Toomas Lepp astub veebruaris kohtu ette

TTV endine juht Toomas Lepp. Foto: LIIS TREIMANN/SCANPIX

Kohtuprotsess üle 200 00 euro omastamises süüdistatava Tallinna TV eksjuhi Toomas Lepa ja tema kaassüüdistatavate üle algab Harju maakohtus 19. veebruaril. Kohus on planeerinud istungid alates 19. veebruarist väikeste vaheaegadega kuni 27. märtsini, kirjutab Postimees.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Leppa Tallinna TV juhina aastatel 2013–2016 näiliste tehingute abil enam kui 200 000 euro omastamises.

Süüdistuse järgi kasutas Lepp omastamiseks KVA Telecom OÜ esitatud arveid, mis esitati saadete “Keskkonnanädal” ja “Vaba mõtte klubi” tootmise eest.

KVA Telecom OÜ-st kanti raha edasi omakorda juba Toomas Lepa kontrolli all olevasse äriühingusse Videomeedia OÜ, märkis süüdistus.

Süüdistuse järgi puudus KVA Telecomil endal võimekus neid saateid toota, samuti ei toimunud ka alltöövõttu Videomeediast ehk nii “Keskkonnanädal” kui ka “Vaba mõtte klubi” toodeti kasutades selleks Tallinna Televisiooni ruume, seadmeid ning operaatoreid.

Lisaks Toomas Lepale on samas kriminaalasjas saanud süüdistuse ka juriidilise isikuna KVA Telecom ning selle juhatuse liige Valter Kraavi ja raamatupidaja Lea Kraavi, keda süüdistatakse omastamisele kaasaaitamises ning dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

Tallinna TV juhatuse eksliikme Mart Ummelase suhtes lõpetati kriminaalmenetlus oportuniteedi põhimõttel.

Tallinna TV raha omastamises süüdistatava TTV eksjuhi Toomas Lepa sõnul on tema vastu suunatud süüdistused täiesti alusetud ning peale kaheaastast menetlust ei ole leitud tõendeid Tallinna TV-le kahju tekitamises.

Võimaliku konfiskeerimise tagamiseks on arestitud süüdistatavate valdusest leitud sularaha ning süüdistatavatele kuuluvaid kinnistuid.

BNS

3 kommentaari
  1. Nagu 6 aastat ago
    Reply

    võib aru saada, ei kanditud raha neile, kes oleks proksidele meelepärast olnud. Ja võib ka kindel olla, et proksidele ei makstud bakšist. üldse ei imesta, kui ka see istung kestab 10 aastat ja siis läheb mullina lõhki. Sellest tuleks lausa raamat kirjutada.
    Ainus reetur paistab olema Mart, sest tema viskas kohe valged trussad üles ja läks ühiskondlikult kasulikule tööle.

  2. Rein Mark 6 aastat ago
    Reply

    Maagiline 200 tuh.eur figureerib Lepa kohtuprotsessis nii nagu ta seda oli Savisaare protsessis. Märklauaks käsitletavad isikud nagu ka kõnes olev- on meie riigis mitmesugustel põhjustel ,väidetavalt ka poliitilistel ,sattunud väidetava justiitsterrori alla .Üleliigne poleks nimetada Lepa filmi sundüürnikest , kus seal käsitletav temaatika on siiani lõhestanud Eesti ühiskonda,samuti filmi Savisaare protsessist mis pole meelepärased teatud persoonidele. Miljonite ja miljardite mängudes näitab too seltskond üles liberaalsust ja samas võimendatakse prügikala väärtuses võrreldavaid summasid, milles kahtlusaluseid on ka meie peavoolumeedia poolt juba eos kurjategijasteks nimetatud -vaatamata süütuse presümptsioonile.

  3. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Tundub taas, et poliitiline protsess, mis mitte kuhugile ei vii. Evestus, kui suurema ja laiema käelabaga mees on ju putket teinud. Kas käsud anti jälle Kentmanni tn-lt. TTV suunitlus on täielikult muutunud, ime, et Meedia Keskpunkt on veel alles ja ka see on muutunud kaldu paremale poole.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.