Piimavannist poliitikasse

Poliitikute nimekirjad valimisteks on esitatud. On nagu ikka televisioonist tuttavaks saanuid ja ka palju vanu tegijaid. Reklaamplakatid on õues ja seadusekuulekad Riigikokku pürgijad  oma telesaadetest vähemalt ajutiselt loobunud. Aga on ka erandeid.

Täna heidame pilgu Anu Saagimile, kes sai laiemale üldsusele tuttavaks oma piimavannide televisioonis näitamisega.

Niisiis, ametlikult: Anu Nataly Saagim-Ratia, sündinud 9. aprillil 1962. Lõpetas aastal 1980 Tallinna 1. Keskkooli. Olümpiatuhinas sõlmis fiktiivabielu ja põrutas Soome. Seal tegi lahutuse ja võttis uueks kaasaks ärimees Carl Danhammeri. 1990 algas kooselu ja 1994 registreeriti abielu maailmakuulsa soome disaineri Ristomatti Ratiaga, kelle ema Armi Ratia oli 1951. aastal kuulsa kodusisustusfirma Marimekko looja. Ka see abielu on tänaseks lahutatud.

Anu kurseeris Eesti ja Soome vahet ning bravuuritses nii mitmeski sealses telesaates. Sai meeletu kriitika osaliseks ja leidis ka kiitjaid. Nagu ikka meelelahutuses kombeks.

Eestis oli ta ametis ajakirjas „Just” ja hiljem „Postimehe“ meelelahutusportaali „Elu24“ peatoimetajana.

Anu Saagimi piimalembus tuli ilmsiks, kui ta poseeris „Kroonika“ fotograafile piimaga täidetud vannis. Saagim märgib, et piima sees lesimise järel on nahk pingul ja füüsiliselt tunned, justkui tõmbuksid kokku. “Lõdva nahaga inimestele soovitan piimavanni.” Enda sõnutsi kuluvat tal vanni peale umbes 70 liitrit piima. Seega maksis toona üks vannitäis 266 krooni (17 €).

Skandaali tekitas see kirjutis ikka tükiks ajaks. Kui „Postimees“ koondas suure osa oma ajakirjanikest, saadeti ka Anu Saagim minema. „Õhtulehe“ veebi loovjuhina sai ta toimida 18 kuud, kui tekkis päevapealt tahtmine saada Roheliste nimekirjas Riigikokku.

Tuntud seltskonnatäht rääkis Roheliste pressikonverentsil, et tänapäeva noorte seas levinud väärtused, näiteks reisimine ja maailma avastamine, on tallegi südamelähedased, ning ta loodab, et suudab tõsta Roheliste poolehoidu noorte seas. Samas leidub ka vastuolu „Õhtulehele“ öeldus: „Kõige nõrgema erakonna valisin just seetõttu, et minul pole iga hinna eest vaja kohta Riigikogus.”

Kas see on küllaldane argument Riigikogu valimistel ja kas Rohelised üldse valimiskünniseni jõuavad, selgub juba 3. märtsil.

35 kommentaari
  1. Rohekad 5 aastat ago
    Reply

    kindlasti mäeotsa ei suuda ronida ja Anu ka neid ei aita. Kuid Anust niipalju, et kuigi isiklikult teda ei tunne, olen kõrvalt jälgides jõudnud veendumusele, et seda loomulikku eputamist maha pestes on ta kõvasti üle keskmise aruga. Tal on elukogemus, head teadmised, oskus asju loogiliselt hinnata, hea taju mingis keskkonnas, vabad ning uuelaadsed mõtted elukorraldamiseks. Selgelt on tal mõistust rohkem kui rohekal Sussul ja teistest bandedest Maarikal, Katal, Keidul, pede-Heljost ja -Helmenist ja okse-Mariannest rääkimata. Ent küsimus on selles, kas ta üksi lollide karja vastu midagi suudab? See tõenäosus on küll lõpmatult 0-ile lähenev.

  2. Vello 5 aastat ago
    Reply

    Miks üldse sellist teemat üles tõsta, kui rahvas on otsesõnu öeldes endiselt nii loll, et kõigil neil niigi vähestest kordadest, kui temalt üldse midagi küsitakse, jätkuvalt avasüli kõiki neid untsantsakaid toetama tõttab, kes parasjagu teda lollitada ja seeläbi ennast upitada ette on võtnud, mitte üksnes teatrilaval vaid lausa päriselus. Pole siis pärast ka mõtet kellelegi kurta, et sellised ja teistsugused meie riigi etteotsa on saanud. Ja kui mõni erakond selliste abil end upitada on võtnud, näitab see üksnes, et nemadki omalt poolt rahvast lollitada üritavad ega tegelikult oma tegemistesse sugugi tõsiselt ei suhtu.

