Kas Kaja Kallas mängib lihtsameelset või ta ongi selline?

Kaja Kallas Foto: Scanpix

Kaja Kallasel oleks aeg keskenduda Tallinna Sadama juhatuse endiste liikmete Ain Kaljuranna ja Allan Kiili venitamistaktikale  kohtuprotsessi alustamises. Ausat reformierakondlast ei saanud riigifirma juhatus isegi 8000-eurose kuupalga eest. Allan Kiil sai juhatuse liikmeks alates 1. märtsist 2004 – Juhan Partsi valitsuse ajal, kui majandus- ja kommunikatsiooniminister oli Meelis Atonen (REF). Allan Kiil võeti 26. augustil 2015 Kaitsepolitseiameti poolt vahi alla ja praeguseks on ta saanud süüdistuse altkäemaksuvõtmises 3,5 miljoni euro ulatuses.

Miks Kaja Kallas ei küsi: mispärast kohtuasi venib ja tegeldakse hoopis kõrvalteemadega, nagu näiteks teenistussuhte lõpetamise õiguslik alus? Mis on sellel ühist altkäemaksuga 3,5 miljonit eurot? Võib vaid arvata, et see ongi venitustaktika, et jõuda kogu kriminaalasja aegumiseni, et mitte teada, kuhu see 3,5 miljonit lõpuks jõudis.

Kaja Kallas luges „Eesti Ekspressist“ Paavo Pettai lugu ja vaatas ka telesaadet. Kas ta siis ei näinud, kui ebalevalt too reklaamimees rääkis esitamata arvetest? Juristina peaks Kaja Kallas teadma, et arved tuleb esitada õigeaegselt ja ära näidata ka maksetähtaeg. Lisaks kõigele oli Pettail tingimus: makske kohe 250 000 eurot, ja miljoninõuet ei tulegi! Kui see pole väljapetmine või väljapressimine, siis mis see on?

Kohati jääb mulje, et Kaja Kallas on veel kaugel Brüsselis ega jälgi Eestis toimuvat. Ta võtab üles Keskerakonna kontori müügi, mille kohta materjalide avaldamise keelas kohus „Pealtnägijal“, käskides veebist maha võtta Keskerakonda halvustava  saatelõigu.

Soome ärimees Arto Kalevi Autio läks ERR-i, „Pealtnägija“ ja selle saatejuhtide vastu kohtusse, süüdistades ajakirjandust kahju tekitamises ja valeinfo levitamises.

Kaja Kallas mängib lapsikut mängu, unustades oma erakonna ”ämmarahad”, mis kilekottides taritud. Enne teisi süüdistades võiks peeglisse vaadata ja mõista, et selliste vahenditega ta Reformierakonna reitingut ei tõsta. Ega muidu poleks isa Siim Kallas jätnud vallavanema-ameti sinnapaika ja tulnud appi reklaamikampaaniasse.

Kn

24 kommentaari
  1. püha lihtsameelsus 6 aastat ago
    Reply

    Kaja on oma isa viks lats. On rohkem saamatu variisik. Juhib ikka vanamees ise.

    • Postimees paha-paha 6 aastat ago

      Erakonnad süüdistavad Postimehe valimiskompassi kallutatuses konservatiivide kasuks
      Reformierakond ja Eesti 200 kritiseerivad ajalehe Postimees koostatavat valimiskompassi Hääleandja, sest see on nende sõnul kaldu konservatiivsemate parteide, eriti EKRE lemmikteemade poole.

    • palagan teeb tolanalja 6 aastat ago

      See titevankriga terroristide…vaenulik plakatite jne udumunade gäng gruz200 ei saa rahva poolt ühtegi häält…samuti sotsid…eesotsas nestoriga vanema põlvkonna pensionile jõudajte mõnitamisega jne…irlitzid,oravagäng …AITAB juba teie rollotamisi üle 20-mne aasta…rahvas vaesustatud…maaelu tühjkas pumbatud…säh sulle IGAKS loeb…MIDA teie soperdisi ja LARFE mida linnad täis topitud…aga TEGUSID-POLE..

    • minevikuvarjud... 6 aastat ago

      Oi sa oled ikka humorist. Seda kompostimmest Postimeest juhtis ju Mart Kadastik kes oli nõuka ajal KGB troll, ehk ta kirjutas valenime KGB heaks inimeste kohta laimuartikleid ja kas sina pead tõesti sellose inimese juhitud ajakirjandust sõltumatuks? Tegelikult ka või? Ja sa tunned veel sama rumalaid inimesi, kes ka samamoodi arvavad?

