Mis on Keskerakonna ja Reformierakonna pensioniplaani vahe?

Keskerakond analüüsis Reformierakonna valimislubadusi pensioni kasvu kohta. 

Ainsana soovib Keskerakond teha erakorralise pensionitõusu, et aastaks 2020 oleksid pensionid 100 euro võrra suuremad. Keskerakonna kindel soov on keskmise pensioni kasv nelja aastaga 700 euroni.

Reformierakond annab paraku sisutühja lubaduse – vaid iga-aastase indekseerimisega ja ilma erakorralise pensionitõusuta me eakaid vaesuspiirist välja ei too. Samuti jääb pensionitõus sõltuma majanduse keerdkäikudest.

Graafikult on selgelt näha erinevus, kuidas Keskerakonna plaan töötab.

*Prognoos pensioniindeksiga 6%.

8 kommentaari
 1. Siin 2 aastat ago
  Reply

  on vana andmestik. Kaja teatas hoopis, et vaja on tagada pinsiks pool keskmisest. On keskmine 1200, on pinss 600€ kuus.
  Kuid üldiselt võib tõdeda, et Kaja ja Jurka liit saabki olema selline, et võetakse kummagi altkäemaksud ja jagatakse pooleks. Kord on üks altkäemaks ühel suurem, kord teisel. Nii saavad mõlemad kergemalt hingata, sest üle ka ei taheta pakkuda, pärast tuleb ju nagunii papist puudu.
  Seega on Kaja ja Jurka liit enam kui 90% kindel. Rahvale see muidugi ei meeldi aga mis sa teed – toore võimu vastu ei saa. Politsei ja ründevägi kaitsevad klikki rahva vastu.

 2. uskmatu 2 aastat ago
  Reply

  Kõigepealt lõpetage pensionäridelt tulumaksu maha arvestamine !

 3. refid 2 aastat ago
  Reply

  on läbi ajaloo lubanud asju, mille olemusest saad aru alles pärast seda kui see tehtud on. Esimesena meenub kohe see ääretult ebavõrdne vanemahüvitis, mille kogumahust neelasid suurema tüki need vähesed kõrgepalgalised, kellede elukvaliteet ei tohtinud kannatada kui lapsega koju jäädi. Ei mõeldud sellele, et sünnitasid tegelikult väiksema sissetulekuga inimesed ja nende vanemahüvitis oli nii väike, et mingit sündivuse suurenemist ei tulnud. Nii on ka pensionäridele lubamisega. Oi kuidas nad praegu siristavad nagu linnukesed oksa peal sellest kuidas töölkäivaid pensionäre ei tohi maksustada, aga ometi korjasid ka nemad makse pensionäridelt nii et silm ka ei pilkunud. Siis oli ju maksuvaba osa nii väike, kuigi pensionärid said veel täiendavalt maksuvabastust juurde, aga 500 euroni see ikkagi ei küündinud. Oravate valimislubadustega tasub ettevaatlik olla, sealt tuleb ebameeldivaid üllatusi kogu aeg. Seekord peaks valija neid juba tundma ja teadma, et PAREM TULEVIK eestimaalastele on see kui oravad võimult eeemal hoida.

 4. Ott 2 aastat ago
  Reply

  Vahe on see, et Reformierakond pole tõstnud pensione kahe nende valitsuse ajal, vaesus aina kasvas ja ei tee nad ka seda edaspidi kui võimule saavad. Keskerakond aga tõstab kindlasti pensione, sest nad ei laima ega kisa vaid teevad tööd meie inimeste heaks.

 5. Siiski 2 aastat ago
  Reply

  Ei tõstetud ka pensione Laari valitsuse ajal ehkki hinnad tõusid lakke, eriti korterihinnad. Siis järgnes Reformierakonna ja Keskerakonna koostöö, mis oli edukas. S.Kallas sai peaministriks ja kutsus E.Savisaare valitsusse ja Savisaar tõstis kohe pensione 30 protsenti, muidu ta oleks praegu veel väiksem olnud. Elu läks paremaks igas valdkonnas, kaks tarka meest suudavad palju. Kuid nendest taheti lahti saada ja Kallase oma erakondlased laimasid teda ja Savisaarele tehti hiljem hullemat kui laimu, rikuti ta tervist et kõrvaldada ta teelt–liiga palju sai ta hääli ja Tallinn taheti üle võtta. Reformierakond seadis omale sisse tagatoa, kus koostati valestsenaariume, toimus laimukampaania ja üldse seal mõeldi välja igasuguseid süüdistusi ja see toimin kestab edasi ning süveneb valimiste eel. Rahvast mõjutatakse sedasi, töötulemusi ju pole, vaesus aina kasvas Ansipi ja Rõivase valitsemiste ajal.. Tehti üks vale otsus teise järgi kuni olime elatustaseme poolest sattunud viimaste hulka. Ainuke erakond kes suudab, oskab ja tahab kõikide elu paremaks muuta on Keskerakond.

 6. Vaagija 2 aastat ago
  Reply

  To Siiski. Mäletan, Laar tõstis pensione üks kroon ja lisas, et kui vaja, hakkame pensione vähendama.

 7. Kolmas eesti! 2 aastat ago
  Reply

  Ei usu seda valimiseelset juttu,miks ei tõstetud viimase paari aasta jooksul kõige väiksemaid pensione (300-400 )kasvõi 50euri? Kas õiglustunne nende ees kes saavad 1000-2500euri ei lubanud ? Või on need inimesed kes enne pensionile saamist pidid madalapalgalistel töökohtadel töötama praht ? Õiglustunne on teil omapärane.

 8. nime ei ütle 2 aastat ago
  Reply

  selge see, et KE mängib liidule RE -ga. KE on muutunud niivõrd magedaks, isegi seesama kesknädal on kaotanud igasuguse sära. KE valimisloosungid on ju äravahetamiseni sarnased NLKP hüüdlausetega okt.pühadeks – parendame, tugevdame jne. ainuke konkreetne lubadus on nüüd see 100 pinsile juurde.olen oma perekonnaga 25 a. KE valija olnud, nüüd kahtleme.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.