Toom kritiseerib ordeni andmist vägivaldsele Ukraina poliitikule

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38507869

Euroopa Parlamendi liige Yana Toom kritiseeris president Kersti Kaljulaidi otsust autasustada Ukraina poliitikut Borislav Berezat, kes on silma paistnud vägivaldsetesse intsidentidesse sattumisega.

“Oleme üksteise võidu mõistnud hukka Indrek Tarandit löönud EKRE pooldajaid – vägivald on lubamatu ja nii edasi. Seepärast olin ma väga üllatunud, kui leidsin riiklike teenetemärkide saajate hulgast Borislav Bereza, kes alustas Paremsektori pooldajana ning kes on tuntud kaklemise poolest Ülemraadas,” kirjutas Keskerakonna juhatuse liige Toom neljapäeval sotsiaalmeedias.

President Kaljulaid omistas Ukraina Ülemraada liikmele Berezale Maarjamaa Risti IV klassi teenetemärgi Eesti-Ukraina suhete edendamise eest.

Bereza oli 2014. aastal Ukraina äärmusrahvusliku poliitliikumise Paremsektor pressiesindaja, ning sama aasta sügisel pääses parlamendivalimistel Ukraina ülemraadasse. Venekeelne Vikipeedia toob välja vähemalt neli intsidenti, milles Bereza parlamendiliikmena on osalenud.

Viimane intsident Bereza osalusel toimus tänavu 24. jaanuaril, kui ta Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee istungil, kui seal pidas kõnet Ukraina paramendi asespiiker, lükkas Vene telekanali Rossia-1 reporterit, kes tema hinnangul segas Ukraina poliitiku esinemist.

BNS

2 kommentaari
 1. Tundub 3 aastat ago
  Reply

  et ka siin on tegu ohvri süüdistamise ja röövli õigustamisega nagu jota-Intsugi puhul. Pätt ronib teiste koosolekule, rebib mikri enda kätte ja kukub röökima, aga Jaana kiidab selle heaks ja õigeks. Kas Jaanake mitte liiga tundeline pole? Kes pole Puutiniga, on NAŠI vastu.

 2. Mäletamisi 3 aastat ago
  Reply

  20ndate algul ei nähtud tärnide jagamist ettegi. Sest kuidas sa teed selgeks, et see on suurem siga kui too. Kaaluga seda ei mõõda. Kuid meil käib praegu nagu haigushoog igasuguste paremate ja parimate sokutamisega. Juba nagu nõukogude ajal jagati Leenini ordeneid nagu sitta põllule ja selle väärtus kadus sedavõrd, et inimesed kartsid seda ordenit üldse kellelegi näidata.
  Mis puutub aga “õnnelike” tausta, siis eks ole pätte ja kaabakaid ka nende seas, nagu meie poliitilistes bandedeski. Mina küll ei usu, et Jurka 1. või 2. klassis plikasid patsist ei sikutanud. Selge ahistaja aga nüüd mängib õiget meest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.