  2. tahab olla peminister 6 aastat ago
    Reply

    Kaja kujutab juba ennast riigipeana. Tema alluvuses Jürka Ratas!
    Siis alles tuleb pidu meite õuele!

  3. omasid hoiame 6 aastat ago
    Reply

    Ei sadamaga me praegu ei tegele. Meil käsil Savisaare kottimine!

  4. kartusega 6 aastat ago
    Reply

    Tõe huvides oleks ka teada, mis Lõuna-Aafrika Vabariigis, Araabias ja Indias valgete naiste vastu tehakse. Valitsevad ikkagi mustad.

  5. ahzoo 6 aastat ago
    Reply

    …palagan teeb tolanalja….sõbrake(tar)…see ju minu kommentaar aga tore kui ikka ühiselt muretseme…aitäh….

  6. Ott 6 aastat ago
    Reply

    Ega Reformi tagatoa tegelasi polegi süüdi mõistetud . Nad on seal väljapool seadusesima ja otsivad hoop ise ausatele inimesele süütõendeid. K.Kallas satub ise laimulaviini alla omade poolt kui midagi ette võtab nende vastu.

  7. Nii on 6 aastat ago
    Reply

    Üks suuremaid kurikaelu E.N.Kross on ka seal varjul. Ei ole tal isegi kapo külas käinud.

    • sama kordub 6 aastat ago

      OLi vabaduse võitluse algus. Oli 40. kiri.
      Kõik otsiti läbi.
      Ühte meest mitte???? Üht kanalakütjat.
      Kes ta täna on?
      On EU jünger Eesti poolt! Vaat sedamoodu.

  8. püha lihtsameelsus 6 aastat ago
    Reply

    Inimene mõtleb, jumal juhib. Kas Kajakene ka mõtleb?
    Vaat, see on küsimus.
    Ei ole võimalik enam saada mingitgigi usaldust, kui see on aastatega ära lörtsitud.

  9. kes juhivad seadust? 6 aastat ago
    Reply

    Sadama asi oli kavalalt konstrueeritud. Poisid nabiti kiiresti platele ja paari nädala pärast lasti koju. Anti luba välismaale PUHKAMA sõita!
    Töö sai tehtud, raha reffidele toodud, enesele ka nats jäetud. Õigus puhata ja raha kantida välismaale.
    Nüüd venitatakse kohtuasja aegumiseni.
    Vaat nii käib meie seaduste mäng!
    MIDA SEE PAGANA ekre ÜTLES?

  10. lihtsameele põhjus 6 aastat ago
    Reply

    Isakese selja taga on kindel olla.
    Lihtsameelne see lapsukene on ikkagi küll. Rääkida ta ei oska ja pole väljendustes veenev!
    Mida selline riigiga teeks?
    Keeraks kihva kahe aasta jooksul senitehtu. Isegi kellegi abina-õlletoojana.

    • ära mitte looda 6 aastat ago

      Miks peaks president Kajal lubama valitsus moodustada?
      Et on naine?
      Ei usu.

    • Valitsuse 6 aastat ago

      moodustamine antakse sellele, kes suudab liidu moodustada. Sest lahingu võitnu võib sõda mitte võita. Sellest ei saanudki Edgar aru, kui ta lahingu võitis aga keegi temasugusega liitu hüpata ei tahtnud ja valitsuse moodustasid teised. Ka nüüd kuulab Kersti enne järele, kes võivad ühte paati hüpata, et mitte teha möödalasku. Kui see on teada, siis neile ta ettepaneku teebki. Nii et asi pole üldse lahingu võitjas. Valitsuse võivad kokku panna ka 3.+4.+5., kui kohti koguneb 51 või enam.

    • Kõik võib juhtuma 6 aastat ago

      On olenud erinev paliitline saatuslik tulem.
      Iga toiming erakonnas võib anaalselt penetreerida järgnevaid sündmusi nii täna kui tulevikkus.

    • luuanaised valitsema 6 aastat ago

      Tõsi, leidub ameteid, mille äraõppimine ei nõua üleloomulikku pingutust, näiteks postiljoniks võiks Kaja veel hakata küll. Eestlaste kurvast ajaloost on teada ka küllaga näiteid, kus Siberisse saadetud kultuuritegelased pidid hinge sees hoidmiseks langetama metsa või töötama kaevanduses. Häda sunnib ja lihtsamaid töövõtteid omandada on kahtlemata võimalik. Aga saada poliitikuks, riigitegelaseks, seaduste loojaks? See on ju midagi muud. See ei ole mingi lihtne luuamehe amet.