  3. n.79 5 aastat ago
    Reply

    “Rohekad”,õige tähelepanek!

  4. Kaunis naine 5 aastat ago
    Reply

    Pole kahtlust, Anu Saagim teeb viiekümne seitsme aastaselt oma vormiga silmad ette ka kahekümnendates tüdrukutele! Kas bravuuritari saladuseks on äsjane töökohavahetus, avokaado graavilõhe ja pošeeritud munaga või hoopis keegi salapärane mister X? Kes teda roogib ja suunab nüüd kõrget pensioni teenima. Niisama ei juhtu midagi. Rikas naine tahab minna rikkana pensionile!

    • Õige roheline mõte 5 aastat ago

      Kui veel mõni aeg tagasi pidi Anu Saagim piimavanni jaoks kasutama beebide piimapulbrit, siis nüüd on õige piim tagasi!

  5. anu on nukker 5 aastat ago
    Reply

    Nimelt kirjutavad mulle üksteise võidu nii pensionärid kui ka fashionistad, kes nuruvad kasukaid endale. Siin üks näide pensionär Vellolt saadud kirjast: „Lugesin Õhtulehest, et kandideerite Eestimaa Rohelised erakonnas ja sestap loobusite kasukate kandmisest. Mina olen pensionär ja minule sobiks väga Teie kasukas, mille ära tahate visata. Olete sama suuruses minu naisega. Oma pensionist ma vaevalt suudaksin oma kallile kaasale kasukat osta, aga tasuta Saagimi kasukas saada oleks tore.”
    Varsti peab ka Saaremaa maha müüma.

    • anu üleskutse valima 5 aastat ago

      Kas on normaalne, et laseme oma riiki juhtida lollidel ja hääletame valimistel järjekindlalt lollide poolt?

    • kasukad rahvale vabalt 5 aastat ago

      Kasukad võiks ju kodututele jagada – hea soe ja naturaalne ikkagi
      Miks neid seal kapinurgas koidele jätta, kui endal uus elu algab: “Näiteks teatas hiljuti isegi maailmakuulus luksusbränd Chanel, et loobub karusnaha kasutamisest oma toodangus. Sestap pole ka ime, et minagi jätan ehtsad kasukad kapinurka. Liitume Taimse Teisipäeva programmiga, et süüa tervislikumalt ja keskkonda säästvamalt. Eelistame kodumaist mahetoitu ja ökotoodangut kodukeemias, kosmeetikast rääkimata.”

  6. Nagu 5.B klass 5 aastat ago
    Reply

    Õnneks on nii, et roheliste nimekirjas Anu tõenäoliselt Toompeale ei pääse. Arvestades aga eestlaste valimisrumalust võib juhtuda see, et vaatamata roheliste parlamendist väljajäämisele, võib ta saada sinna isikumandaadiga.
    Valimistest tehakse täielik tsirkus.Kas ongi nii,et oma sõnade eest vastutama ei pea,ka põhjendama mitte.LOLLID juhivad riiki,Lollide poolt…….Bravuuritsemisel peaks ka mingi piir olema või on lihtsalt,et lolli suust tulebki haisev soe õhk!

    • anu on harimatu! 5 aastat ago

      Ja ongi meie riigikogu igasugustest karvalistest ja sulelistest ning mitte ühtki haritud poliitikut selles valdkonnas.Kurb ja polegi kedagi enam valida,nime pärast küll ei valita.Peab ikka olema selles valdkonnas tegusid,et pürgida poliitikasse ja saada valituks.
      Pane aga 4000 lauale ja saad ka 1 häälega tsirkuseareenile.
      Kas keegi kujutab ette millist tsirkust saagim vargamäel tegema hakkaks?

  7. Aja Lugu 5 aastat ago
    Reply

    Mina hääletaks lüll Anu poolt kui saaks.Tark ja iseseisev naine, kes ei lase ennast parteikontorite poolt ära kasutada.Tõenäoliselt hääletaks ta Riigikogus, erinevalt enamikust etturitest, oma südametunnistuse järgi.

  8. mul ka omal mõte 5 aastat ago
    Reply

    Ma ei vali inimesi, kel pole aluspükse jalga panna.
    Samas, vann piima täis, kanalisatsiooni on lasta ja viinereid pähe panna.

