambitsioonikuse ja realistlikult saavutatava, kõikehõlmavuse ja detailsuse ning erinevate seisukohtade vahel. Keskerakond ei keskendu vaid üksikutele teemadele või sihtrühmadele, vaid toob välja oma peamised sihid nii majanduse ja maksunduse, tervishoiu ja sotsiaalpoliitika, maaelu ja keskkonna kui hariduse, siseturvalisuse, riigikaitse ning välispoliitika valdkonnas. Tegemist on meie ühise lähtekohaga, mille pinnalt soovime alustada 4. märtsi hommikul koalitsioonikõnelusi,“ rõhutas Kiik.

„Keskerakonna põhilubadused – peretoetuste tõstmine, erakorraline pensionitõus, aktsiisilangetused, eakate täiendav 250-eurone maksuvabastus ning abivajajatele hooldekodu koha tagamine – lähevad maksma suurusjärgus 500 miljonit eurot aastas. Olulisi eesmärke ja ettepanekuid on aga märksa rohkem ning nende täpsemad kulud arvutame lähiajal välja koostöös rahandusministeeriumiga. Lisaks on valimisplatvormis palju põhimõttelisi mitterahalisi seisukohti, kuidas muuta riigivalitsemist inimkesksemaks, efektiivsemaks ja õiglasemaks,“ selgitas Tanel Kiik. „Peamiste katteallikatena näeme tugevat ja jätkusuutlikku majanduskasvu, riigieelarve laiapõhjalist revisjoni, varimajanduse piiramist ning õiglase astmelise tulumaksu kehtestamist.“

8 kommentaari
 1. Ei 3 aastat ago
  Reply

  taha mingeid poliitilisi sahkerdamisi, vaja on SÜSTEEMSET elukorraldust!

 2. Jälle jama. 3 aastat ago
  Reply

  Keskerakond oli see kes panid töötavatele pensionäridele tulumaksu peale. Kui suur on siis lõpuks erakorraline pensionite tõus. Veebruarist on erakorraline elektri hinna tõus ja see tõus ei ole ainukene. Jätke ükskord hämamine ja valetamine. Maha see erakond. Nii halvasti ei ole pensionärid veel kunagi elanud.

  • jälle sa valetad 3 aastat ago

   pensionärid saavad samasugust tulumaksu vabastust nagu kõik teised töötajadki. Kui räägid neist pensionäridest, kes teenivad täna väga hästi lisaks pensionile, siis mina jälle leian et neid ei peaks selliselt poputama. Kui sina “Jälle jama” käid tööl ja saad pensioni ja kurdad siin selle üle kuidas sulle tehakse liiga, siis sa valetad. Sa peaksid ju eluga väga hästi hakkama saama. Tegelikult oled sa tavaline vinguv troll, kes kardab et KE võidab need valimised. Mul ka pensionäridest tuttavaid ja ükski neist ei ole nälga veel surnud ega nurise ka millegi üle. Osatakse hoopis rõõmu tunda sellest et pension tõusis üle pika aja eelmisel aastal rohkem kui oodatagi osati. Otsi endale tasuvam töö kui siin trollimine, siis saad ehk ka paremini elus hakkama.

 3. !!! 3 aastat ago
  Reply

  Kuule noormees – MINA EI TAHA MITTE HOOLDUSASUTUSSE MINNA !
  KUI MA PÜÜDSIN SINUGA VESTLUST ALUSTADA KRISTIINE KESKUSE EES, ET TUTVUSTADA KODUTEENINDUD ja PÕETUSVÕRGUSTIKU LOOMISE PROJEKTI, KUI SA SEAL ÕHUPALLE JAGASID, NÄGIN VAID SU IROONILIST MUIET JA ÄRAPÖÖRDUMIST .
  I do`nt believe YOU !!!

