Peaminister Ratas osaleb Maailma Majandusfoorumil Davosis

Britain's Prince William, Duke of Cambridge interviews naturalist Sir David Attenborough during the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos, Switzerland, January 22, 2019. REUTERS/Arnd Wiegmann/Scanpix

Tallinn, Stenbocki maja, 22. jaanuar 2019 – Peaminister Jüri Ratas suundub täna õhtul Šveitsi, kus ta osaleb homsest kuni reedeni Davosis toimuval Maailma Majandusfoorumil.

Maailma Majandusfoorum keskendub üleilmastumist puudutavatele küsimustele, mis on tekkinud neljanda tööstusrevolutsiooniga. Foorum toob Davosi kokku riigipead, akadeemikud, rahvusvaheliste suurettevõtete juhid ja kolmanda sektori eeskõnelejad. Olukorras, kus majanduskasv on aeglustumas, riikidevaheline konkurents tihe, tehnoloogia areng ülikiire ja ettearvamatu ning ökoloogilised mured nõuavad enam tähelepanu, arutavad maailma liidrid võimalusi, kuidas paremini edendada riikide ja regioonide vahelist koostööd.

Peaminister Jüri Ratase sõnul vajavad maailma riikide ees seisvad väljakutsed lahendusi, kuhu panustavad kõik. „Me teame lähtuvalt oma kogemustest ja suurusest väga hästi, et suured küsimused ei hooli riigipiiridest. Samuti on ka lahendused tihti sellised, mida saab üksteiselt üle võtta, säästmaks nii oma energiat kui ka ressursse. Meile on väga oluline osaleda aruteludel, kus räägitakse kõiki riike puudutavatest küsimustest,“ sõnas peaminister. „Ühtlasi saame tutvustada Eesti digiarengut ning jagada meile igapäevast, kuid enamikele maailma riikidele väga erilist e-riigi kogemust,“ lausus Ratas.

Peaminister Ratas tutvustab Davosis suurettevõtete, riigi- ja valitsusjuhtidele Eesti e-riigi, digitaalse identiteedi ning digiühiskonna kogemust. Peaminister osaleb Euroopa tulevikku ja maailmamajanduse käekäiku ning Euroopa Liidu ja Aafrika riikide koostööd puudutavates aruteludes. Samuti kohtub ta nii Eestisse välisinvesteeringuid teinud ettevõtete esindajatega kui ka võimalike tulevaste välisinvestorite ja koostööpartneritega.

Ratasel on teiste seas kavas kohtuda Apple, Uber Technologies, Booking.com, Ericsson, Proteus Digital Health, Accenture, Paypal, Coca-Cola Company, Koç Holding AS ning BenevolentAI juhtidega. Samuti on peaministril plaanis kahepoolsed kohtumised Colombia, Costa Rica, Paraguay ja Uganda presidentide ning Uus-Meremaa peaministriga.

Peaminister Ratas jõuab Eestisse tagasi reede, 25. jaanuari hilisõhtul.

2 kommentaari
  1. Kas 2 aastat ago
    Reply

    Jurka kohtub taas oma müürseppadega?

  2. Miks 2 aastat ago
    Reply

    teised lehed valetavad, et Jurka ei lendagi müüri laduma? Lükake see vale ümber. Nii jõhkralt ikka ei saa, et Jurkat mustatakse, nagu tal ei olekski rahva raha raisata.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.