  11. Rahakoti kontrollijad 6 aastat ago
    Reply

    Selles parteide rahastamise kontrollbüroos on paigas omad joped. Seepärast küsitakse aru Keskerakonnalt. Reformierakonda ei koti keegi.
    Kõik on kinni makstud.
    Mis niimoodi viga kituda teiste peale.
    Seda Kaja oskab sest enda isa kahes suuroperatsioonis rahadega hädas olnud.
    Kuidagi vingerdas poolpuhtaks suure mustuse järelkoormaga …

    • ÄRA 6 aastat ago

      VIGJA Kaja, vali teda!

  12. heh 6 aastat ago
    Reply

    Olgu selle Kallasega kuidas on, aga üks asi on minule küll selgeks saanud ja see peegeldus vastu kahest selle nädala saatest. Nimelt üks oli kurikuulus Opsitsioonitund Vikerraadios ja teine oli PM intervjuu Mart Helmega. Olen seda eelnevaltki öelnud ja kordan üle, no M.Ojakivi on opositsioonitunnis nagu üks saates osalejatest, mitte saatejuht. Nii malbelt käib see värk seal ja ühte auku. Kui tuleb Ratas stuudiosse, siis on hoopis teine mees ja aina urgitseb. Aga tegelikult tahtsin ma öelda seda et RE -s on selgelt kaks poolust ja kui jälgida Helmede esinemisi, siis saab selgeks, et vana Mart oli väga kuri Kaja peale, et too rääkis välistamise juttu. Helmed on Michaliga valmis iga kell koalitsiooni tegema. See kumab igast olukorrast vastu ja valijad peaksid sellega arvestama. Küsimuste küsimus saab olema Kallase enda häältesaak ja ka see, kuidas tervikuna reformaritel valimistel läheb. EKRE sõimab kõiki ühtviisi, et oma valijaid hoida teadmatuses ja et ainult neid peab toetama ja võimalikust RE-ga koalitsioonist ei räägita, aga tegelikkuses on nad valmis eelkõige RE ja Isamaaga valitsuse moodustama kui vaid saaks hääled kokku. Kui aga jälgida kommentaariume, siis tegelikult väga suur osa ekreiite ei taha kuuldagi RE uuesti võimule upitamisest, aga paratamatult EKRE poolt hääletades te seda just teetegi. Neil valimistel tuleb kaks sammu ette ka mõelda.

  13. Nojah 6 aastat ago
    Reply

    Eks K.Kallas on seotud teiste Reformierakonna poliitikute tahtega. Seal on palju tähtsamaid tegelasi kui K.Kallas. Ega ta ei julgegi nendele vastu astuda ja peab enda arvamused tahaplaanile jätma. Arvan, et seal tegutseb halvem osa reformistidest, kes on olnud tegevuses kahes viimases valitsuses ja seadnud sisse oma tagatoa, kust tulevad käsud, nende isikute laimamised, kes on teel ees võimule. Arvan. et K.Kallas tegutseks teisiti kui tal oleks normaalne tagala.

  14. Meenutus isast kõrbedes 6 aastat ago
    Reply

    ERRile ja TV3le antud selgitas Kallas, et ta ei jaksanud võidelda pidevate küsimustega 20 aastat tagasi antud 100 miljoni dollari suuruse garantii kohta. “Tegelikult see põhjus on see, et see klapperjaht, mis on minu vastu alanud, see ei lõppe kunagi. See tähendab, et leian et, ei peaminister ega erakonna esimees ei saa töötada, kui ta peab pool aega pühendama sellele, et ta abilised peavad nägema vaeva sellega, et vastata küsimustele, kust tuleb vastus tagasi, et seletused ei olnud piisavad, homme tuleb jälle midagi ja jälle midagi ja see ei lõppe selle aasta jooksul,” lausus Kallas.

  15. Jäävad igavesti õigustanma 6 aastat ago
    Reply

    Tütar ei kaugene papsist: Kallas oli tähtsa Nõukogude ajalehe asepeatoimetaja ja NLKP liige 1990. aastani.
    Kallasel tuleb järjekordselt seletada välismaal kommunistlikku minevikku, mille väärtust sisepoliitilise relvana pole märganud verivaenlasedki. Riigipea Arnold Rüütli oluliselt punasemat tausta ei viitsi Eestis meenutada enam õieti keegi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.