  • Erakorraline 3 aastat ago

   Vastan nüüd raevuka Keskerakonna kaabaka sõimule.Enne paar sõna endast: olin u.15 aastat KE valija, olin kohaliku omavalitsuse KE fraktsiooni funktsionäär 8 aastat.Oleksin ka võibolla kauemgi olnud, kui praeguse KE juhid poleks oma partei asutajale ja oma õpetajale noa selga löönud: inimene vaagub haiglavoodis elu ja surma vahel ning sel ajal võtavad endised õpilased/toetajad julmalt võimu üle.See on üks alatum juhtum eesti poliitikas.
   Edasi: kui KE oli opositsioonis, sõimati ja kiruti Reformi tegevust, kuidas suudeti.Nahutada said nii Rail Baltic, e-valimised, riigireform kui ka muud tähtsad probleemid.Mis juhtus Keski võimuletulekuga?Oma “vaated” pöörati ümber 180 kraadi ja endistest kriitikutest ja haukujatest said paha Reformi tegude edasiviijad.Nüüd küsin mind sõimavalt keskerakondlikult petiskaabakalt: kuidas on võimalik nii valelikku kooslust toetada?Jaa, lihtrahvale lubatakse pudrumäed kokku, millest naeruväärseim on “60 EUR rohkem kätte”.Kui see kohale jõudis, olid hinnatõusud selle juba ammugi ära söönud.Me pole kogenud selliseid hinnatõuse, kui KE lühikese valitsemise ajal, ja ometi kraaksutakse pidevalt majanduse edusammudest.Miks need siis rahvani ei jõua?eesti hinnatõusud eelmisel aastal olid EL suurimad-statistika.Millega teil uhkeldada on?
   Elektrihinna tõusu kuulutas meedia juba eelmisel aastal ja eks siis näeme, kui suur see tuleb.
   Mölakas kisab:”Sina ise valetad siin päevast päeva, miks? Missuguse erakonna troll sa oled, aga õige usinasti käid siin Keskerakonda laimamas.” See keskpetturite kaabakas valetab ise alatult: see on viimase paari kuu jooksul 2. või 3.kord, kui ma sõna siin võtan.Ning ühtegi erakonda ma ei kuulu, kuid valin kindlasti EKRE, kellega koos opositsioonis olles ka KE normaalsemat juttu ajas.Mõned aastad tagasi, kui KE oli veel Keskerakond, võtsin siin tihti sõna ja kaitsesin KE-a.Siis aga lahkusin siit.Nüüd harva avan KN ja siis vahel tekib tahtmine valedele vastata.
   Kahjuks on seltsimehed KE-st segi ajanud nii mõnegi vanainimese pea, kes kiidavad Jüri “ausaid silmi” ja lubadusi.Aga 500-eurosest pensionist rääkidest valetab see mölakas jällegi: kui paljud vanainimesed sellist saavad?
   Sellist juttu ajasid reformarid võimu juures, nüüd on osad vahetunud.Keskid valetavad inimestele otse suu sisse ja loodavad vene valija abiga võita.Ilma venelaste toetuseta oleks KE vabaerakonna partner.

 4. Erakorraline 3 aastat ago
  Reply

  Ka mina tahaksin teada, millal see erakorraline pensionitõus tuleb.Aga tean, et selle aasta algul tuleb erakorraline elektrihinna tõus, millega seoses ka muud hinnatõusud.Tuleb 25% gaasihinnatõus, mis tähendab paljudele kodusooja hinnatõusu.
  Siin üks KE entusiast rõõmustab, kui hästi pensionärid elavat.See on nii õige, kui ka vale.Osa neist, eriti kui kahekesi pensioni saavad, tulevad toime.Aga üksi korteris elav pensionär?Kuidas tema toime tuleb?Kui haigused ka kallal, mis on tavaline?Ega asjata pole statistika järgi suurem osa pensionäre vaesed s.t.elavad allapoole vaesuspiiri.Tõsi, ka enne KE võimu olid pensionärid samas olukorras, kuid nüüd lisamaksudega ja tohutu elukalliduse tõusuga on asi palju hullemaks läinud.
  Miks te, õigeusklikud keskerakondlased eesotsas Jura-võtame teid sülle ja paitame hellalt pead-ja tema Mihhaili, Oudekki, Jana, Mailise ja Kadriga valetate?Mäletate, nii küsis teie poolt põrmu paisatud Edgar meedia käest?Aga paljud pensionärid olete te suutnud ära petta.

  • to erakorraline 3 aastat ago

   raudse järjekindlusega levitad siin valeinformatsiooni elektrihinnatõusu kohta. Kas tõesti loodad selliselt kedagi ninapidi vedades mõjutada? Ja jäta halamine üksi elava pensionäri osas, sest kui oled viitsinud elus tööd teha, saad ka pensioni, mille suurus on täna pea 500 eurot. Kui sa ei suuda sellega hakkama saada, siis oled ise saamatu hädapätakas. Sina ise valetad siin päevast päeva, miks? Missuguse erakonna troll sa oled, aga õige usinasti käid siin Keskerakonda laimamas.

  • Ega 3 aastat ago

   te tõsiselt mõtle, et tuleb mingi heaolu tõus? Arvutage ise. Juba 2 aastat kraaksutakse 100€-st, mitte 200€-st! Kui aga eelarve kasvab kahe aastaga 20%, siis 400-eurose pinsi korral on see 80€ tõusu. Ime siis kuskilt kantida veel 20€ liusaks, et ammulubatud 100€ täis saaks. Kuna te aga arvutada ei oska, siis lolliks ka jääte.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.