  9. diplomeid pole 5 aastat ago
    Reply

    Jaa, hääletame nüüd kõik targa Saagimi poolt. Aga milles tema tarkus seisneb? Palju proual kooliharidust ette näidata on? Mitu diplomit, mis erialal?

    • Kooliskäimise 5 aastat ago

      paber inimesele mõistust ei anna. On ka lihtsalt helgepäiseid ja palju iseõppinuid. Kui siinsed Anu halvustajad kohtuks Anuga kilvamängus, mis näitab laia silmaringi, siis saaks need lärmajad pika puuga. Anu on palju lugenud ja tal on hea mälu, erinevalt teda halvustajatest.

    • telkari koolitust maitstes 5 aastat ago

      Aunaste ei läinud riigikokku mitte tänu hüpnotiseeritud televaatajale – polegi nii rumalad – vaid tänu partei valimisnimekirjale ja meie valimisseadusele. Ta ju isegi otsustas, et nii väikese häältesaagiga mäe otsa istuma ei lähe, aga partei veenis ümber. Kusjuures tema puhul on mul isegi hea meel, et inimene oma vanaduspõlve soojal maal kindlustatud sai. Nagunii saavad palka vaid õige nupuvärvi tundmise eest….Loomulikult lähevad riigikogusse parasiteerima nagu sajad teisedki üritavad rahvalt kooritud maksuraha, sisuliselt mitte midagi tehes, oma küüntevahele saada.

    • aridust pole vaja 5 aastat ago

      On olnud meil akademik pestav tabeet ja kolis vait 5 klassi olenud.

    • polititšeskije parazitõ 5 aastat ago

      Kui sa oled ilus ja sul on kenad kunstrinnad, kaunid kannid, muzu-mopsi huuled, siis võid ikka natsa parasiteerida ka, ma leian. Aga kui oled kole, no siis pead tark olema ja ei tohi parasiteerida. Siin on väga oluline vahe sees.

  10. akadeemik küsib 5 aastat ago
    Reply

    “Kas Anu Saagim saab Eesti Vabariiki juhtida või Mart Sander saab Eesti Vabariiki juhtida? Ta võib oma bigbändi juhtida, mitte Eesti Vabariiki. Mida nad lähevad sinna riigikokku tegema? Nad lähevad sinna parasiteerima,” selgitas Priimägi, viidates, et valimistel on tänavu palju peibutusparte.

    • valimisõpetus 5 aastat ago

      Eelkõige on probleem hoopis selles, et miks valijad seejärel nende poolt hääletavad? Kas ei saaks rahvale selgeks teha, et ärge andke ühtegi häält sellistele eputrilladele? Aga kuidas sa lolli lambakarja õpetadki…

    • valimisõpetus 5 aastat ago

      Muide see kena daam pooldab sisserännet ehk pagulasi. Ma ei vali erakonda, kes pooldab jätkuvalt pagulaste marssimist Eestisse. Kõigepealt tuleks aidata ikka oma rahvast ja seejärel vaadata, kas saab aidata neid hinnatuid spetsialiste nende enda kultuuris, mitte tassima neid võõrasse kultuuri……

    • viga ei tee 5 aastat ago

      Arvata võib, et a.s-il on lisaks Eesti omale ka Soome kodakondsus. Oleks eetiliselt vale sinna selliseid valida. Sama nagu rumalad sportlased, kes oma teenete eest ülemnõugokku saavad…

    • sõbrad juba ootavad 5 aastat ago

      Kuni palk jookseb ja lisatasud muud kulud katavad, töö ajal saab kohvikus istuda, napsutada ja sõpradega (seal on nad kõik sõbrad) maailma asju arutada, eluase on kindlustatud ja auto tagumiku all… Siis kannatab ju ära.:)

  11. NALLA NAPAANI 5 aastat ago
    Reply

    On uskumatu tõde, kuhu ronib üks harimatu naine. Ainult meeste hordide käest saadud finantsõpetus viib tema riigikogusse! Viimane mees vegeteerub vanadekodus. On olnud miljardär ja selle kõik naistega maha mänginud.
    Milline saab olema Anu vanadus Riikikokkus?

    • poliittund telekaga 5 aastat ago

      Mu esimene klient oli riides. Ta oli pannud televiisorist porno mängima. Ma heitsin kleidi seljast ja viskusin voodile. Kutsusin ta enda juurde. Ta tuligi mu juurde ja ma lubasin tal end katsuda. Algas poliittund.

  12. walija 5 aastat ago
    Reply

    POLE VAHET KES TA ON, JUTT ON JUMALA ÕIGE. SEE ON JUBA ULLIKESTE SANATOORIUM ,MITTE RIIGIKOGU.

  13. valime keskerakonna 5 aastat ago
    Reply

    Mingil määral aitaks see, kui valijad ei toetaks neid erakondi, kus on palju peibutusparte võetud. Selle asemel suunaksid oma hääled asisematele parteidele. Kahju, et näiteks Gräzin mõtlemisvõimelise ja poliitikas kogenud sõltumatu üksikkandidaadina ei pakkunud ennast seekord kandidaadiks välja, talle oleks võinud isegi hääle anda.
    Nüüd on vaid Keskerakond, keda usaldame.

  14. nime ei ütle 5 aastat ago
    Reply

    noustun ROHEKA`ga, et aru on tal kindlsti üle keskmise, ikka kovasti koguni, aga et sa vordled teda pikka nimekirjaga, siis see nimekiri on ju ühest äärmusest teise, näit. nn. okse-marianne, nn.pede-heljo ja maarika pole ju kuskilt otsast vorreldavad

  15. roheline lehmapiim vannis 5 aastat ago
    Reply

    Aga miks kodutute esindajat pole võetud kuskilt keskturu pingilt riigikokku? Anu ja Rohelised. Sealt keegi parlament ei pääse ja Anu Saagim teab seda. Ta usub, et tema isik toob Rohelistele nii vajalikku tähelepanu. Tal ei ole seda põhja, mille najale end toetada ehk et saab olema lükatud-tõmmatud. See on tõde. Saagim, Smigun jt. Varsti ongi riigikogu pullitegijate, sportlaste ja näitlejate kogunemiskoht, ah jaa, kaasama peaks veel ka lauljaid ja balletitantsijaid, siis on täiskomplekt. Tõepoolest Team

  16. kriibu 5 aastat ago
    Reply

    Saagim on tark naine, et te teaksite. Igatahes oleks temast riigikogus rohkem tolku kui teie proua Knopkast ja Siretikesest. Minu poolest võiks ta ka Kadri asemel majandusminister olla — ikka parem kui praegune variant.

    • viiane koolitus 5 aastat ago

      Seksiuurija Kimbery McBride selgitab Anu Saagimile, üllatavalt suurt harrastajate arvu sellega, et varem tabuks peetud anaalseks on eeskätt tänu popkultuurile ja pornole tasapisi jõudnud peavoolu ehk saanud mainstream’iks.

  17. Saagimi uued sõbrad 5 aastat ago
    Reply

    Eestimaa Roheliste liikmete hulgas on 31 kriminaali, neist enamik kehtiva karistusega. Inimese tapnud mees liitus rohelistega vanglast. Vabanedes röövis Panka.
    Edu sulle bravuuritar uute sõpradega!

    • Saagimiaana edasipidi 5 aastat ago

      Roheline Jaanus Päll oli alates 2002. aastast süstemaatiliselt viie aasta vältel oma elukaaslase ja alaealise poja kallal vägivallatsenud, visates kord oma lapse vastu radiaatorit või lüües oma elukaaslast nii kõvasti, et viimase kõrvakile purunes.
      Riho Kokk on kaheksa korda kriminaalse joobega roolist tabatud, millest ühel korral nii, et mootorrattaga liikleja sai avariis eluohtlikud vigastused ning lisaks roolijoodiku eluviisile on Kokk korduvalt naiste peksmisega silma jäänud. Sotside ridades on kommuniste-lauristin,kes aitas kaasa küüditamistele,miks keegi ei uuri kommunistide tegevust vene ajal?
      ja pole need teised ka nii puhtad kommud,,,midagist..

    • tulemus käes 5 aastat ago

      Lugeja kohtub kurjategijatega pärast vanglakaristuse kandmist.
      Nii on ka selles erakonnas!

  18. köva mees 5 aastat ago
    Reply

    see oleks ju tore, kui rohelised 5% täis ei saa, ega saagi, anuke aga ikkagi sisse, siis oleks inimene, kel parteikäsku taga pole ja vöib vabalt esineda.

  19. tõnn 5 aastat ago
    Reply

    miks see knopka teil hambus on, minu arust väga asjalik deputaat, kotka on muidugi… nagu ta on

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.